VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Almhög, Malmö

Serenadgatan 51

Varmt välkomna till denna smakfullt och stilrent renoverade 3:a i populära Högaholm med genomgående planlösning! Här erbjuds ni en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som skapar optimala sociala ytor och rymmer hela familjen. Genomgående lägenhet med stora fönsterpartier ger en ljus och härlig atmosfär. Stilrent och modernt kök som ligger nästintill vardagsrum. I bostaden finner vi dessutom en stor och härlig inglasad balkong. Vidare erbjuds ett bra sovrum, renoverat badrum med dusch, gäst-wc samt ett helt rum i syfte av walk-in-closet.

Vi befinner oss i ett grönskande och barnvänligt område med närhet till såväl skolor, barnomsorg, mataffärer, kommunikationer som grönskande områden. Vi kan snabbt ta oss ut på ringvägen för att ta oss vidare till kranskommunerna och på få minuter med bil eller buss nås också Hyllieområdet med både Emporia shoppingcenter och tågstation som tar oss till Köpenhamn på 20 min. Ett boende Ni inte får missa!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 82.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4543 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1971
Pris 1 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Varo Dalawy
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilren trerummare med öppen och genomgående planlösning på populära Högaholm!

Planritning

Varo Dalawy

Varo Dalawy

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Serenadgatan 51

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 82.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 82.5 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Från- och tilluft

Rum

Hall

Vi välkomnas av en lång hall som direkt leder oss in till de stora ytorna i vardagsrummet och köket. Från hallen nås bostadens samtliga rum och badrum/WC. Väggarna är vita och på golvet vilar parkett.

Kök

Modernt och stilrent kök i neutrala kulörer. Köket erbjuder generösa arbets- och förvaringsytor. Köksinredningen består av vita skåpsluckor som samspelar väl med den vita bänkskivan och stänkskyddet i mörkt kakel. Utrustningen består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, glaskeramikhäll, spisfläkt samt inbyggd ugn. Här finns det dessutom plats för matbord om 6-8 personer. Vita väggar och parkett vilar på golvet.

Vardagsrum

Vidare tar vi oss till vardagsrummet, en naturlig plats för familjen att samlas på. I vardagsrummet finner ljusa väggarna och den vackra parketten. Här ges plats för både soffgrupp, större matplats om 6-8 personer och annat möblemang om så önskas. Stora fönsterpartier ger rikligt med ljusinsläpp och skapar en härlig atmosfär i lägenheten.

Badrum

Helkaklat badrum i klassiska stilrena kulörer med beige klinker på golv tillsammans med kakel i samma kulör på väggarna. Utrustningen består av handfat med kommod, spegel, toalettstol samt samt en dusch. Ett stilrent renoverat badrum.

Gäst-WC

Fin gäst-wc i vitt kakel på väggar och golv. Utrustningen består av handfat med kommod samt toalettstol.

Sovrum

Via hallen når vi bostadens sovrum som är väl tilltagen till ytan och rymmer såväl dubbelsäng som ytterligare möblemang. Sovrummet är dessutom utrustat med garderob. Vita väggar och parkett vilar på golvet.

Walk-in closet

I bostaden finner vi även ett andra sovrum som idag disponeras som en exklusiv walk-in closet med goda förvaringsmöjligheter.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-01-27
Energikonsumtion 2688 kWh/m2 år.
Primärenergital 147

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2189-11-821-3
Pris 1 895 000 kr
Avgift 4543 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, bostadsrättstillägg. På avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för IMD-el och IMD-vatten samt 80kr/mån för kabel-TV och bredband.
Andel i förening 0,10973%
Andel av årsavgift 0,10973%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 165 510 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Högaholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0395
Gatuadress Balladgatan 15
Postnummer 21571
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Högaholm är en äkta bostadsrättsförening som består av 994 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Serenadgatan och Balladgatan och dessa är uppdelade på 17 hus med 68 trappuppgångar. Det finns 1 st lokal i föreningen. Marken upplåts med tomträtt som gäller t.o.m. 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Föreningens ekonomi Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt och kommer omförhandlas 2022-12-31. Då ett nytt avtal ska ingås med Malmö Stad är föreningen medveten om att det kommer innebära ökade kostnader för föreningen. Man vet dock inte i nuläget hur mycket det kommer/kan påverka månadsavgifterna.
Antal lägenheter 994
Antal lokaler 1
Renoveringar Utförda:
2021-22 - Relining avloppsledningar.
2021 - Sopnedkasten stängdes och nya miljöstationer byggdes på gårdarna.
2021 - Renovering av festlokal.
2020 - Renovering av fastighetskontor.
2020 - Byte av värmecentraler.
2020 - Byte av oljeavskiljare till spolplattor.
2017/2018 - Målning av trapphus.
2016/2017 - Hårdgjorda ytor, målning invändigt, VVS.
2015/2016 - Hårdgjorda ytor, hissar, VVS.
2012-2013- Renovering av lekplatserna.
2011-2012 - På Serenadgatan byttes belysningsarmaturer till lågenergibelysning. Värmekabel installerades i stuprör.
2011 - Filmning av avloppsstammar.
2009 - Takpappen byttes.
2008 - Nytt passagesystem med tagg installerades.
2006 - Spolning av vatten- och avloppsstammar.
2000 - Inglasning av balkonger.

Pågående:
Samtliga 36 hissar helrenoveras, färdigt under 2023.
Upprustning av utemiljön, färdigt under 2024.
Kameraövervakning, byte av passagesystem.

Planerade:
Vattenledningar planeras bytas ut.
Ny ventilation i samtliga byggnader.
Parkering I föreningen finns ca 385 p-platser, de går att hyra för ca 125 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga. I föreningen finns även ca 392 garageplatser (garaget är friliggande). Plats går att hyra till en kostnad om ca 300kr/månad för kallgarage och ca 400kr/månad för varmgarage. Även här är det kö. Fr o m 1 juni 2020 sköts all hantering av p-platser digitalt av medlemmar i föreningen, detta görs via medlemmens inloggning till "Mitt-HSB".
Tv och bredband Kabel-tv, bredband (250/250) samt bredbandstelefoni via Tele 2. Kostnaden för detta tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Grönskande innergård mellan husen. Sittplatser, lekplatser, cykelställ och miljöhus finns.
Gemensamma utrymmen Bastu, motionslokal och festlokal finns också till medlemmars förfogande efter bokning. Gym renoverades 2008.
Övrigt Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Ytterligare förråd finns att hyra, tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.

Två tvättstugor i källaren med nytt elektroniskt bokningssystem. Cykelrum, hobbyrum och barnvagnsrum finns i föreningen.

Fördelningsmätning för varmvatten, kallvatten och el har installerats, vilket innebär att varje medlem betalar för individuell förbrukning. Mätare är installerade i lägenheterna och läses av digitalt av föreningen. Förbrukningen går att följa på nätet och därigenom finns möjlighet att påverka kostnaden. Kostnaden för detta debiteras i efterskott var tredje månad till bostadsrättsinnehavaren.

För mer information se föreningens hemsida: http://hsb.se/malmo/hogaholm

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-10-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almhög är ett delområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området består av villabebyggelse från 1920-talet och flerfamiljshus från slutet av 1950-talet. I området finner man mycket grönska från dem mysiga innegårdarna och ett blomstrande villaområde.

Närområde

På Almtorget som ligger centralt i området finns viss samhällsservice med närlivs, frisör, café samt en lokal pizzeria. På området finns även en vårdcentral och förskola. Längst Västra hindbyvägen som ligger i norra delen av området finns även en biljardhall, restaurang och bilverkstad.

Kommunikation

Från hållplats Almtorget går Linje 32 som tar dig från Norra Hamnen till Käglinge. I norra delen av Almhög har vi hållplatsen Musikhögskolan som tar dig ut till Västra Hamnen eller till Kastanjegården. På 5 minuters bilavstånd når man både inre och yttre ringlinjerna vilket gör att man enkelt och snabbt tar sig till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

5 min cykelavstånd till ICA Maxi Stormarknad. På andra sidan Munkhättegatan finns idrottsplats och badmintoncenter. På denna sidan finns även förskola, grundskola, gymnasium samt högskola. Här ute finner ni även sydsveriges största inomhus skatepark Bryggeriet.

Räkna på ditt nya boende