Slottsstaden, Malmö

Västra stallmästaregatan 34B

!OBS! VISNING FREDAGEN DEN 8 JULI KLOCKAN 13.00. ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL ANSVARIG MÄKLARE!

Det är med stolthet vi äntligen kan visa upp denna varsamt renoverade trerummare där alla detaljer utförts med stor eftertanke och kärlek som tillsammans skapar en fantastisk helhet! Väl innanför dörren en halv trappa upp på Västra Stallmästaregatan 34B möts vi av en bostad där vi sannerligen känner känslan av att vara hemma. Bestäm själva om det är kalkstensgolvet, fiskbensparketten, de stora fönsterpartierna, takhöjden eller den öppna spisen som höjer trivselfaktorn. Förmodligen är det alltihop som gör den här bostaden till en av de finaste lägenheterna i området! Som om det inte vore nog finner vi en härlig gårdsvänd balkong i söderläge som bjuder in till många kvällar i gott sällskap. Här får ni en bostad på optimal adress med två sovrum, renoverat kök och badrum samt magiska sociala ytor i vardagsrummet. Allt detta ett stenkast från Ribersborgstranden, sätt er på cykeln och den är inom 5 minuters räckhåll!

Området erbjuder allt man kan tänkas behöva i form av matbutiker, mysiga fik och restauranger, goda kommunikationer, skolor och förskolor, havet. Ja, you name it!

Ta chansen och kontakta ansvarig mäklare redan idag för mer information om försäljningen!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 76.5 kvm
Avgift 3712 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1944
Pris 3 995 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Renoverad trerummare med öppen spis på eftertraktad adress!

Profilering maklarbild_hires sandras egen bild

Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires
sandras egen bild
sandras egen bild

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västra stallmästaregatan 34B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 76.5 kvm
Byggnadsår 1944
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Rymlig hall med plats för avhängning och ytterligare förvaringsmöjligheter. På golvet ligger kalkstensgolv och väggarna är släta och går i en ljus grå ton.

Kök

Stort kök med bra arbetsytor och god förvaring utrustat med spishäll, köksfläkt (Smeg), diskmaskin ugn (Smeg) och integrerad kyl och frys. Köksinredningen går i en grå nyans, vit stenskiva och vitt kakel med svart köksfläkt och ugn. Här får man även utan problem plats med ett stort köksbord. På golvet ligger ett ljust brädgolv och väggarna går även här i en ljus grå färg.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum som tillåter både en soffhörna samt matrumsbord. Stora fönsterpartier tillåter ljuset att flöda vackert genom rummet och resten av lägenheten. Härifrån når vi även balkongen. Som grädde på moset finner vi den öppna spisen som höjer myfaktorn ännu mer. På golvet ligger en ljust pigmenterad fiskbensparkett och väggarna är släta i en grå kulör.

Sovrum

Ljuvligt sovrum som inrymmer en stor dubbelsäng med enkelhet och ytterligare förvaring i form av två garderober i fullhöjd. Väggarna är släta och går i en behaglig blå ton och på golvet ligger en ljust pigmenterad fiskbensparkett.

Barnrum/kontor

Rum som fungerar perfekt både som barnrum, gästrum eller kontor. Väggarna är släta och målade i en beige kalkfärg med en vit bröstpanel på nedre halvan och på golvet ligger en ljust pigmenterad fiskbensparkett.

Badrum

Smakfullt renoverat badrum (2019) med vikbara duschväggar, kommod och wc. På väggarna sitter ett vitt kakel med mörka fogar och på golvet ligger ett mönstrat klinker.

Balkong

Trevlig balkong vänd mot innergården med god plats för en mysig soffhörna i söderläge.

Energideklaration

Utförd Ja, 2009-07-07

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2786-00004-04
Pris 3 995 000 kr som utgångspris
Avgift 3712 kr/mån
Kommentar Inkl. VA, värme. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 170 kr/mån för TV och bredband. Den totala månadskostnaden blir då 3 882 kr/mån.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 5,99101%

Förening

Föreningsnamn Brf Ragnhild
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-2459
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Ragnhild är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1944 samtidigt som fastigheten bebyggdes. Föreningen består av 17 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen äger sin mark och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Föreningens ekonomi Föreningen har inga planer att förändra årsavgiften det närmsta året. Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 17
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2048. Nedanstående underhåll har utförts eller planeras:

2015 Renovering av taket.
2014 Omkakling och målning av väggar i stora tvättstugan.
2014 OVK.
2014 Renovering av ventilationskanaler.
2014 renovering av källarrum
2013 Byggnation av gemensam uteplats på föreningens innergård. I samarbete med grannföreningen BRF Hildegard.
2011 Delvis renovering av källare och tvättutrymmen
2011 Installation av dragförbättrare avseende eldstäderna.
2010 Relining av avloppsstammarna.
2009 Dränering, ny källarnedfart, nya växter runt fastigheten.
2008 OVK
2007 Renovering av trapphus samt insättning av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2001 Fasadrenovering, nya balkonger
1990 Elstambyte
1986 Rörstambyte

Föreningen planerar att under 2022 byta fjärrvärmecentral.
Parkering Föreningen disponerar inte över några egna parkeringsplatser. Boendeparkering råder i området, kontakta Malmö stad för mer information kring pris etc.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till ComHem.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns det två gemensamma tvättstugor.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren 2022-06-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Ytterligare information om andelstal från föreningens register: Andelstal: 0,0599020

Dokument

Området

Slottsstaden är en stadsdel i stadsområdet Innerstaden och är ett av Malmös mest attraktiva områden. Här har man bekvämt gångavstånd till Ribban, parker och innerstaden. Området består främst av flerfamiljshus där många är byggda under funkiseran. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden, men innefattar i huvudsak delområdena Rönneholm och Ribersborg.

Närområde

Slottsstaden bjuder på närhet till många bekvämligheter och finner bland annat matbutiker, kaféer och restauranger i mångfald med utbud av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Spoonery på hörnet till Östra Stallmästaregatan. I området har vi även vårdcentral, BVC, apotek, frisörer och mindre butiker.

Kommunikation

Genom området finner vi goda förbindelser med stadsbussar som snabbt tar oss in till Malmö city eller ut till övriga områden runt stan. På cykeln når man Triangeln med shoppingmöjligheter samt buss och tågförbindelser på ungefär 5 minuters avstånd.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi flertalet läroverk för alla åldrar i form av förskolor, grundskolor och gymnasium. På bekvämt avstånd hittar vi rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden som lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar vi varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag.

Räkna på ditt nya boende