Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kvarnby, Malmö

Västra stationsgatan 17

Nu finns chansen att förvärva detta välplanerade bostadsrättsradhus på en oerhört eftertraktad adress i Kvarnby! Här möts ni av ett 2-plans radhus på en lugn och familjevänlig gata. Denna bostad har god potential och en utmärkt planlösning i form av en social nedervåning, sovrum på andra våningen som är avskiljt från de sociala ytorna, 2 badrum samt egen tvättavdelning. Inte nog med det erbjuder detta hem två uteplatser som bjuder på både morgonsol samt kvällssol. Det finns goda möjligheter för er att renovera utefter er egna smak samt behov.

Här bor du bland grönskande omgivningar med närhet till skolor och förskolor samt omgivet av lekande barn där vi får bullerbyn känsla. Inte långt därifrån har vi handelsområdet Toftanäs som erbjuder bland annat Ica Maxi, Blomsterlandet och gym. För naturälskaren samt hundägaren har vi Bulltofta parken samt Husie mosse en kort cykeltur bort. Härifrån har vi närhet till ringvägarna som gör att du inte bara snabbt tar dig in till Malmö centrum, utan även till kranskommunerna. Mer därtill har vi goda kommunikationsmöjligheter samt härliga cykelvägar som tar dig hela vägen in till stan.

Denna chans vill ni inte missa, varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 104 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6815 kr/mån
Rum 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1986
Pris 2 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Utmärkt radhus i populära Kvarnby!

Planskiss vån 1
Planskiss vån 1
Planskiss vån 2
Planskiss vån 2
Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västra stationsgatan 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 104 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Bostadsrättsradhus
Boarea 104 kvm
Byggnadsår 1986
Uppvärmning Naturgaspanna, stadsgas
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Vi välkomnas in till bostaden via en större uteplats på framsidan som bjuder på den härliga kvällssolen. Uteplatsen rymmer ett större matmöblemang samt möjlighet för grillning i privat miljö. Genom ytterdörren möts vi av en ljus och välkomnande hall, där vi hänger av oss ytterkläder. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger där ett plastgolv i naturnära kulör.

Kök

Till vänster från hallen möts vi av köket i original med luckor som bär vit färg med svarta beslag som bryter sig väl med bänkskivan i rostfritt stål. Här har vi gott om förvaringsmöjligheter med både under- och överskåp. Köket är utrustat med spisugn, fläkt, diskmaskin från 2021 samt hel kyl och frys från 2021. Intill köket har vi tvättstugan där det finns egna tvättmöjligheter samt goda förvaringsmöjligheter med hjälp av hyllor och högskåp. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin samt torktumlare från 2019.

Badrum

Intill köket möts vi av bostadens första badrum som är inrett med en plastmatta i en naturnära kulör samt halvkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med badkar, vask med kommod, spegelskåp, handdukstork samt toalettstol.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden har vi vardagsrummet som bjuder in till sociala tillställningar med både vänner och familj. Här inreder vi enkelt med en soffgrupp med tillhörande soffbord, TV-möblemang samt plats för ett större matsalsmöblemang.

Uteplats

Från vardagsrummet når vi ut till bostadens bakre uteplats där vi möts av ett inbjudande uterum som vetter ut mot öst, där vi gärna spenderar sommarkvällarna med vänner och familj. Här får vi plats med loungemöblemang alternativt matplats. Uteplatsen bjuder på en grönskande omgivning med flertalet blommor.

Sovrum

På andra våningen närmast trappan finner vi det första sovrummet som lämpar sig utmärkt som ett barnrum där vi inreder med säng, sängbord, skötrum samt förvaringsmöblemang alternativt som ett hemmakontor. Sovrummet har vitmålade väggar samt ljust laminatgolv.

Sovrum

Intill det första sovrummet, har vi bostadens andra sovrum som rymmer en större säng, tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. Väggarna är målade i vitt och på golvet vilar ett ljust laminatgolv. För att bibehålla den rymliga känslan på ovanvåningen så finner vi en rymlig klädkammare som sväljer förvaringen utmärkt.

Badrum

På andra våningen finner vi bostadens andra badrum som är inrett med plastmatta i naturnära kulör samt våtrumstapet i en grön nyans. Badrummet är utrustat med spegelskåp, handdukstork, vask, toalettstol samt dusch med glasdörrar.

Sovrum

Vi stiger in i bostadens tredje sovrum som bjuder på ett härligt ljusinläpp tack vare de stora fönsterpartierna. Här får vi plats med en större säng, sängbord, förvaringsmöblemang samt arbetshörna. Här är väggarna målade i en gul nyans som samspelar sig väl med det ljusa laminatgolvet.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-04-18
Energikonsumtion 515 kWh/m2 år.
Primärenergital 138

Ekonomi

Lägenhetsnummer 38
Pris 2 095 000 kr
Avgift 6815 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Tillkommer en obligatorisk kostnad om 2479 kronor för värme. Total månadskostnad är 9294 kronor.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,0534%
Andel av årsavgift 1,0534%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 504 952 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 52
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716407-1628
Gatuadress Västra stationsgatan 33
Postnummer 21236
Ort MALMÖ
Epostadress info@kvarnbystation.se
Hemsida http://kvarnbystation.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Tomas Berg
Telefon Kontaktperson 0768499202
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Malmöhus 52 är en äkta bostadsrättsförening beläggen på Virentofta i östra delen av Malmö. Föreningen bildades 1986 i samband med husens byggnation och består idag av 101 lägenheter på två gator, Västra- och Östra Stationsgatan. Marken innehas med tomträtt och avgälden omförhandlades 2016 och gäller fram t o m 2025-12-31.
Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen
Teknisk förvaltare: Riksbyggen
Föreningens ekonomi Föreningen höjde senast månadsavgiften den 1/1-2023 med 3%.
Äger föreningen marken Föreningen innehar tomträtt som gäller fram t.o.m. 2025-12-31.
Antal lägenheter 101
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2023 - Installation av värmepumpar.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - Takomläggning.
2018 - Målning samt byte av panelbrädor på fasader
2016 - Huskropp utvändigt
2016 - Installationer värme
2015 - Markytor, stensättning
2014 - Fasad

Gemensam el har diskuterats och vi har undersökt möjligheten, i dagsläget är inget beslutat.
Parkering Till varje bostadsrätt ingår egen carport som ingår i avgiften.
Övrig parkering kräver P-tillstånd från styrelsen.
Tv och bredband Föreningen har ett fiberavtal med Telia gällande bredband, IP-telefoni och Digital-TV . Bredband (100/100 Mbit/s), TV (Lagom) samt IP-telefoni ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats På grönområdet mellan våra gator finns en lekplats och sandlåda.
Gemensamma utrymmen Det finns en samlingslokal som kan hyras för ca 500kr/tillfälle (plus 500kr i depositionsavgift). I lokalen finns ca 16 bord och 60 stolar, pentry samt pingisbord.

En tennisbana för oss och våra gäster finns mellan Västra och Östra Stationsgatan mot cykelstigen.
Övrigt För mer information besök föreningens hemsida: www.kvarnbystation.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Parkering Tillhörande carport i anslutning till huset.

Dokument

Området

Kvarnby är en stadsdel i stadsområdet Husie. Stadsdelen ligger utanför östra delen av Malmö och består mestadels av villor. I Husie finner vi flertalet skolor samt förskolor som har gott renommé, närhet till grönområden så som Gyllins trädgård och Husie Mosse samt Kvarnby golfklubb - perfekt för golfälskaren!

Närområde

I Kvarnby finner vi handelsområdet Toftanäs där vi hittar Ica Maxi, ÖoB, Blomsterlandet samt en food court. Intill har vi även Fitness24seven samt rush trampolinpark.

Kommunikation

I Kvarnby har vi goda kommunikationsmöjligheter så som stadsbussar och regionsbussar som tar dig in till centrum samt kranskommunerna på nolltid. Värt att nämna så finns det även fina cykelstråk som tar dig hela vägen in till stan. För den som pendlar så ligger Kvarnby ett stenkast ifrån både inre- och yttre ringvägen.

Parkering

I stadsdelen Kvarnby har vi goda parkeringsmöjligheter, beroende på vilken del så kan det variera mellan betalparkering, parkering med p-skiva samt gratisparkering.

Övrigt

Kvarnby är ett utmärkt område för barnfamiljer, ett lugnt område utan mycket trafik samt flertalet barn som springer omkring och knackar på varandras dörrar. Här finns gott om lekplatser, bland annat Trädgårdslekplatsen på Gyllins trädgård, tennisbanor, fotbollsplaner samt gott om promenadstråk samt cykelbanor. Här finns även gott om aktiviteter till barnen så som fotbollsklubbar och innebandyklubbar.

Räkna på ditt nya boende