Mölndal-Stallbacken, MÖLNDAL

Åby Allé 47

Nu finns snart chans att förvärva en mycket tilltalande och stilren 2-rumslägenhet med klädkammare och balkong om totalt 52,6 yteffektiva kvadratmetrar.

Kontakta mäklaren för möjlighet till förhandsvisning och information!

Bostaden har ett mycket eftertraktat och lugnt läge i populära Stallbacken. Området är modernt och spännande i parkliknande miljö nära Åby travbana. Det är nära till förskola, skola, gym, padelbanor och Mölndals centrum all tänkbar service.

- Stabil och välskött förening med gemensam takterrass och bubbelpool.
- Gästlägenhet finns att hyra när Du får finbesök
- Carport och elladdning för bilar (separat kö)

Lägenheten har hög standard med smakfulla materialval. Välplanerad disposition med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och ett ljust trägolv som pryder hela bostaden. De stora fönsterpartierna skapar ljus och rymd.

Inbjudande entréhall med praktisk klädkammare i direkt anslutning. Helkaklat och stilsäkert badrum från Vedum med dusch som har vikdörrar i glas, tvättmaskin kombinerad torktumlare med bänk och förvaring ovanför, handfat med kommod, badrumsspegel med belysning och förvaring, handdukstork och samt en toalett. Påkostat Vedumkök med kvalitetsinredning från Siemens. Köket har gott om förvaring och avlastningsytor och inspirerar till kreativ matlagning. Vid fönstret finns en naturlig plats för ett köksbord. Rymligt och rofyllt sovrum med fransk balkong och gott om klädförvaring i skjutdörrsgarderob.

Här bor Du med ett utmärkt, lugnt och skyddat läge med närhet till det mesta. Komfortabelt promenadavstånd till Mölndal Innerstad. I föreningen finns det en härlig gemensam takterrass samt bubbelpool som föreningens medlemmar kan hyra. I närområdet finns flera busshållplatser som trafikeras av linjer till och från Mölnlycke, Frölunda och centrala Göteborg.

Stallbacken är strategiskt perfekt om man söker efter ett område som ger en villakänsla med lugn och ro.

Här är vardagslivet bekvämt! Välkommen på visning av detta livsstilsboende!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 52.6 kvm
Avgift 2946 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 2018
Pris

Ansvarig mäklare
Anders Rosin
Reg. Fastighetsmäklare
0733-90 55 05
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilsäker lägenhet i lugnt läge!

park webb

park webb
park webb

Planritning

Anders Rosin

Anders Rosin

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Åby Allé 47

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52.6 kvm. Info från bostadsrättsförening Om area är av stor vikt för köpare rekommenderas att göra en egen kontrollmätning.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 52.6 kvm
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Entréhall/badrum med klädvård

Lägenheten har hög standard med smakfulla materialval. Inbjudande entréhall med klädkammare i direkt anslutning. Helkaklat och stilsäkert badrum från Vedum med dusch som har vikdörrar i glas, tvättmaskin med bänk och förvaring ovanför, handfat med kommod, badrumsspegel med belysning och förvaring, handdukstork och samt en toalett.

Vardagsrum/kök/balkong

Välplanerad disposition med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och ett ljust trägolv som pryder hela bostaden. Från vardagsrummet nås den fina balkongen som är en underbar oas att vistas på. Påkostat Vedumkök med kvalitetsinredning från Siemens. Köket har gott om förvaring och avlastningsytor och inspirerar till kreativ matlagning. Vid fönstret finns en naturlig plats för ett köksbord.

Sovrum

Rymligt och rofyllt sovrum med klädförvaring i skjutdörrsgarderob.

Stallbacken

Här bor Du med ett utmärkt, lugnt och skyddat läge med närhet till det mesta. Komfortabelt promenadavstånd till Mölndal Innerstad. I föreningen finns det en härlig gemensam takterrass samt bubbelpool som föreningens medlemmar kan hyra. I närområdet finns flera busshållplatser som trafikeras av linjer till och från Mölnlycke, Frölunda och centrala Göteborg.

Här är vardagslivet bekvämt!

Välkommen på visning av detta livsstilsboende!

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-03-24
Primärenergital 65

Ekonomi

Lägenhetsnummer 57
Avgift 2946 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 212 kr /månad för TV, bredband och IP-telefoni från Telenor samt 50kr/mån för El Mätare + Mätvärdesinsamling.
Driftkostnad 4 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 2 650 kr

Föreningen har individuell mätning av varmvatten, kallvatten och el som debiteras efter faktisk förbrukning. Obligatoriskt tillägg om 212 kr /månad för TV, bredband och IP-telefoni från Telenor samt 50kr/mån för El Mätare + Mätvärdesinsamling. Kostnad för varmvatten ca 199 kr/mån. Driftskostnaderna kan variera beroende på avtal, väderlek, familjesammanställning, m.m. Schablonberäknade driftskostnader

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,04416%
Andel av årsavgift 1,04424%

Förening

Föreningsnamn HSB Bostadsrättsföreningen Vinnarkransen i Mölndal
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716444-6531
Gatuadress Åby Allé 43-49
Postnummer 43145
Ort Mölndal
Epostadress brfvinnarkransen@gmail.com
Hemsida https://www.hsb.se/molndal/brf/vinnarkransen/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Vinnarkransen äger och förvaltar fastigheten Stallbacken 19, byggnadsår 2018. Två byggnader med totalt 80 lägenheter som upplåts med bostadsrätt.
Till varje lägenhet finns ett förråd.
Föreningens ekonomi Inga avgiftshöjningar planerade i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 80
Renoveringar 2021: Skedde tvåårsbesiktningen. Föreningen förberedde även garaget med kablage för att förbereda samtliga parkeringar för laddboxar. De p-platser som är carport eller utomhus är också förberedda för möjligheten att koppla på laddbox. Laddboxar beställs endast genom styrelsen.
Parkering 36 st garageplataser 800 kr/månad, 24 st carportplatser 400 kr/månad och 13 parkeringsplatser 250 kr/månad. Det finns även åtta platser för MC i garaget. De p-platser som är carport eller utomhus är också förberedda för möjligheten att koppla på laddbox. Laddboxar beställs endast genom styrelsen, nästa beställning blir senast inför våren 2023. Laddboxen ägs inte av medlemmen men man betalar en tilläggsavgift (som hittills har varit max 200 kr/månad). Debitering av el sker direkt via eget betalkort mot boxens läsare. Föreningen har endast möjlighet att erbjuda en parkering/hushåll. Medlemmen behöver kontakta styrelsen för att få en parkering/ställa sig i kö.
Tv och bredband TV, bredband samt IP-telefoni från Telenor. Obligatoriskt tillägg om 212 kr /månad.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Tvättstuga. På tionde våning finns det även en bokningsbar relaxavdelning med ett härligt spabad och två loungegrupper. Föreningen har även en gästlägenhet som medlemmarna kan hyra till sina övernattande gäster. I föreningen finns även en gemensam takterrass med svårslagen utsikt.
Övrigt Det är en HSB-förvaltad bostadsrättsförening som kräver medlemskap i HSB. Alla nya medlemmar i hushållet betalar varsin medlemsandel (återfås vid eventuellt utträde), men ni betalar endast en medlemsavgift per familj. Med hushåll avses personer som är folkbokförda på samma adress. Se mer info: https://blimedlem.hsb.se/

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-05-11.

Övrigt

Parkering I föreningen finns 36 st garageplatser 800 kr/månad, 24 st carportplatser 400 kr/månad och 13 parkeringsplatser 250 kr/månad. Det finns även åtta platser för MC i garaget. De p-platser som är carport eller utomhus är också förberedda för möjligheten att koppla på laddbox.

Dokument

Området

Stallbacken är strategiskt perfekt om man söker efter ett område som ger en villakänsla med lugn och ro och samtidigt bekvämt avstånd till närservice, skolor, padelbanor, gym och idrottsanläggningar. Ett nytt badhus byggs några hundra meter från bostaden och planeras vara klar vid årskiftet 2022/23. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg med kommunala medel. Mölndal kan även erbjuda ett härligt friluftsliv med både elljusslingor och fina badplatser som exempelvis Sisjön och Stensjön och vill man hellre ta ett dopp i havet är det inte långt till salta bad. Mölndal är en stad med ett rikt föreningsliv och här kan man utöva de flesta sporter med alltifrån basket och simning till kanot och friidrott. För barnfamiljer finns här ca 20 förskolor och 10 grundskolor.

Kommunikation

I närområdet finns flera busshållplatser som trafikeras av linjer till och från Mölnlycke, Frölunda och centrala Göteborg. Från Stallbacken går eller cyklar du enkelt till bl.a. AstraZeneca, Essity, Mölndals sjukhus samt andra både stora och små arbetsgivare i kommunen och det är ett strategiskt bra pendelläge nära de större trafiklederna.

Parkering

I föreningen finns 36 st garageplatser 800 kr/månad, 24 st carportplatser 400 kr/månad och 13 parkeringsplatser 250 kr/månad. Det finns även åtta platser för MC i garaget. De p-platser som är carport eller utomhus är också förberedda för möjligheten att koppla på laddbox.

Övrigt

På taket på grannhuset finns det en härlig gemensam takterrass samt bubbelpool som föreningens medlemmar kan hyra. Föreningen har även en övernattningslägenhet.

Räkna på ditt nya boende