S:t Knut, MALMÖ

Sankt knuts väg 10B

Det är med stolthet vi presenterar denna mysiga genomgående etta om 39kvm. Här finner vi välplanerade kvadratmeter med stort kök och renoverat badrum med badkar. Lägenheten är belägen på lugnt läge intill grönområden och endast ett stenkast från S:t Knuts torg, med sitt utbud av café och restauranger. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 39 kvm
Avgift 2829 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1936
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Genomgående större etta, en halvtrappa upp på trendig adress!

Folkets park Moriskan Park 5 - kopia Park

Folkets park
Folkets park
Moriskan
Moriskan
Park 5 - kopia
Park 5 - kopia
Park
Park

Planritning

Mathilda Thelander

Mathilda Thelander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sankt knuts väg 10B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 39 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 39 kvm
Byggnadsår 1936
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med parkett samt vita väggar som tar oss vidare till lägenhetens samtliga rum. Här finns förvaring i form av klädkammare och inbyggd garderob. Vid hatthyllan finns plats för avhängning av skor och ytterkläder. För den som önskar finns även möjlighet att möblera med byrå för extra förvaring eller bänk som ger en liten sittyta.

BADRUM

I anslutning till hallen finns det kaklade badrummet med badkar, wc samt spegelskåp. Ovanför toaletten sitter två hyllor i trä som erbjuder extra förvaringsmöjligheter. Väggarna är kaklade med vitt och på golvet ligger klinker i grått, vilket gör att badrummet känns fräscht och modernt. Badrummet renoverades av föreningen 2009.

KÖK

Köket har gott om förvaring bakom vita luckor och bra arbetsyta vid den rostfria bänkskivan med kakel ovanför. Matplatsen för 2 - 4 personer ligger fint vid fönstret. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys samt spis med plattor och ugn. Väggarna är vita och på golvet ligger plastmatta i träimitation.

VARDAGSRUM

Generös takhöjd och parkettgolv ger en trevlig charm åt rummet. Väggarna är målade i vitt och det stora fönsterpartiet släpper in fint ljus i hela rummet. De japanska körsbärsträden utanför är en ren fröjd att vakna upp till under våren. Tack vare sin generösa storlek erbjuder rummet plats åt både säng, soffgrupp samt bokhyllor eller arbetshörna. Den välbevarade originaldörren i trä med inslag av glas delar med lätthet av rummet från resten av lägenheten.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2019-11-29
Energikonsumtion 166 kWh/m2 år.
Primärenergital 203

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0037
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 2829 kr/mån
Kommentar ink vä, va, kabel-tv och bredaband.
Andel i förening 2,01978%
Andel av årsavgift 2,16396%

Förening

Föreningsnamn Brf Knuts Park
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769617-3991
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson info@knutspark.se
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Knuts Park bildades 2008 och har totalt 44 lägenheten och en butikslokal. Huset byggdes 1936 och är belägen på S:t knuts väg 8-10 samt Disponentgatan 16, ett stenkast från Sankt knuts torg och dess mysiga folklugn. Byggnaden består av tre våningar och fem trappuppgångar. Omgivningen är varierande grönområden och vackra 30-talsbyggnader.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten.

Önskar ni läsa mer om föreningen besök deras hemsida: www.knutspark.se
Föreningens ekonomi I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 43
Antal lokaler 1
Renoveringar 2021/2022- Relining av skorstenenarna för att förbättra ventilationen.
2021- Grind till gården. Nya dörrar till källaren.
2020- Barnvagnsförrråd byggs på gården samt hyrerättslokalen ljudisoleras.
2018/2019- Omjustering samt luftning av radiatorerna.
2017- Cykelskjul byggdes
Garantibesiktning gjordes på alla fönster.
2016- Renovering av portar.
2015- Dränerades grunden, samt byte av källarfönster.
2014- Renoverades fasad, samtliga tak och fönster.
2011- Bygge av pergola för källsortering.
2011- Översyn av värmesystem, bl.a. byte av termostater
2009- Elstambyte
2009- Relining av stammar gjordes i samtliga stammar och samtidigt renoverades även samtliga badrum. Samtliga vattenstammar byttes också ut samma år.

Pågående /kommande renoveringar:
2022- Ommålning av trapphus/tvättstuga/dörrar ute.
I dagsläget finns inga fler planerade renoveringar.
Se ekonomisk plan för mer info.
Parkering Föreningen har 6 st parkeringsplatser i anslutning till fastigheten, vill man ställa sig i kö kontaktar man Bredablick. I övrigt råder boendeparkering i området.
Tv och bredband Bredband samt TV genom Telenor vilket ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen 2 tvättstugor (3 tvättmaskiner och 2 torktumlare) och 2 torkrum Cykelskjul och uteplats på gården samt källarförråd och vindsutrymme.
Övrigt Storstädning: Föreningen brukar anordna gemensam städdag. Alla medlemmar hjälps under en eftermiddag åt att rensa bort skräp, städa på gården och i källare/tvättstuga

Dokument

Området

Malmös kulturkvarter S:t Knut är en central stadsdel beläggen i Västra Sorgenfri. Området består till största delen av flerbostadshus som är uppförda i nordisk klassicistisk arkitektur. Förutom en stor variation av restauranger och caféer så finner vi även skolor för alla åldrar. Vi finner flertalet förskolor där vi bland annat har den judiska förskolan Chinuch. Vi har grundskolan Sorgenfriskolan som huserar klasser från förskoleklass till årskurs nio. I området har vi även den nyrenoverade Mellersta Förstadsskolan som har klasser från årskurs sju till nio. På andra sidan Föreningsgatan hittar vi även Pauliskolan som utbildar ca 1100 gymnasieelever.

Närområde

I området finner vi ett stort utbud av caféer med smakrikt kaffe från mikro-rosterier samt restauranger med olika kulinariska bakgrunder där bland annat vår favorit Spoonery finns. På andra sidan Amiralsgatan finner vi en större Coop och runt i området finns mindre matbutiker så som den populära Ekolivs som säljer närproducerat och ekologiska varor. I den södra delen av området hittar vi den lokala vårdcentralen Sorgenfrimottagningen.

Kommunikation

Längst Nobelvägen hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. I den sydvästra delen av området har vi Amiralsgatan där vi finner Linje 5 samt linje 32. Linje 5 går genom Malmö centrum mellan Stenkällan och Västra Hamnen. Linje 32 tar dig mellan Norra Hamnen och Käglinge med bland annat stopp i centrala Malmö. Området avgränsas i nordväst av Föreningsgatan där vi finner linjerna 6 och 34. Linje 6 tar dig mellan Toftanäs och Klagshamn och passerar genom större delen av Malmö. Linje 34 tar dig från Sibbarp och dess härlig badstrand till Värnhem. Den som gillar att ta sig runt på cykel kommer snabbt märka hur nära centrum är och hur enkelt man tar sig runt i Malmö med hjälp av dem uppmärkta cykelbanor. För bilföraren ligger området bra placerat där man enkelt tar sig ut på Inre ringvägen på några få minuter för att snabbt ta sig runt Malmö eller ut till grannstäderna.

Övrigt

I området finner vi Sorgenfri idrottsplats där bland annat Malmö City FC tränar regelbundet. Under sommaren öppnar Folkets Park upp deras aktiviteter där det alltid finns något att göra, både dag som natt. För dem minsta barnen så finns det hoppkuddar, teaterföreställningar eller varför inte besöka Terrariet där vi kan bekanta oss med allt som kryper, krälar, hoppar och klättrar. I parken ligger även restauranger från Folkparksgrillen som serverar saftiga högrevsburgare till Far i Hatten som serverar mat efter säsong och vedeldade pizzor.

Räkna på ditt nya boende