Visningar

Lördag 25 Maj KL: 14:30 - 15:00 Välkomna! Anmäl er gärna Boka
Boka visning
  • Dela via:
Kvisthamra, Norrtälje

Båtsmansgatan 9

På Båtsmansgatan 9 i omtyckta Kvisthamra ligger en välskött enplansvilla med souterräng, i ett sjönära läge och mysig tomt. Här bor ni på en totalyta om ca 180 kvm med tre sovrum på övre plan och ett i källaren. Badrum på båda plan samt med bastu i det nedre. Utsikt mot Kvisthamraviken från både sällskapsytor och sovrum.
Huset har gott om förvaring i förråd i källarplan och även pannrum/groventré har fina utrymmen. Sovrummet i källarplan är idag gästrum men kan tex nyttjas som gym eftersom badrum med bastu ligger i direkt anslutning. Separat och trivsam tvättstuga finns också i källaren samt utgång till trädgården.
Här kan ni alltså lätt bo på ett plan och använda källaren för tvätt, gäster, träning och förvaring. Källaren är dessutom i fint skick med parkettgolv, spotlights och helkaklat badrum respektive tvättstuga. Ett perfekt boende för barnfamiljen som inte vill ha allt för stort eller för er som gör en "downsize" från ett större boende. Att huset är utrustat med både bergvärme och FTX-ventilation gör förstås mycket för driftskostnaderna.
Både dränering och tak är utförda/renoverade på senare år och senaste ägarna har lagt mycket engagemang på fasad, grund samt stenläggning som inkluderar en parkeringsplats för två bilar.
Tomten gränsar till andra villor åt tre väderstreck och allmänning med lövskog åt det fjärde. Insynen är minimal tack vare husets läge och utsikten mot vattnet är både vacker och rogivande.

Till Kvisthamraskolan är det ca 500 m och till badplatsen vid Kärleksudden ca 900 m. Ner till vattnet pratar vi mer antal steg, så nära är det!

I Kvisthamra trivs de flesta, gammal som ung, och ofta beror det på det lugna, men samtidigt centrala läget. En promenad längs strandpromenaden till Norrtälje Hamn med restauranger och kaféer eller över parken ner till stadskärnan på 5-10 minuter. Det är även promenadavstånd till pendlingsbussen mot Stockholm/Uppsala. Förutom allt det praktiska är nog Kvisthamra ändå mest känt för dess fina villor av olika färg och karaktär och områden som sluttar ner mot vattnet.

Huset besiktigas den 13/5 och efter det finns protokoll att tillgå via intresseanmälan/visningsbokning och sedan inloggning med BankId.

Välkomna på visning samt kontakta ansvarig mäklare vid stort intresse!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 104 kvm + 75 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 750 kvm
Byggnadsår 1940
Pris 6 475 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Matilda Tengheden
Reg. Fastighetsmäklare
0703-89 65 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Smart planerad villa med vacker utsikt, gott om förvaring och lättskött tomt

Utsikt från matrummet
Utsikt från matrummet
Träningsbacke/Skidbacken
Träningsbacke/Skidbacken
Båtplats
Båtplats
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Matilda Tengheden

Matilda Tengheden

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Båtsmansgatan 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 104 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Fastighet Öglan 10
Boarea 104 kvm
Biarea 75 kvm
Byggnadsår 1940
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 2007
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Källare
Uppvärmning Bergvärme samt solpaneler
Ventilation Mekanisk, typ FTX
Renoveringar Besiktning är bokad till 13/5 och efter det kommer protokoll att finnas tillgängligt via inloggning med bankId.
Bredband Fiber finns

Rum

ENTRÉPLAN

HALL

Ljus hall med både entré och öppen yta där trappan ner till källarplan finns. Glasräcket ger rummet en öppen känsla. Klickgolv i ljust beige samt vitmålade väggar. Förvaring i inbyggda garderober. Smart platsbyggd förvaring för kläder och skor samt klinkers på golvet i den tillbyggda entrédelen.

KÖK

Kök med vita snickerier, vitt kakel som stänkskydd samt bänkskiva i grå laminat. Vedspis, kylskåp, diskmaskin, spis/ugn samt gott om förvaring. Matplats vid fönstret med utsikt mot trädgården och vattnet. Utgång till altanen från köket. Vita väggar och klickgolv i ljust beige.

VARDAGSRUM

Stort rum med separat matsalsdel i burspråk med stora fönster mot vattnet och omgivningarna. Laminatgolv, ljusa väggar samt plats för större matgrupp samt soffgrupp. Fönster åt två väderstreck.

DUSCHRUM

Helkaklat duschrum (2012) med vitt kakel, grågrön mosaik på golv och som detaljer. Fin nisch i duschen, handfat med kommod i grått med matchande spegelskåp över, wc samt spotlights i taket.

SOVRUM 1

Strukturtapet i beige resp vita väggar. Fönster, plats för enkelsäng.

SOVRUM 2

Rosa tapet med glitter, fönster mot baksidan, laminatgolv samt plats för dubbelsäng.

SOVRUM 3

Plats för dubbelsäng, fönster mot gaveln med utsikt mot vattnet. Platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar, laminatgolv samt strukturtapet målad i en snygg gråblå nyans. Resterande väggar i vitt. Två fristående garderober på var sida om sängen.

KÄLLARPLAN

Källarplan har parkettgolv i "hallen" samt sovrum och klädkammare samt dimbara spotlights i taket.

TVÄTTSTUGA

Rymlig tvättstuga med golvvärme, klinkers i svart, vitt kakel samt svart skiva med ho och underskåp. Tvättmaskin och torktumlare (2013) Två garderober samt fönster.

BADRUM M BASTU

Badrum med bastu och golvvärme. Badkar, dusch, wc, handfat med kommod i svart, skåp, spegel med belysning samt frostat fönster. Svart klinkers och vitt kakel med dekor.

SOVRUM 4

Sovrum som idag används som gym och gästrum. Parkett på golvet, vitmålade väggar samt fondvägg i brunt med blommigt mönster. Fönster mot vattnet och spotlights i taket.

FÖRRÅD & PANNRUM

Parkett i förrådet och betonggolv i pannrummet. Pannrummet har utgång till trädgården med skärmtak över. Här står bergvärmepanna, varmvattenberedare mm. God plats för förvaring både i pannrummet och den rymliga klädkammaren/förrådet.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2024-05-13
Primärenergital 80

Ekonomi

Pris 6 475 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 4 215 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 305 000 kr
  • Småhusmark: 1 910 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 305 000 kr
Värdeår 1966
Summa inteckningar 2 991 520 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Driftkostnad 44 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 12 000 kr
  • Försäkring: 5 000 kr
  • Renhållning: 2 600 kr
  • Hushållsström: 24 300 kr
  • Sotning: 700 kr

Tomt

Tomtarea 750 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Övrigt Äppelträd och vinbärsbuskar
Uteplats Uteplats med utgång från köket, i söderläge
Parkering Stenlagd parkering för två bilar

Servitut, planbestämmelser m.m.

Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0188-2021/495.1

Planbestämmelser Stadsplan (1968-08-29) Tomtindelning (1920-04-13)

Dokument

Området

Vackert och uppvuxet villaområde med närhet till natur, bad, skidbacke och sportcentrum. Cykel och promenadväg längs Strandvägen vid Kvisthamraviken och Borgmästarholmen. Det finns flera förskolor samt Kvisthamraskolan som tar elever från 0-6 klass.

Närområde

ICA Flygfyren och dess handelsområde
Janssons Tobak

Kommunikation

Buss eller promenadavstånd till centrum

Räkna på ditt nya boende