Visningar

Tisdag 5 Juli KL: 16:30 - 17:15 Välkommen på visning! Boka din ankomsttid på MOHV.se, anmälan krävs. Boka
Månsarp

Yås Kvarn 30

+ Friliggande
+ Vinterbonat
+ Nytt badrum & kök
+ 3 uteplatser
+ Gäststuga

Beläget på Yås Kvarn 30 saluförs just nu försäljningen av detta genomtänkta och nyligen renoverade fritidshus! Eftersom byggnaden är vinterbonad går den likväl att nyttja som året-runt boende om så önskas!

En genomtänkt planlösning skapar här tillräckligt med utrymme på 57 kvm fördelat över 3 RoK. Bekvämligheter som exempelvis braskamin, golvvärme i badrummet, ventilationsaggregat samt infravärmare finns nära tillhands för att skapa ett behagligt klimat för alla årstider. Skulle hela släkten komma på besök så finns det tre rymliga uteplatser att tillgå, varav den ena inglasad ut mot trädgården. 2020 renoverades köket med nya stommar & vitvaror samt badrummet.

Den 1 298 kvm stora trädgårdstomten präglas bl.a. av en gäststuga, ved- och snickarbod samt en carport. Framåt våren blommar frösådd rhododendron. Här finns odling för jordgubbar, hallon, mangold, grönkål gräslök, luftlök, rabarber & svarta vinbär. Kort gångavstånd till Munkabosjön med tillhörande grillplats och det mesta som naturen har att erbjuda. Här lämnas lite att önska!

I området finns både fritidshus och permanenthus, vilket bidrar till ökad trygghet. Som boende på Yås Kvarn ingår man i en samfällighetsförening som gemensamt administrerar över enskilt vatten och enskilt avlopp, vägunderhåll samt badplats och båtplats.

MÄKLAREN INFORMERAR:
* Fiber finns framdraget till området men är ej installerat
* Slamtömning sker efter vattenprovtagning & vid behov
* Robotgräsklipparen ingår vid köpet
* Kvalitetsdokument finns tillgängligt för badrumsrenoveringen

Låt nu inte det här charmiga fritidshuset glida dig ur händerna!
Vill du veta mer om försäljningen, bostaden, föreningen eller området? Kontakta mig på 0735 18 97 75 alt. marcus.priven@mohv.se för mer information!

Vem vet, detta kanske kan bli just ditt drömhem?
Maybe it's time to MOHV?

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 57 kvm
Rum 3 varav 2 sovrum
Tomt 1298 kvm, friköpt
Byggnadsår 1971
Pris 1 750 000 kr

Ansvarig mäklare
Marcus Privén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Friliggande & vinterbonat fritidshus i rofyllt område!

Planritning

Marcus Privén

Marcus Privén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Yås Kvarn 30

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 57 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans friliggande fritidshus
Fastighet Yås 1:30
Boarea 57 kvm
Byggnadsår 1971
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Träreglar
Fasad Stockpanel
Fönster 2-Glas, 3-Glas Isoler (badrum)
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Direktverkande el + luft/luft värmepump
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR:
* 2021 - Målat lister & dörrar
* 2020 - Kök- och badrumsrenovering
* 2017 - Fasadmålning
* 2006 - Ventilationsaggregat
* 2000 - Nytt golv
Övriga byggnader * Gästhus
* Vedbod
* Snickarbod

Rum

HALL

Från hallen framgår den välplanerade planlösningen likt vilken bostad som helst. Sociala delar och kök i ena delen och privata utrymmen i andra. Avhängningsyta direkt till vänster. Intill badrummet finns ett uppskattat städskåp. Väggarna har en ljusbeige tapet med bröstpanel i trä och på golvet ligger ett ljust trämönstrat laminatgolv som sträcker sig ut till vardagsrum och sovrummen.

SOVRUM 1

Det mindre sovrummet utrustat med en garderob. Ljusinsläpp från sydväst. Plats för mindre säng och sängbord. På väggarna sitter grön tapet.

SOVRUM 2

Det större sovrummet. Ljusinsläpp från norr. Plats för större säng och ett sängbord. På väggarna sitter grön tapet.

BADRUM

Fräscht badrum renoverat 2020. Utrustat med handfat och tillhörande förvaring undertill, överhängande spegelskåp med LED-belysning & eluttag, badrumsskåp, pax-fläkt, golvvärme (el), dusch med duschdraperi samt toalett. Ljusinsläpp från norr. På väggarna sitter en vit våtrumstapet och golvet har en gråtonad våtrumsmatta.

KÖK

Nyrenoverat & rymligt kök från IKEA (2020) med helt nya vitvaror förutom kyl och frys. Gott om förvaringsskåp bakom de vitmönstrade köksluckorna i traditionell karaktär. I vänstra hörnet finns en vinhylla och undertill de överhängande skåpen sitter spotlightbelysning. Utrustat med diskmaskin, handfat med avställningsyta, induktionshäll, fläkt, varmvattenberedare, mikro, ugn samt kombinerad kyl-och frys. Ljusgrå laminatskiva med tillhörande väggskiva i vit tegelmönstrat kakel. Härifrån nås bostadens inglasade uterum. Väggarna har en vit tapet med färgat motiv och en ljusgrå bröstpanel. På golvet ligger trämönstrat laminatgolv.

UTERUM

Inglasat uterum i nordvästlig riktning på ca 14 kvm med god plats för större matgrupp eller en mindre, i kombination med lounge-set. Utrymmet kan värmas upp med hjälp av både gasolvärmare och fyra infravärmare. Härifrån nås trädgården och även den ena stenlagda uteplatsen. Ovan trägolvet ligger en tygmatta och väggarna är gula med röda charmiga fönsterramar.

VARDAGSRUM

Kombinationen av ett rymligt vardagsrum, större fönsterpartier och bredare öppning mot köket skapar en härlig atmosfär. Gott om plats för större soffgrupp och matgrupp framför braskaminen. Vid varmare inomhusklimat finns ett ventilationsaggregat tillgängligt. Väggarna har en ljusbeige tapet med bröstpanel i trä. Bakom kaminen befinner sig en vit fondvägg i tegel.

GÄSTSTUGA

Beläget på fastighetens tomt finns en mindre gäststuga. Tillräckligt med utrymme för både säng och soffa om så önskas eller maximalt med sängar. Direkt till höger finns en praktisk klädkammare/garderob att förvara bagaget. På väggarna sitter vitmelerad tapet och på golvet ligger trämönstrat laminatgolv.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 1 750 000 kr
Taxeringsvärde 912 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 613 000 kr
  • Småhusmark: 299 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 613 000 kr
Värdeår 1971
Summa inteckningar 210 000 kr
Fastighetsskatt 6 840 kr
Driftkostnad 27 638 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 488 kr
  • Renhållning: 3 150 kr
  • Hushållsström: 18 000 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 000 kr

Uppgifter om driftkostnader kommer från säljaren och är baserad på en persons vistelse i hushållet. I samfällighetsavgiften ingår vatten, avlopp, badplats samt vägunderhållning.

Tomt

Tomtarea 1298 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Samfällighet: Jönköping Yås S:1
Förmån: Officialservitut Väg Vatten Avlopp, 06-ARA-110.2

Planbestämmelser Byggnadsplan

Övrigt

Allmänt om bostaden Uppgift om bostadens area baseras på säljarens och taxeringens information. Av olika skäl kan arean vara felaktig och den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Övrigt Uppgift om bostadens area baseras på säljarens och taxeringens information. Av olika skäl kan arean vara felaktig och den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Dokument

Området

Kommunikation

Regionsbuss 132 via hållplats "Mulserydsvägen" tar dig till centrala Jönköping alternativt Gislaved.
En biltur på cirka 20 minuter tar dig till centrala Jönköping. Via Munkabo tar du dig på cirka 10 minuter till Riksväg 40 som tar dig till Jönköping och åt motsatt håll till Ulricehamn, Borås och vidare till Göteborg.

Övrigt

Via Angerdshestra nås Munkabobadet, en behaglig badplats för hela familjen med brygga, gräsytor, sandbotten, kuperad mark och liten parkering vid Munkabosjön.

Räkna på ditt nya boende