VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Västra Hamnen, Malmö

Västra Varvsgatan 21D

Nu har vi glädjen att presentera denna kvadratsmarta 1,5:a på havsnära adress! Den öppna sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder in till socialt umgänge och de stora fönsterpartierna släpper in rikligt med ljus vilket skapar en härlig atmosfär. Lägenheten har en välplacerad sovalkov som är avskild med en snygg industrivägg i frostat glas samt flertalet inbyggda garderober som sväljer förvaringen, badrum med egna tvättmöjligheter och en härlig balkong i soligt söderläge!

Här bor du nära till mataffärer, gym, restauranger och salta havsbad precis runt hörnet. Vi har goda busskommunikationer till såväl City som Malmö Universitet. Kort sagt ett utmärkt boende för den som inte vill göra avkall på sina boendekrav. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 36 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2422 kr/mån
Rum 1,5
Våning 3 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2016
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Mysig och välplanerad 1,5:a med balkong på bra läge i Västra Hamnen!

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västra Varvsgatan 21D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 36 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 36 kvm
Byggnadsår 2016
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Inbjudande och ljus hall med goda förvaringsmöjligheter tack vare dubbelgarderob. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av det genomgående parkettgolvet.

Badrum

Helkaklat badrum med svart klinkergolv och vita stora kakelplattor på väggar. Badrummet är utrustat med vask med kommod, spegel, toalettstol, handdukstork, dusch med glasdörrar samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Kök

Stilrent och modernt kök med inredning i vitt med detaljer i bostad stål som samspelar väl med den mörka bänkskivan. Köket är utrustat med inbyggd mikro, inbyggd ugn, induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här finns plats för en mindre matgrupp.

Vardagsrum

Tilltaget vardagsrum i direkt anslutning till köket med plats för soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang. Vardagsrummet bjuder på ett härligt ljusinläpp, vitmålade väggar samt parkettgolv.

Sovalkov

Utmärkt sovalkov med plats för en större säng, sängbord samt platsbyggda garderober som sväljer förvaringen utmärkt. Tack vare skiljevägg till sovalkoven får man här ett avskilt sovrum.

Balkong

Mysig balkong i söderläge som vetter in mot föreningens fina innergård. Möbleras enkelt med ett mindre loungeset.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-06-25
Primärenergital 79

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3-1204
Pris 1 995 000 kr
Avgift 2422 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, bredband och bostadsrättstillägg. Tillkommer en obligatorisk kostnad om 183 kr för kabel-TV, bredband och telefoni. Total månadskostnad är 2 605 kr. Gemensam el där boende debiteras utefter faktiskt förbrukning.
Andel i förening 1,0443%
Andel av årsavgift 1,04%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 476 007 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Murgrönan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-0241
Gatuadress Västra Varvsgatan 21D
Postnummer 21176
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@brfmurgronan.se
Hemsida https://brfmurgronan.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Murgrönan är en äkta förening som bildades 2014 och förvärvade fastigheten Kryssmasten 1 i slutet av 2015. Föreningen består av 66 lägenheter upplåta med bostadsrätt och 3 lokaler. Brf Murgrönan deltar i två gemensamhetsanläggningar avseende garage och innergård. Det är Ikano Bostad som låtit bygga fastigheten.
Ekonomisk förvaltning: Nabo
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 5% 2023-01-01. Föreningen planerar att höja avgifterna men inga beslut är fattade ännu.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 66
Antal lokaler 3
Renoveringar Då fastigheten är nybyggd så finns inga genomförda eller planerade renoveringar.
Parkering Föreningen har 43 garageplatser till en kostnad av 900 kr/månad. Åtkomst via hissen. Kösystem tillämpas. 12 stycken av parkeringsplatserna har installerade laddboxar.
Tv och bredband Grundutbud för Kabel-TV (ca 15 kanaler), 100Mbit/s fiberbredband samt IP-telefoni via Tele2 som tillkommer som en obligatorisk kostnad om 183 kronor i månaden på månadsavin.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Stor och grönskande innergård med plats för lek och grill. Cykeln kan placeras i cykelställ på gården eller i garaget. Till lägenheten hör ett källarförråd. Ett par odlingslotter kommer att finnas till medlemmarnas förfogande. I källaren finns även cykelförråd samt miljörum finns på innergården.
Övrigt Som medlem i Brf Murgrönan ingår ett gratis medlemskap hos Sunfleet bilpool i 10 år.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Västra Hamnen är ett delområde och bostads- och utbildningsområde i Malmö. Västra Hamnen har genomgått stora förändringar de senaste decennierna. Från att ha varit ett industriområde på nedgång är Västra Hamnen idag en attraktiv stadsdel som påbörjade sin vändning med Bo01. Under åren har Västra Hamnen blivit ett välbesökt område under sommarsäsongen för Malmöiterna som suktar efter ett dop i det svalkande havet, en glass eller en god fika i den friska brisen.

Närområde

Västra Hamnen bjuder på närhet till många bekvämligheter där vi finner bland annat matbutiker, kaféer och flertalet restauranger som erbjuder stor variation av maträtter av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Monster bar och steakhouse som finns belägget i anslutning till Varvsparken. I området har vi även frisörer, gymanläggningar, padelarena och butiker av olika slag.

Kommunikation

Genom området finner vi flertalet busslinjer enkelt tar oss in till centrala delar av Malmö och vidare ut till Malmös områden. På Västra Varvsgatan påbörjar linje 2 sin rutt och har slutdestination Lindängen. Tittar vi på den östra sidan så påbörjar linje 5 sin resa ut mot Stenkällan i Husie. Vi hittar även Malmö ringlinje som gör stopp på bland annat Värnhem, Södervärn och Erikslust. Med det centrala läget som Västra Hamnen har är cykeln ett smart och snabbt alternativ för transport runt Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området hittar vi flertalet förskolor så som Fyrens och Fregattens förskola i norra delen och Ubåtens förskola i södra delen. Vi har stort utbud av grundskolor där vi har Västra Hamnens skolan, Vittra, Neptuniskolan och Stapelbäddsskolan som tillsammans huserar ca 1450 elever fördelat över årskurserna F-9. För dem äldre barnen hittar vi både Gripens gymnasium och Kunskapsgymnasiet.

Räkna på ditt nya boende