VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Norrtälje Hamn, NORRTÄLJE

Ångbåtsgatan 2

Denna fyra på våning sju i moderna och populära Soltornet i Norrtälje hamn är en bostad utöver det vanliga! Här har man förutom att ägaren valt att färgsätta lägenheten i behagliga toner, satsat på ett kök som bjuder in till matlagning och sociala tillställningar samt glasat in den generösa balkongen mot ån. Inglasningen är av den bästa modellen som gör att ni kan tillbringa även de kalla dagarna här. Givetvis finns infravärme.
Bostaden är planerad med ensuite-sovrum, vilket innebär att ni från detta rum har ett separat badrum med dusch och wc samt utgång till den öppna delen av balkongen, mot öster. En perfekt plats för morgonkaffet de varma dagarna.
Ni välkomnas in i lägenheten via en hall med plats för ytterkläder samt två garderober. Två mindre sovrum med fönster mot öster samt plats för enkelsäng. Gästrum, barnrum eller kanske hemmakontor?
Det större badrummet har även tvättmaskin och tumlare samt magisk förvaring i form av väggskåp från golv till tak samt bänkskiva för tvätthantering.
Vardagsrummet och köket, i öppen planlösning och slående utsikt mot ån och gästhamnen som sträcker sig över grannhuset är nog ändå bostadens främsta attribut!

Ett lite lyxigare boende för dig som bara uppskattar det bästa i livet!

I Brf Soltornet bor ni bland trevliga grannar i en fin gemenskap och kan njuta av föreningens alla fördelar så som cykelpool, båtpool och bilpool. Rabatt hos mysiga restaurangen Wine & Dine i entréplan samt conciergeservicen som erbjuds. En hängiven och engegerad styrelse gör detta möjligt.

Välkomna att anmäla er på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 95 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6155 kr/mån
Rum 4
Våning 7 av 15
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2017-2019
Pris 5 975 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Matilda Tengheden
Reg. Fastighetsmäklare
0703-89 65 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Läckert planerad fyra med vidsträckt utsikt över Norrtälje hamn

Soluppgång!
Soluppgång!

Planritning

Matilda Tengheden

Matilda Tengheden

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ångbåtsgatan 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 95 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Fastigheten har två hissar varav en större.
Våning 7 av 15

Bostaden har genomgående enstavig, vitlaserad ekparkett och vitmålade tak. Spotlights i badrum, hall samt ovanför sängen i master bedroom.
Samtliga väggar har OSB-skivor bakom gipset vilket innebär att du enkelt kan sätta upp saker på väggarna med vanlig skruv. Takhöjd på 2,5 m och fönsterbänkar i sten. Här är allt inrett med kvalitet och omsorg.

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 95 kvm
Byggnadsår 2017-2019
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, typ FTX
Övriga byggnader I källaren finns förråd om ca 4 kvm. Även barnvagnsförråd, cykelförråd samt rullstolsförråd finns i källarplan.

Rum

HALL

Välkomnande hall med plats för ytterkläder samt förvaring i garderob samt städskåp. Väggar är målade i en varm grön nyans.

MASTER BEDROOM

Största sovrummet med ensuite (badrum som tillhör sovrummet) Platsbyggd förvaring i garderober och skåp i grått från HTH, som ramar in sängen. Belysning i dimbara spotlights under, ger en bra läsbelysning. Utgång till balkongen åt öster. Entré till badrummet från ena kortsidan av rummet. Väggar målade i beige/sandfärgat.

BADRUM ENSUITE

Helkaklat badrum med handfat med kommod i svart vitt och spegel med belysning över. Runt hörnet finns på ena sidan dusch och den andra sidan wc med frostat glasdörr. Grått klinkers samt kakel och spotlights.

SOVRUM 2

Sovrum 1 och två är lika stora med fönster mot öster samt plats för enkelsäng. Garderob samt väggar målade i ljusgrått.

SOVRUM 3

I detta rum finns en skjutdörrsgarderob med spegelglas och rummet har vitmålade väggar.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med väggar i beige/sandfärgat samt tre fönster mot öster och havet, gästhamnen och ån. Ett fönster mot söder samt utgång till den inglasade balkongen som vetter mot söder. Fönstersättningen i rummet gör det lättmöblerat och samtidigt maximerar det utsikten mot havet. God plats för större soffgrupp och tv.

KÖK

Vitt kök från HTH med överskåp samt lådor som underskåp. Här har nuvarande ägare satsat på att byta till just lådor istället för skåp för att få ännu bättre förvaring. Bänkskiva i svartgrå kvartskomposit, ho samt belysning över med dimbara spotlights. Integrerad kyl, frys, spishäll, diskret spisfläkt samt inbyggnadsugn-och micro från Siemens. Rejäl köksö som även den har ho. Här finns skåp för sopsortering, integrerad diskmaskin samt ännu mer förvaring i lådor åt sidan som vetter mot vardagsrummet.
God plats för större matgrupp intill köket.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Primärenergital 89

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1704
Pris 5 975 000 kr utgångspris
Avgift 6155 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme. Vatten och hushållsel tillkommer och debiteras efter förbrukning på första avgiften per kvartal.
Driftkostnad 10 300 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 3 600 kr
  • Hushållsström: 4 600 kr
  • Övrigt: 2 100 kr

Övrig kostnad är tv och bredband på 175 kr/mån (kollektivt upphandlat avtal)

Andel i förening 1,402%
Andel av årsavgift 1,402%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 429 779 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Uppgift från förvaltare

Förening

Föreningsnamn Brf Soltornet i Norrtälje hamn
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-5427
Gatuadress Ångbåtsgatan 2
Postnummer 76133
Ort Norrtälje
Epostadress styrelsen@brfsoltornet.se
Hemsida brfsoltornet.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Fastighetsdrift och ekonomisk förvaltning sköts av en anlitad fastighetsförvaltare, som i dagsläget är Sweax fastighetsförvaltning. Styrelsen har ansvar för ekonomi (placering av lån etc), avtal och upphandlar underleverantörer.
Föreningens ekonomi För 2023 höjdes avgifterna med 15 procent
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 87
Antal lokaler 1
Parkering Föreningen har 67 p-platser i garage i byggnad bredvid, några med elstolpe.
Tv och bredband Från den 1 september 2023 har föreningen skrivit gruppavtal med Tele2. I avtalet ingår TV Bas HD + bredband 500/500 MBit/s + telefoni. Kostnaden, 175 kr/mån, för bredband och TV läggs som en separat post på avgiftsavin
Överlåtelseavgift 1308 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Cykelrum samt förråd
Övrigt För boende i Soltornet (liksom i Index-fastigheterna Havstornet och Orangeriet) ingår
medlemskap i Touch. I Touch-tjänsterna ingår concierge, bilpool, båtpool, cykelpool, Work
Lounge i Havstornet samt medlemsrabatt på restaurangen Bistro Magasinet (Orangeriet). Se touchbyindexresidence.se för vidare information.

Övrigt

Parkering I dagsläget är det en person före i kö. Kostnad för varmgarage ca 1425 kr/mån.
Balkong Inglasad balkong av hög kvalitet med utgång från vardagsrummet. Denna balkongdel vetter mot Norrtäljeån i söder samt har en häftig utsikt mot början av stan. Andra delen av balkongen är öppen och vetter mot öster med fin utsikt över grannhuset och mot ån, gästhamnen och delar av inloppet.

Dokument

Området

Norrtäljes nya stadsdel som växer fram i en havsnära miljö med bostäder, butiker och restauranger. Hamnpromenaden längs Norrtäljeån är uppbyggd i en vacker blandning av trä, sten och växtlighet för att återspegla naturen i Roslagen. Broar över till Societetsparken och gästhamnen samt de äldre delarna av Norrtälje.

Räkna på ditt nya boende