Visningar

Tisdag 23 April KL: 17:00 - 17:30 KVÄLLSVISNING - Välkommen! ANMÄL DIG gärna så att vi kan hålla dig informerad om försäljningen. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Hummelbro, Norrtälje

Två kyrkors väg 87


Välkommen till den här superfina villan från Forsgrens Timmerhus byggd år 2010 och som erbjuder en harmonisk och välkomnande atmosfär. Ett perfekt hem för den som söker både komfort och ett naturnära boende. Med sina 79 kvm känns det ändå som ett väldigt rymligt hus. Ryggåstaket i vardagsrummet ger känslan av att huset är större än det är i verkligheten och här bjuds fina gemensamhetsytor med härligt ljusinsläpp genom de många och stora fönstren. Totalt tre sovrum samt möjlighet till bäddar på loftet gör att huset passar både den lilla och större familjen. En riktig pärla!

Stor altan i sydvästläge med utgång både från köket samt från det största sovrummet. Vattenburen golvvärme i hela huset. Täljstenskamin centralt placerad i huset och i duschrummet finns en fin bastu. Flertalet tillval är gjorda så som t ex ett extra fönster ovanför diskhon där du har en mycket fin och lång siktlinje över de öppna landskapen. Likaså finns här två fönster i två av de tre sovrummen vilket gör mycket för ljus, rymd och luftighet.

Forsgrens Timmerhus har en av marknadens kraftigaste väggkonstruktioner i tre skikt med U-värde på 0,12W/m2K och husen klarar med stor marginal dagens energikrav. Huset värms upp av en frånluftsvärmepump från NIBE och utöver den så finns även en täljstenskamin att elda i för både komfort eller bara för det härliga lugnande ljudet av en knastrande eldstad.

Garaget om 39 kvm ger gott om utrymme för parkering och förvaring av fordon och verktyg. Fiberanslutning säkerställer snabb internetuppkoppling och möjligheter till moderna bekvämligheter och underhållning.

Belägen i ett ostört läge, omgiven av en generös tomt på 3576 kvm och som inte angränsar till någon annan villatomt, erbjuder denna bostad en känsla av privat läge samtidigt som det ändå finns grannar och bebyggelse i området för trygghet och grannsamverkan.

Den rustika träfasaden ger huset en tidlös karaktär som smälter in perfekt med omgivande natur. En rymlig trädgård och grönområden runt omkring ger gott om plats för lek och avkoppling utomhus. I trädgården finns flertalet äppelträd av olika sorter och även ett japanskt körsbärsträd. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område vilket ger köparen större möjligheter att utforma sitt boende.

Stora samt många fönster släpper in naturligt ljus och ger en panoramautsikt över den omgivande naturen med de öppna landskapen. Kommunal väg hela vägen fram till bostaden och här går även skolbussen till bl a Svanberga skola som är en mycket populär F9-skola i kommunen. Närmsta sjö är Erken och som du kan cykla till på ca 10 minuter. Åt andra hållet så är närmsta vattendrag Broströmmen och där går även Roslagsleden, en mycket populär vandringsled mellan Danderyds kyrka och Albert Engströms-muséet i Grisslehamn. I Broströmmen kan du paddla kanot in mot Norrtäljeviken - en fin å paddling fram till Nodstasjön och Gillfjärden och vidare på Broströmmen ut i havet på Norrtäljeviken och in i Norrtälje hamn.

I närområdet ligger Kullsta och där har bl a Roslagsteatern sin hemmascen med utomhusteater om somrarna. Utöver det finns många odlare och gårdskiosker i området där du kan handla hönsägg, vaktelägg, grönsaker samt ibland även surdegsbröd.

Huset kommer att besiktigas och besiktningsprotokoll kommer att finnas till visningen.

Tveka inte att anmäla ditt intresse redan nu för att få information om förloppet samt få en inbjudan till visning av detta fantastiska boende!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 79 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 3576 kvm
Byggnadsår 2010
Pris 3 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Ann-Sofie Demander
Reg. Fastighetsmäklare
0703-89 74 83
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Mycket fin villa om 4 rok med bastu samt fristående garage belägen strax norr om Norrtälje

Exteriör
Exteriör
Exteriör
Exteriör
Utsikt från den rymliga altanen
Utsikt från den rymliga altanen
Solig och rymlig altan - här precis utanför köket
Solig och rymlig altan - här precis utanför köket
Exteriör
Exteriör
Hall
Hall
Duschrum, tvätt och bastu
Duschrum, tvätt och bastu
Bastu
Bastu
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum med täljstenskamin samt sovloft för de små
Vardagsrum med täljstenskamin samt sovloft för de små
Kök
Kök
Kök
Kök
Från kök mot vardagsrum
Från kök mot vardagsrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Detaljbilder
Detaljbilder
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3/Kontor
Sovrum 3/Kontor
Exteriör - entrésidan
Exteriör - entrésidan
Flygbild
Flygbild
Flygbild med Erken i bakgrunden
Flygbild med Erken i bakgrunden
Säljarens sommarbild på det japanska körsbärsträdet
Säljarens sommarbild på det japanska körsbärsträdet
Skymningsbild
Skymningsbild
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Planritning 2D
Planritning 2D
Ann-Sofie Demander

Ann-Sofie Demander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Två kyrkors väg 87

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 79 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Estuna-Eneby 1:3
Boarea 79 kvm
Byggnadsår 2010
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Tegel
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme samt täljstenskamin
Övriga byggnader Fristående garage om 39 kvm
Bredband Fiber finns

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Pris 3 295 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 014 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 439 000 kr
  • Småhusmark: 575 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 439 000 kr
Värdeår 2010
Summa inteckningar 2 250 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 9 537 kWh/år
Driftkostnad 26 581 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 23 425 kr
  • Renhållning: 2 616 kr
  • Sotning: 540 kr

Tomt

Tomtarea 3576 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Parkering Garage

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser För frågor kring bygglov samt planer för området samt omkringliggande fastigheter hänvisar vi till Norrtälje kommun. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område vilket ger köparen möjlighet att utforma sitt boende med hänsyn till stads- och landskapsbilden i området.

Övrigt

Vägbeskrivning Åk norrut på väg 76 mot Väddö, sväng in höger vid Estuna Kyrka, ca 2,2 km fram finner du huset på vänster sida. Du kan även åka mot Vätö från Norrtälje och kör då mot Roslagsbro, och vid Roslagsbro kyrka åker du rakt fram vid Roslagsbro Kyrka och över bron vid Broströmmen och ca 2 km fram har du då huset på höger sida istället.

Dokument

Området

Kommunal väg och här går även skolbussen till bl a Svanberga skola som är en mycket populär F9-skola i kommunen. Närmsta sjö är Erken och som du kan cykla till på ca 10-15 minuter. Åt andra hållet så är närmsta vattendrag Broströmmen och där går även Roslagsleden, en mycket populär vandringsled mellan Danderyds kyrka och Albert Engströms-muséet i Grisslehamn. I Broströmmen kan du paddla kanot in mot Norrtäljeviken - en fin å paddling fram till Nodstasjön och Gillfjärden och vidare på Broströmmen ut i havet på Norrtäljeviken och in i Norrtälje hamn. I närområdet ligger Kullsta och där har bl a Roslagsteatern sin hemmascen med utomhusteater om somrarna. Utöver det finns många odlare och gårdskiosker i området där du kan handla hönsägg, vaktelägg, grönsaker samt ibland även surdegsbröd.

Räkna på ditt nya boende