Mölndal-Stallbacken, MÖLNDAL

Åby allé 7

Nu finns chans att förvärva en mycket tilltalande och stilren 2-rumslägenhet om totalt 44 yteffektiva kvadratmetrar.

Kontakta mäklaren för möjlighet till förhandsvisning!

Bostaden har en kvadratsmart planlösning med härlig atmosfär och rymlig känsla. Den inglasade balkongen med kvällssol känns som ett extra rum och förlänger balkongsäsongen påtagligt. Området är modernt och spännande i parkliknande miljö nära Åby travbana. Det är nära till förskola, skola, gym, padelbanor och Mölndals centrum all tänkbar service.

- Rymlig & solrik inglasad balkong mot väster
- Stabil och välskött förening

Lägenheten har hög standard med smakfulla materialval. Välplanerad disposition med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och ett ljust trägolv som pryder hela bostaden. De stora fönsterpartierna skapar ljus och rymd. Från vardagsrummet nås en stor solrik balkong mot väster som är en underbar oas att vistas på. Utsikten blir en vacker fond i vardagen som förändras i takt med årstiderna.

Inbjudande entréhall med ett helkaklat och stilsäkert badrum i anslutning. I badrummet finns dusch som har vikdörrar i glas, tvättmaskin och torktumlare, handfat med kommod, badrumsspegel med belysning och förvaring, samt en toalett. Påkostat Marbodalkök med kvalitetsinredning från Electrolux. Köket har gott om förvaring och avlastningsytor och inspirerar till kreativ matlagning. Rymligt vardagsrum med härlig vy och utgång till den härliga balkongen. Innanför vardagsrummet finns en praktisk klädkammare. Rofyllt sovrum med gott om klädförvaring i tre garderober.

Här bor Du med ett utmärkt, lugnt och skyddat läge med närhet till det mesta. Komfortabelt promenadavstånd till Mölndal Innerstad. I föreningen finns det en härlig gemensam takterrass samt bubbelpool som föreningens medlemmar kan hyra. I närområdet finns flera busshållplatser som trafikeras av linjer till och från Mölnlycke, Frölunda och centrala Göteborg.

Stallbacken är strategiskt perfekt om man söker efter ett område som ger en villakänsla med lugn och ro. Här är vardagslivet bekvämt!

Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 44 kvm
Avgift 2902 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Pris

Ansvarig mäklare
Anders Rosin
Reg. Fastighetsmäklare
0733-90 55 05
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilsäker 2:a med solrik balkong!

Planritning

Anders Rosin

Anders Rosin

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Åby allé 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 44 kvm. föreningens information Om area är av stor vikt för köpare rekommenderas att göra en egen kontrollmätning.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 44 kvm

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-10-02
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 12103
Avgift 2902 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv, IP-telefoni samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 400 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Driftskostnaderna är schablonberäknade och kan variera beroende på avtal, väderlek, familjesammanställning, m.m.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 1,11795%

Förening

Föreningsnamn Brf Sommarbrisen I Mölndal
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-8616
Gatuadress Åby allé 7
Postnummer 43145
Ort MÖLNDAL
Epostadress brfsommarbrisen@gmail.com
Hemsida https://egrannar.se/brfsommarbrisenimolndal/sida/id/7186/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Sommarbrisen i Mölndal äger sin fastighet på Stallbacken 3 med adresserna Åby allé 5 & 7. Fastigheten stod färdig 2018 med ett lamelllhus om 5-7 våningar med sammanlagt 92 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Kameraövervakning i garage och miljöhus för att öka tryggheten.
Föreningens ekonomi Avgiftshöjning med ca 10 % kommer ske i oktober 2022. Då höjs även avgiften till garage och parkeringplats.
Antal lägenheter 92
Renoveringar Byggnationen av fastigheten färdigställdes 2018. Inget planerat arbete med fastigheten i närtid.
Parkering Det finns 36 garageplatser samt 9 st platser till 93 st lgh och väntetiden är cirka 1-2 år. Garage 850 kr/månad. P-plats ute 450 kr/månad. Avgifterna höjs med 10 % i oktober 2022. Mölndals stad hyr ut p-platser på Åbys stora parkering (några 100 m från föreningen) så där kan man stå i väntan på plats.
Tv och bredband Fastigheten har bredband (100/100) och digital-TV via Telia AB som ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I källaren finns en gemensam tvättstuga, onlinebokning och tvättider dygnet runt. I föreningen finns även cykelförråd, barnvagnsförråd och teknikrum för medlemmarna att nyttja.
Övrigt För mer information se föreningens hemsida: https://egrannar.se/brfsommarbrisenimolndal/sida/id/7186/

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-07-05.

Dokument

Området

Stallbacken är strategiskt perfekt om man söker efter ett område som ger en villakänsla med lugn och ro och samtidigt bekvämt avstånd till närservice, skolor, padelbanor, gym och idrottsanläggningar. Ett nytt badhus byggs några hundra meter från bostaden och planeras vara klar vid årskiftet 2022/23. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg med kommunala medel. Mölndal kan även erbjuda ett härligt friluftsliv med både elljusslingor och fina badplatser som exempelvis Sisjön och Stensjön och vill man hellre ta ett dopp i havet är det inte långt till salta bad. Mölndal är en stad med ett rikt föreningsliv och här kan man utöva de flesta sporter med alltifrån basket och simning till kanot och friidrott. För barnfamiljer finns här ca 20 förskolor och 10 grundskolor.

Kommunikation

I närområdet finns flera busshållplatser som trafikeras av linjer till och från Mölnlycke, Frölunda och centrala Göteborg. Från Stallbacken går eller cyklar du enkelt till bl.a. AstraZeneca, Essity, Mölndals sjukhus samt andra både stora och små arbetsgivare i kommunen och det är ett strategiskt bra pendelläge nära de större trafiklederna.

Parkering

Det finns 36 garageplatser samt 9 st platser till 93 st lgh och väntetiden är cirka 1-2 år. Garage 850 kr/månad. P-plats ute 450 kr/månad. Avgifterna höjs med 10 % i oktober 2022. Mölndals stad hyr ut p-platser på Åbys stora parkering (några 100 m från föreningen) där kan man parkera sin bil i väntan på plats.

Räkna på ditt nya boende