Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Varvsstaden, Malmö

Solhöjdsgatan 9

Äntligen ges tillfälle att förvärva denna nyproducerade tvåa med genomgående stilrena och påkostade materialval!
Här erbjuds en välplanerad våning med kök och vardagsrum i en öppen planlösning som bjuder in till sociala tillställningar med vänner och familj. Ett sovrum med goda förvaringsmöjligheter, badrum med egna tvättmöjligheter samt en balkong med fri sikt som vetter mot söder.

Kv. Varvskajen är ett projekt som sticker ut i mängden av nyproduktioner. Här har man arbetat med att bevara det historiska med dagens byggteknik, där plåt och betong möts med moderna material och tillval.
Läget är svårslaget med direkt närhet till havet, centralstationen på promenadavstånd samt närhet till citys puls. Vi hittar Malmö universitet och Saluhallen ett stenkast från lägenheten. För pendlaren så erbjuds flertalet kommunikationer som tar dig in och ut från stan snabbt och enkelt.

Ett fantastiskt boende som måste upplevas på plats!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 50 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3796 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022
Pris 2 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fantastisk tvåa i Varvsstaden på havsnära läge med Malmös citypuls runt hörnet!

PLanskiss
PLanskiss
Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Solhöjdsgatan 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 50 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 50 kvm
Byggnadsår 2022
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Vi tar hissen upp till andra våningen och tar oss in i denna fantastiska lägenhet. Vi möts av en ljus och luftig hall med goda förvaringsmöjligheter tack vare en platsbyggd garderob samt plats för hatthylla. Här är väggarna målade i en naturnära kulör som är genomgående i lägenheten och på golvet vilar det ett ljust enstavs parkettgolv.

Badrum

Genom hallen nås bostadens ljusa och stilrena badrum som är helkaklat i vitt med ett ljusgrått klinker på golvet. Badrummet är inrett med spegelskåp, handfat med kommod, toalettstol samt dusch med glasväggar. Badrummet erbjuder egna tvättmöjligheter i form av kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Kök

Vi tar oss vidare in i lägenheten och möts av det moderna och smakfulla köket som bjuder på en öppen yta med härligt ljusinsläpp och gott om plats för en större matgrupp. Kökets inredning bär i grått som samspelar sig väl med arbetsbänken i ljus komposit. Här finner vi goda förvaringsmöjligheter med hjälp av över- och underskåp. Köket är dessutom utrustat med integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, inbyggd ugn, spishäll, fläkt samt kyl och frys. Här har tillval gjort i form av dimmer belysning.

Vardagsrum

I direkt anslutning till köket når vi vardagsrummet som bjuder på stora sociala ytor. Stora fönsterpartier ger gott om ljusinsläpp och här får vi plats med en större soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang. Här har tillval gjorts i form av dimmer belysning.

Sovrum

Från vardagsrummet når vi lägenhetens rymliga sovrum. Vi möts av ett ljuvligt ljusinsläpp samt gott om förvaringsmöjligheter med tack vare platsbyggda garderober längsgående ena väggen. Här har vi gott om plats för en större dubbelsäng med tillhörande sängbord. Väggen till sovrummet är förstärkt med extra tjocka dörrar, vilket gör att det ljudisolerar utmärkt.

Balkong

Från vardagsrummet når vi ut till bostadens balkong som vetter mot öst där man med fördel avnjuter morgonsolen med en koppkaffe. Här får vi plats med en större loungegrupp alternativt en matgrupp om så önskas och mer därtill.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2022-09-28
Primärenergital 54

Ekonomi

Lägenhetsnummer B11105
Pris 2 795 000 kr utgångspris
Avgift 3796 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA, fast nätavgift för hushållsel samt bostadsrättstillägg. Tillkommer en obligatorisk kostnad om 169 kr/månad för Telie Triple Play. Retroaktiv debitering av hushållsel efter faktisk förbrukning kommer att ske.
Andel i förening 1,36791%
Andel av årsavgift 1,37%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 778 516 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Varvskajen 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769637-5182
Gatuadress Solhöjdsgatan 9
Postnummer 21118
Ort MALMÖ
Epostadress varskajen2brf@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Varvskajen 2 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 72 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal.
Ekonomisk förvaltare: Nabo
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 24% den 1 januari 2023. Föreningen planerar att höja avgifterna med 7% från och med 2023-06-01.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 72
Antal lokaler 1
Renoveringar Då huset är nybyggt finns inga utförda eller planerade renoveringar.
Parkering Föreningen har inget eget garage. 77 P-platser garanteras i kommande P-hus på andra sidan kvarteret, dessa platserna delas med Brf Varvskajen. I väntan på att detta färdigställs, om det ej är klart till inflyttning, tillhandahålls markparkering bredvid kvarteret.

Gemensam bilpool finns att tillgå med 2 elbilar som ingår i kvarteret inklusive laddstation via Ourgreencar och även cykelpool finns med 2 el-lådcyklar.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Telia Triple-play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns en stor gemensam takterrass utrustad med möbler och pergola för sommarens alla tillställningar. I föreningen finns även en gemensam gård med pergola, sittplatser och grillplats. Cykelparkeringar finns under tak på gården. Cykelplatser finns även i källare. På gården finns en verktygsvägg för enkel cykelservice.
Miljörum med källsortering finns i fastigheten.

Nyttjandet och skötseln av gården delas med grannföreningen Brf Varvskajen.
Övrigt Föreningen har gemensam el.

För mer info besök gärna: https://peabbostad.se/projekt/skane/kv-varvskajen/ för att läsa mer om projektet eller https://www.varvsstaden.se/ för kvarteret.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Dokument

Området

Varvsstaden är ett stort område som har planer att utvecklas och byggas ut under dem närmaste 20 åren. I Varvsstaden finns Malmös hundraåriga varvshistoria samlad. Detaljplanering pågår för omvandling av Vagnsverkstaden.

Närområde

En kort cykeltur bort kommer vi in i stadsdelen Västra hamnen där vi finner handelsområdet som bjuder på bland annat Ica Maxi, Subway, Sallad & Sushi samt gym. Intill har vi även ett bibliotek och Västra Hamnens skola. I Västra Hamnen finner vi även vårdcentral samt haven intill.

Kommunikation

Från varvsstaden har vi goda busskombinationer med hjälp av Buss 3 och 5. Dem tar dig in till centralstationen på nolltid som sedan tar dig till kranskommunerna utan svårigheter.

Parkering

Där finns parkeringsmöjligheter i form av flera parkeringshus, bland annat vid Ica Maxi och vid Saluhallen.

Övrigt

Det planeras att bygga cirka 2500 bostäder, lokaler för handel och kontor, restauranger, caféer, grundskola och förskola.

Räkna på ditt nya boende