VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Rosengård, Malmö

Von Lingens Väg 104

Nu har vi glädjen att presentera denna rymliga lägenhet belägen i den stabila föreningen Hilda med en stor inglasad balkong i soligt läge. Här erbjuds vi en rymlig trea med ett tilltalande och stilrent kök med inredning i trä och goda förvaringsmöjligheter, två rymliga sovrum, ett större badrum samt gäst-wc. Perfekt för den lilla familjen!

I detta lugna och grönskande område finner vi bekvämt promenad avstånd till köpcentrum, idrottsanläggningar, nya tågstationen samt bra bussförbindelser in mot stan.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 79.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5264 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1969
Pris 1 350 000 kr

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Rymlig trea med inglasad balkong i soligt läge!

Planritning

Planritning
Planritning
Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Von Lingens Väg 104

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 79.5 kvm.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 79.5 kvm
Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Vi tar hissen upp på fjärde våningen och tar oss in i denna ljusa hall via entrédörren. Här har vi goda avhängningsmöjligheter med hjälp av en platsbyggd garderob. På golvet vilar ett grått laminat samt smakfullt vitmålade väggar.

WC

I hallen hittar vi bostadens wc som är enkelt och elegant inrett med klinker i en mörk kulör och vitt klinker på väggarna. WC:n är utrustat med toalett, handfat samt spegel.

Sovrum

Till vänster i hallen har vi det första sovrummet som bjuder på parkettgolv samt väggar i en blå kulör. Här inreder vi med en säng med tillhörande sängbord samt ytterligare förvaringsmöbel alternativt skrivbord.

Vardagsrum

Vi tar oss vidare till det stora och sociala vardagsrummet där vi möblerar med en större soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang. Här får vi även plats med matgrupp om så önskas. Med hjälp av de stora fönsterpartierna får vi in rikligt med dagsljus. Här vilar ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondvägg i grönt.

Badrum

Vidare finner vi bostadens badrum som är smakfullt inrett med klinker i en naturnära kulör och vitt klinker över väggarna. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, spegelskåp, dusch samt elektrisk golvvärme.

Kök

Vi tar oss vidare till det tilltalande och stilrena köket där inredningen bär i trä med detaljer i borstat stål. Vi har goda förvaringsmöjligheter med hjälp av under- och överskåp samt utmärkta arbetsytor med hjälp av en bänkskiva i grå sten. Vi möblerar med enkelhet en större matgrupp, perfekt för den större familjen. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, ugn samt kombinerad kyl och frys. Här ifrån når vi även ut till balkongen där vi gärna spenderar hela dagen med vänner och familj.

Sovrum

Intill köket finner vi det andra sovrummet som vi med enkelhet möblerar en säng, skrivbord, lekhörna samt garderober till förvaring. Här har vi en ljus kulör av rosa på väggarna samt parkettgolv som klär golven. Även från detta sovrum når vi ut till den härliga balkongen som bjuder på härlig dagssol.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-11-21
Primärenergital 109

Ekonomi

Lägenhetsnummer 487
Pris 1 350 000 kr
Avgift 5264 kr/mån
Kommentar till avgiften ink. värme, vatten, avlopp, tv/bredband samt bostadsrättstillägg.
Andel i förening 0,13218%
Andel av årsavgift 0,13218%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Hilda
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0163
Gatuadress Von lingens väg 80
Postnummer 21371
Ort MALMÖ
Epostadress info@brfhilda.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/hilda/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Hilda är en äkta bostadsrättsförening belägen i Rosengård, Malmö. Föreningen bildades i samband med byggnationen av fastigheten som inledes 1969 där samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör 16 byggnader fördelat på adresserna Von Lingens väg 4-126. Marken innehas med tomträtt som nyligen har omförhandlats 2021-01-01. Föreningen utför tillsyn innan medlemskap godkänns.
Ekonomisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Styrelsen ser inga behov av dramatiska höjningar utan förväntar sig endast indexhöjningar de närmaste åren. Målet är att begränsa avgiftshöjningar till ett minimum utan att för den skull äventyra den goda ekonomiska återhämtningen Hilda genomgått sedan byggprojektet 2010–2012. Senaste avgiftshöjningen skedde 2018-01-01 och höjdes då med 3%. I dagsläget finns inga planerad avgiftshöjningar.
Äger föreningen marken Föreningens mark innehas med tomträtt och den nya avgälden började gälla fr.o.m. 2021.
Antal lägenheter 767
Renoveringar TIDIGARE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som årligen uppdateras.
2021 – Nya entréer partier.
2021 – Räddningsväggar med uppställningsplatser för räddningsfordon.
2020 – 2021 Påbörjades arbetet med att bygga nya tvättstugor i höghusens matförråd. Samtidigt renoveras höghusens "veckotvättstugor".
2019 – Nytt passagesystem.
2019 – Tvättstugor renoverade.
2017-2018 – Renoverades föreningens fyra garage.
2016-2018 – Rustades utemiljön upp.
2016 – Omfogning och tätning av fasad.
2016 – Nya hissar.
2016 – Förnyades alla föreningens lekplatser.
2014 – Nya garageportar.
2010-2012 – Förnyelseprojektet Hållbara Hilda:
- Stambyte
- Badrumsrenovering
- Ny FTX ventilation
- Nya element
- Nytt brandvarningssystem
- Solceller
- Nya garageportar
2008 – Renoverades tvättstugorna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 – Renovering av trapphus i låghusen. Planerat att bygga stängsel runt hela området

De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
-Nytt styrsystem för värme, ventilation och belysning.
-Nytt passagesystem med tvättstugebokning.
-Målning av grunden på låghusen.
Parkering Antal garageplatser som hyrs ut uppgår till 462 st (ca 350:-/månaden) och parkeringsplatser som hyrs ut uppgår till 234 st (ca 250:-/månaden). Föreningen tillämpar kösystem. Företaget APCOA sköter parkeringen på Hilda så kontakta dem med eventuella frågor, Tel: 08-556 306 70. I föreningen finns även 48 st gästparkeringsplatser utomhus. Dessa är avgiftsbelagda.
Tv och bredband TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Internet: Kollektivt bredband från Bredband2 med hastighet 1000 Mbit/s, ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats I föreningen finns trevliga lummiga gårdar med tillgång till sittplatser och lekplatser.
Gemensamma utrymmen Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren.
Övrigt För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/hilda/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Rosengård är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Huvuddelen av stadsdelens bebyggelse utgörs av flerbostadshus som uppfördes under perioden 1967–1972. Dessa omger Rosengård Centrum som överbryggar Amiralsgatan vilken genomskär stadsdelen i öst-västlig riktning.

Närområde

Centralt placerad i området hittar vi Rosengård centrum. Under centret har vi den trafikberikade Amiralsgatan som erbjuder snabb avstickare för shopping. Här finner vi stormarknad, apotek, frisör, tandvård, gymanläggning samt flertalet restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På Amiralsgatan som passerar genom Rosengård hittar vi stadsbusslinje 5 som tar oss mellan Stenkällan och Västra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Vi har även linje 33 som går mellan Värnhem och Ön med stopp vid Hyllie och Emporia köpcenter. Området angränsar till Inre ringvägen så för bilföraren når man motorvägen på endast några få minuter.

Parkering

I området finner vi stora möjligheter för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området finner vi flertalet kommunala grundskolor så som Apelgårdsskolan, Kryddgårdsskolan, Rosengårdsskolan, Värner Rydénskolan och Örtagårdsskolan är belägna i stadsdelen, och det totala elevantalet uppgår till ca 2700 elever i skolår F-9. Vi finner även flertalet förskolor fördelat över hela Rosengård. Strax söder om Rosengård centrum har vi Rosengårds IP där Damallsvenska fotbollslaget FC Rosengård tränar och har sin hemmaplan.

Räkna på ditt nya boende