VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Oskarström, Oskarström

Bengt-Petters Väg 22

Här får den stora familjen plats i denna bostadsrättsvilla som är i 1 1/2 plan med källare. Bostaden har genomgått en stor renovering och förvandling med ny planlösning, nytt kök, två nya badrum, inglasat uterum, stort trädäck på framsidan samt nya ytskikt i hela bostaden. Bostaden har en bra planlösning med stort kök, vardagsrum, rum samt badrum på entréplan. På andra våningen finns tre sovrum, allrum samt badrum, i källaren finns gillestuga, rum, tvättstuga samt 2st stora förråd. På tomten finns även ett fristående garage! Bara att flytta rakt in och njuta!

Varmt välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 129.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7541 kr/mån
Rum 6
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1982
Pris 1 495 000 kr Som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Inflyttningsklart med villakänsla!

Bengt-petters väg 22 EP copy
Bengt-petters väg 22 EP copy
Bengt-petters väg 22 ÖP copy
Bengt-petters väg 22 ÖP copy
Bengt-petters väg 22 KP copy
Bengt-petters väg 22 KP copy

Planritning

Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bengt-Petters Väg 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6
Boarea 129.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

HALL
Rymlig samt ljus hall med bra möjligheter för att hänga upp jackan samt ställa undan skorna in till höger. På golvet finns ett laminatgolv i gråa nyanser samt vitmålade väggar.

BADRUM (på nedre plan)
Modernt och snyggt badrum som följer färgskalan i övriga huset. Med en grå våtrumsmatta och våtrumstapet bryter det av mot de svarta och vita detaljerna. Utrustning: wc, handfat med kommod samt dusch med väggar i glas.

KÖK
Renoverat så sent som 2021 i stilfullt utförande. Rymligt kök i vinkel med köksö för optimala tillagnings- och bakmöjligheter. Det stora köket gör det lätt att få plats med allt som behövs. Köksskåpen i vitt bryter av fint mot den svarta laminatbänkskivan samt stänkskyddet i grått. Hel kyl- och frysskåp, diskmaskin, fläkt, inbyggnads ugn samt micro, glashäll med induktion. För den som vill går det att ta bort köksön och placera ett matbord där istället.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med gott om plats för större soffgrupp samt med utgång till altanen. Med den öppna planlösningen mot matplatsen blir det perfekt när vänner och familj kommer över på besök.Ljust laminatgolv och tapetserade väggar.

MATPLATS
Här har nuvarande ägare tagit bort en vägg samt öppnat upp mot hallen och vardagsrummet för att på så sätt skapa ett härligt ljusinflöde genom hela matsplatsdelen samt vardagsrummet. Med den nya planlösningen så skapades plats för att kunna ha ett stort matbord som rymmer den stora familjen eller släkten. Från matplatsen nås uteplatsen via altandörren.

RUM
Perfekt rum för att kunna ha en större säng eller till tonårsrummet. På väggarna sitter en ljus tapet och på golvet ligger en grå heltäckningsmatta. Fönster ut mot den egna trädgården.

ÖVRE PLAN
ALLRUM
Här finns det plats för en tv-hörna samt soffa. På golvet ligger samma golv som på nedre plan och väggarna är vitmålade.

SOVRUM
På övre plan finns tre sovrum. De två till vänster är i liknande storlek med vitmålade väggar och en grå fondtapet i bägge. Det större sovrummet som nås till höger har också vitmålade väggar. Alla tre sovrummen har samma laminatgolv som i resten av huset.

BADRUM
Nyrenoverat badrum 2022 med våtrumsmatta samt våtrumstapet i stilfulla och matchande färger som i badrummet på nedre plan. Badrummet är utrustat med: handfat med kommod, wc, spegelskåp samt dusch.

KÄLLARPLAN
Stor gillestuga som kan nyttjas efter behov med soffgrupp och tv-hörna. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger en grå heltäckningsmatta.

RUM
Till höger finns ett stort rum med plats för dubbelsäng, byrå samt annat efter önskemål. Perfekt som gästrum, träningsrum, kontor eller som det används idag. Källarfönster ut mot den egna trädgården. Väggarna är vitmålade samt med en grå heltäckningsmatta.

Dessutom finns två stora förråd.
BADRUM (Nedre plan)
Badrummet är helkaklat i stilfulla färger. Utrustning: wc, handfat med kommod, spegelskåp samt dusch.

Tvättstuga:
Rymlig tvättstuga med tvättmaskin samt torktumlare och med plats för att hänga upp tvätten. I tvätttugan så finns även vask och praktiska skåp och bänkskiva i laminat för att kunna vika tvätt och annat.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla med källare
Boarea 129.5 kvm
Byggnadsår 1982
Fönster 3-glas
Uppvärmning Direkt El/Luftvärmepump
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd Ja, 2012-01-04

Ekonomi

Lägenhetsnummer 38
Pris 1 495 000 kr Som utgångspris
Avgift 7541 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. Bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 10 639 kWh/år
Driftkostnad 41 764 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 4 764 kr
  • Hushållsström: 37 000 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Driftkostnaden som annonseras är säljarens verkliga förbrukning. Vatten 161 m3. I posten EL ingår uppvärmning av bostaden, uppvärmning av vatten, elförbrukning och, elnätet samt elhandel.

Andel i förening 2,00773%
Andel av årsavgift 2,00773%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 586 331 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Tamåsen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-1692
Gatuadress Hvitfeldtsgatan 12
Postnummer 30294
Ort HALMSTAD
Epostadress tamasen.brf@hotmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB brf Tamåsen består av 53 st bostadshus. Föreningen äger fastigheterna Järven 1-9, Fjällräven 1-6 Lokattenv 1-6, Minken 1-18, Vesslan 1, 7-10 och Rödräven 1-9. Föreningens hus byggdes 1980-1982.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och inkluderar en ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har tecknat ett kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg. Föreningen har HSB som ekonomisk- samt teknisk förvaltare.

Förningen står för en luft-/luftvärmepump till varje bostad (underhåll och service står föreningen för). Föreningen står även för byte av filter av ventilationen årligen.

RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som uppdateras årligen.

Utförda:
Föreningen har gjort senaste fem åren:
- Tvättat och behandlat samtliga tak.
- Bytt fasad/målat all fasad
- Rensat samtliga hängrännor och stuprör.
- Nya fönster
- Nya dörrar
- Bytt tak på garagen.
- Installerat fiber.

PARKERING
Varje hus har ett eget garage som ingår i avgiften.

TV & INTERNET
TV-kanaler (grundutbud bas) ingår via Viasat i månadsavgiften. Fiber finns indraget via Viasat (100/100) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2023-06-07:Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Oskarström Ortsnamnet kommer från Oscar Björkman som 1844 köpte en bit mark med tillhörande vattenfall vid Nissan. Han byggde ett sågverk på fastigheten, som han döpte efter sig själv, Oscarström. Vid sekelskiftet var det fina laxfisket en stor turistattraktion som drog folk till området och idag är det ett välmående samhälle med drygt 4000 invånare. Idag är det många yngre som bosätter sig i Oskarström då fördelarna är flera. Samhället omges av såväl lövskog som stora områden av granskog vilket ger en härlig naturkänsla i hela området. Nissans vackra flöde är ett naturligt inslag i Oskarström vilket man når lätt var man än befinner sig. Oskarström ligger lättillgängligt endast 17 km från Halmstad city vilket gör att man lätt pendlar från det natursköna området in till stan via väg 26. Det går även både buss och tåg till Halmstad och Jönköping. Servicenivån är hög med förskolor och grundskola upp till åk 9, fritidshem samt fritidsgård. På fritiden är det många som nyttjar fotbollsanläggningen, utomhusbadet med uppvärmd 50m bassäng, skidbacken med lift, idrottshallar och skridskobanan. Den offentliga servicen erbjuder även vårdcentral, folktandvård, apotek, ålderdoms och sjukhem, gruppboende och servicelägenheter. För det dagliga livet finns också två större matbutiker, bensinstationer, pizzerior, blomsteraffär, en mindre biograf, kiosker, cykelaffär mm. Samhället har även egen bank samt brandstation.

Övrigt

Förskolor:
Dalshalls förskola, Furulunds förskola Vrenninge förskola, Alléns förskola, Espereds förskola

Skolor:
Esperedesskolan Åk F-6
Skavbökeskolan Åk F-6
Österledsskolan Åk 7-9

Räkna på ditt nya boende