VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Herrön, Ösmo

Herrö 38

Välkommen till ett fantastiskt skärgårdsparadis med egen brygga och sandstrand! Här finns tre fullt utrustade hus - dels för egen bostad men de andra husen passar ypperligt för uthyrning, generationsboende, övernattande gäster eller den egna företagaren. Två av husen har genomgått omfattande renovering de senaste två åren med mycket smakfull och ljus inredning! Båthus, garage och flera trädgårdsförråd finns också. Detta är ett drömboende endast 30-40 min från centrala Stockholm!

Huvudhuset har en totalyta om ca 226 kvm fördelat på 3 plan (till stor del renoverat 2021/2022) med luftigt och ljust kök, helkaklat lyxigt badrum samt 3-4 sovrum. Gott om förvaring, gäst-wc, tvättstuga och allrum finns också. En bostad med underbar utsikt mot Yxlösundet från alla rum!

Det andra bostadshuset har en boarea om ca 100 kvm fördelat på 3 r o k på det övre planet. Stort allrum, 2 sovrum, kök och duschrum finns här (äldre standard) - ett boende i ett plan som är perfekt för uthyrning eller generationsboende. Under detta hus finns stort garage med plats för flertalet bilar och mycket gott om förrådsutrymmen/hobbyrum.

Vid vattnet och stranden finns en mycket charmig gäststuga om ca 25 kvm (renoverad 2023) med stort allrum med skjutdörrsparti mot liten brygga/altan och härlig sjöutsikt. Mysig sovalkov med platsbyggd dubbelsäng samt helkaklat duschrum och snyggt renoverat kök i marin stil. Ett perfekt och otroligt mysigt hus för övernattande gäster, uthyrning eller generationsboende!

Fantastisk trädgårdstomt om 4 240 kvm med både plana och sluttande gräsytor, rabatter, fruktträd och odlingar. Här finns flera oaser att njuta i som trädäck vid stranden, mysig pergola på gräsmattan med utsikt mot vattnet, stranden med båthuset och den långa bryggan. Läget i Yxlösundet gör att du med denna närhet till havet når den härliga skärgårdsmiljön i södra Stockholm direkt, fastigheten angränsar även till både härlig natur och skog.

Herrön ligger i Stockholms södra skärgård på väg mot Muskö. Ön har både skog, natur och är ett gammalt fiskesamhälle. Bekväm bilväg till både Nynäshamn och Stockholm samt med busshållplats ca 100 meter från fastigheten. Närhet finns till både Nynäshamn med dess utbud av restauranger, butiker, systembolag m. m och 10 min bort med bil når du Ösmo med bl a matvaruaffär.

Välkommen med din intresseanmälan på sofia.branting@mohv.se!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 256 kvm + 90 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 7 varav 3-5 sovrum
Tomt 4240 kvm
Byggnadsår 1930
Pris 12 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Sofia Branting
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0705-55 38 69
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Samuel Söderling
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 24
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

fantastisk sjötomt - 3 fullt utrustade hus - brygga och sandstrand - renoverat 2021-2023

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Sofia Branting

Sofia Branting

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Herrö 38

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 3-5 sovrum
Boarea 256 kvm. taxeringsinformation

BOSTADSHUS

Välkomnande ENTRÉHALL med mörkt klinkergolv och vitmålad panel. Rakt fram når du GILLESTUGA/ALLRUM, BASTU, DUSCH, TVÄTTSTUGA, PANNRUM och FÖRRÅD.

Mellanplanet når du både från entréhallen på det nedre planet eller på baksidan av huset. Mycket snyggt renoverat KÖK i ljusgrått med bevarat trägolv och ljusgrå målad pärlspont. Separat öppet skafferi, vedspis och matplats för ca 6-8 personer. Integrerad kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och spisfläkt. Mysigt VARDAGSRUM med parkettgolv och ljus färgsättning. GÄST-WC med klinkergolv, wc, tvättställ och fönster. SOVRUM 1 med trägolv, ljus färgsättning och vacker fungerande kakelugn.

Direkt ovanför trappan på det övre planet når du möblerbart ALLRUM med sjöutsikt samt två bra SOVRUM i ljusa och behagligt inredda färger varav ett även är utrustat med vacker fungerande kakelugn. Kaklat och lyxigt renoverat DUSCHRUM med mörkt klinkergolv, vitt kakel samt duschhörna, wc och utgång till balkong.

BOSTADSHUS 2

Övre planet uppfördes 2008 och 1979 byggdes garaget. ENTRÉHALL med goda avhängningsmöjligheter. Rymligt KÖK med matplats för ca 4-6 pers och vedspis. Två SOVRUM samt DUSCHRUM. VARDAGSRUM med trägolv och ÖPPEN SPIS med insats samt utgång till inglasat uterum med sjöutsikt!

SJÖSTUGA/GÄSTHUS

Detta mysiga hus renoverades 2023 med nytt välplanerat KÖK i marinblått, helkaklat DUSCHRUM med wc samt mysigt ALLRUM med separat SOVALKOV. Stort skjutdörrsparti mot den härliga ALTANEN/BRYGGAN mot vattnet och bara ett steg ner till sandstranden. Detta hus värms upp med luft-/luftvärmepump.

Denna fastighet har ett fantastiskt läge och ligger perfekt för dig som vill ha närheten till stan men bo i skärgården! Stora möjligheter för extra inkomst via uthyrning eller generationsboende!

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med souterrängplan
Fastighet Yxlö 3:24
Boarea 256 kvm
Biarea 90 kvm
Byggnadsår 1930
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1972
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Nytt och godkänt avlopp med minireningsverk till huvudhus och sjöstuga, det andra huset har även det godkänt avlopp
Stomme Trä
Fasad Tegel
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Sjövärme, eldstäder samt luft/vattenpump i bostadshus 2
Övrigt om byggnaden Utförda renoveringar senaste åren:

Huvudbyggnad:

2020 - nytt yttertak
2021/2022 - en omfattande renovering har gjort med nytt helkaklat badrum, gäst-wc på entréplan, helt nytt kök och genomgång av alla ytskikt. Stor del av elen är omdragen samt även V/A-stammar. Ny tvättmaskin och torktumlare. Provtryckning av samtliga kaminer har gjorts med godkänt resultat. Nytt avloppssystem med minireningsverk till både huvudbyggnad och gäststuga.

Gäststuga:
2023 - helrenoverad invändigt med nytt kök, helkaklat duschrum, el, VVS och ytskikt samt altan mot vattnet.

Andra bostadshuset:
Förstärkning av takstolar på garagebyggnad samt renoverat 1 sovrum, ny köksblandare och ny spishäll.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-10-04
Energikonsumtion 41 kWh/m2 år.
Primärenergital 74

Ekonomi

Pris 12 995 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 9 331 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 3 280 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 678 000 kr
  • Småhusmark: 2 800 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 573 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 251 000 kr
Värdeår 1930
Summa inteckningar 3 000 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 25 784 kWh/år
Driftkostnad 51 876 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 600 kr
  • Försäkring: 6 000 kr
  • Renhållning: 3 000 kr
  • Hushållsström: 38 676 kr
  • Sotning: 600 kr

El/uppvärmning under samma post. Driftskostnaderna är beräknade även på att det andra huset idag är uthyrt.

Tomt

Tomtarea 4240 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Övrigt Samt en ej utredd areal vattenområde.

Dokument

Området

Nynäshamn når man på ca 20 min med bil och här finns all tänkbar service i form av butiker, bageri, systembolag, restauranger m.m. På Muskö vid Mickrums brygga finns sjökrog och båtmack. Ica i Ösmo nås på ca 10 minuters bilväg. Flera stränder finns i närområdet på Muskö, Nåttarö osv samt så finns flertalet golfbanor lättillgängliga i både Nynäshamn och Haninge på ca 15 min bilväg. Yxlösundet är sundet mellan öarna Yxlö och Herrö i Stockholms skärgård. Yxlö kanal är den del av Yxlösundet där Yxlöbron passerar över och som muddrades vid Muskövägens tillkomst.

Räkna på ditt nya boende