Visningar

Söndag 10 December KL: 15:45 - 16:15 Föranmälan krävs, bokning sker direkt till mäklaren!
  • Dela via:
Hyllie, MALMÖ

Södra Tennisgränd 21

Välkommen till denna fantastiskt planerade trea belägen i det eftertraktade området Hyllie! Med sina 55 kvadratmeter och enastående utsikt över Hyllie, erbjuder denna bostad det bästa av två världar - en bekväm och rymlig interiör i kombination med en naturskön omgivning. Välkomna att kontakta mäklaren för visningsbokning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 55 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3414 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2021
Pris 2 195 000 kr som utgångsbud

Ansvarig mäklare
Åsa Öjes
Reg. Fastighetsmäklare
0735-02 33 96
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Åsa Öjes

Åsa Öjes

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Södra Tennisgränd 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 55 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 5

Steglöst välkomnas du in i detta trivsamma hem med en smart layout som maximerar utrymmet och skapar en inbjudande atmosfär. Köket, som är modernt och stilfullt, har gedigen förvaringskapacitet och toppmoderna apparater som gör matlagning till en fröjd. Här kan du njuta av vackra solnedgångar medan du förbereder middagen, eller koppla av vid matbordet och ta del av utsikten över grönområdet. Vardagsrummet, tillsammans med köket, utgör hjärtat av hemmet och är både ljust och luftigt. Stora fönster släpper in rikligt med naturligt ljus och ger en känsla av rymd. Här finns gott om utrymme för att inreda med soffgrupp och underhållningssystem. Varför inte njuta av en kopp kaffe eller ett glas vin på balkongen, medan du beundrar den fantastiska utsikten.

De två sovrummen är smarta i sin planering och perfekta för er som vill ha plats för antingen ett barnrum eller hemmakontor. Inredningen är både stilren och funktionell, med möjlighet till praktisk förvaring i inbyggda garderober.

Badrummet är elegant och modernt, utrustat med stilrena armaturer samt en rymlig dusch. Här kan du varva ner efter en lång dag och unna dig en avkopplande stund för kropp och själ.

Läget kan inte bli bättre - med närhet till Hyllie station och Emporia köpcentrum har du direkt tillgång till utmärkt kommunikation och ett brett utbud av shopping och service, vill man åka över sundet tar det endast ca 20 minuter till Köpenhamn! Dessutom finns det vackra grönområden i närheten för härliga promenader och rekreation.

Sammanfattningsvis är denna välplanerade trea en perfekt kombination av komfort, stil och funktionalitet. Med sin fantastiska utsikt över Hyllie och närheten till allt du behöver, blir detta ditt drömhem! Kontakta oss idag för att boka en visning och upptäck alla fördelar med att bo i denna underbara bostad.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 55 kvm
Byggnadsår 2021
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2358-1-116
Pris 2 195 000 kr som utgångsbud
Avgift 3414 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg på 169 kr/mån tillkommer på månadsavgiften för bredband. IMD av el och varmvatten.
Andel i förening 0,67224%
Andel av årsavgift 0,67224%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 730 616 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Atleten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769636-3402
Gatuadress Mellersta Tennisgränd 10
Postnummer 21625
Ort MALMÖ
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/Atleten/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen är en äkta bostadsrättsföreningen, det finns 121 lägenheter som upplåts med bostadsrätt som har följande fördelning:
1-1,5 rum och kök: 13 lägenheter
2-2,5 rum och kök: 38 lägenheter
3-3,5 rum och kök: 31 lägenheter
4-4,5 rum och kök: 30 lägenheter
5-5,5 rum och kök: 9 lägenheter
Föreningens ekonomi Det finns inga planerade avgiftshöjningarna i dagsläget (kontrollerat 2023-08-31). Föreningen har en belåningsgrad på 12 417 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 121
Antal lokaler 1
Renoveringar Då huset är nybyggt finns det inget planerat underhåll utan det är något som sker löpande.
Parkering I bostadsrättsföreningen finns det 80 bilparkeringsplatser som är belägna i och vid parkeringshuset på Södra Tennisgränd. Två av dessa är avsedda för bilpoolsbilar och fyra för gästparkering. Resterande 74 platser hyrs ut till boende.

Parkeringshuset är i två plan där parkering på övre däck kostar 500 kronor i månaden och parkering på undre däck kostar 950 kronor i månaden. Skillnaden mellan däcken är att övre däck är en utomhusparkering medan undre är låst och under tak.

Samtliga platser är uthyrda. Kösystem tillämpas via Mitt HSB från och med 1 oktober 2021. Parkeringsplatser går inte att överlåta.
Tv och bredband Digital-tv, bredband (250/250) samt bredbandstelefoni via Bolina 3.0. Detta är ett avtal mellan HSB Malmö och Telia. Kostnaden tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen -Innergårdar med lekplatser, cykelställ samt grönytor
-Övernattningslägenhet som kostar 300 kr per dygn
-Barnvagnsrum och cykelförråd i källaren
Övrigt Till varje lägenhet finns 2-5 kvadratmeter stora förråd beläget antingen i källare, trapphus eller innergård.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga utan varje lägenhet har egna tvättmöjligheter.

Föreningen har IMD av EL och varmvatten.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

För mer information besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/Atleten/din-bostad/

Uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-08-31. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Dokument

Området

Hyllie är ett av Malmös snabbast växande område. Bygget började runt 2008 med Malmö Arena och sedan dess har området bara växt. Hyllie beräknas ha ca 9000 bostäder och lika många arbetsplatser när området är färdigbyggt. Hyllie har hållbar stadsplanering området har utformats med fokus på klimatet och hållbara lösningar inom energi, avfall och mobilitet. Området har också gott om grönområden och parker, såsom Hyllievångsparken som började ta form i början av 2021. Parken är grön oas med möjligheter till både aktivitet och paus, men också en plats för upplevelser och möten med andra.

Närområde

Malmö Arena ligger i området och är en plats för sport- och underhållningsarrangemang, den är hemmarena för Malmö Redhawks ishockeylag och Eurovision song contest 2024 kommer hållas här i maj 2024. Dessutom finns Emporia i området, som är ett av Nordens största köpcentrum, som lockar med en variationsrik shoppingupplevelse. I området finns även Malmömässan som anordnar mässor, utställningar, evenemang och konferenser. Även ett flertal gym och Hylliebadet finns i området. Under 2023 öppnades LEAP Fly & Padel Center i Hyllie som erbjuder flygning i en vindtunnel, padel och en restaurang.

Under våren 2021 så öppnade även City Gross på Hyllie allé och om du inte vill in och trängas på de stora matbutikerna så finns det även ett bra utbud av mindre närbutiker i området.

Kommunikation

En av de stora fördelarna med Hyllie, som gjort att området växt i popularitet, är dess fantastiska pendlingsmöjligheter. Med sitt strategiska läge nära Malmö centralstation och Köpenhamns flygplats, är Hyllie ett nav för pendlare och resenärer.

Räkna på ditt nya boende