Visningar

Tisdag 16 Augusti KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning, föranmälan krävs! Boka
Pildammarna, Malmö

Roskildevägen 15B

På populära Roskildevägen precis intill Pildammsparken ligger denna väldigt trevliga tvåa med fina originaldetaljer såsom kalkstensgolv och originalkök. Lägenheten har en väldigt bra planlösning med stort vardagsrum och rymligt sovrum där vi även finner utgång till bostadens härliga balkong i sydväst-läge! På Roskildevägen bor man på ett väldigt centralt läge med Pildammsparken precis utanför dörren. Till triangelstationen tar du dig på bara några minuter med cykel och in till centrum går du på ca 15 minuter. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 54 kvm
Avgift 4108 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1945
Pris 2 150 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Henrik Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Tvåa med balkong i sydväst-läge på populära Roskildevägen!

Balkong roskildevagen 15b tradgard Omgivning 19 Omgivning 16

Balkong
Balkong
roskildevagen 15b tradgard
roskildevagen 15b tradgard
Omgivning 19
Omgivning 19
Omgivning 16
Omgivning 16

Planritning

Planritning
Planritning
Henrik Karlsson

Henrik Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Roskildevägen 15B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1945
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Entré

På Roskildevägen 15B bor man på ett otroligt bra läge i Malmö, där man har fina Pildammsparken precis utanför dörren. Man välkomnas av en väldigt gemytlig innergård med grönskande pergola med sittplatser. Väl inne i lägenheten så möts vi av en rymlig hall med vackert kalkstensgolv. Kalkstensgolvet är en av flera originaldetaljer som återfinns i lägenheten. En annan är de stilrena innerdörrarna. I hallen finns en rymlig klädkammare direkt till höger.

Badrum

Bostadens badrum ligger i anslutning till hallen. Badrummet är även det i originalutförande med det tidstypiska schackrutiga klinkergolvet som kontrasteras av ett mörkgrönt kakel. I badrummet finns badkar, wc, handfat och spegel.

Kök

I köket hittar vi något som är ovanligt bland tvåorna på Roskildevägen, nämligen ett välbevarat originalkök med vackra högskåp och beslag från 40-talet. Köket går i ljusa toner och på golvet ligger en linoleummatta i schackrutigt mönster, helt i linje med fastighetens byggår. Köket har stora fönsterpartier som vetter ut mot väst.

Vardagsrum

Vardagsrummet har en bra planlösning med genomgång till såväl hall som sovrum. I vardagsrummet ligger ett gediget orignalgolv som samspelar med de slätspacklade väggarna. I vardagsrummet ryms en soffa, tv-möblemang och större hyllsystem.

Sovrum

Sovrummet är otroligt rymligt och ger plats åt en stor dubbelsäng, byråer samt skrivbordshörna. Från sovrummet nås även en ytterligare klädkammare med gott om förvaring.

Balkong

Från sovrummet nås bostadens härliga balkong i sydväst-läge med utsikt mot gården och Pildammsparken. Balkongen ligger i bra solläge med mycket grönska som utsikt. Här kan man njuta av sommarens härliga eftermiddagar och kvällar i solen!

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-08-12
Primärenergital 166

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2036-1-16-5
Pris 2 150 000 kr utgångspris
Avgift 4108 kr/mån
Kommentar Inkl värme, VA, kabel-tv
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,9152%
Andel av årsavgift 1,9152%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Bellevue
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5551
Gatuadress Roskildev 15 C
Postnummer 21746
Ort Malmö
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Bellevue är en äkta förening som bildades i samband med byggnadsåret 1948. Föreningen består av 1 bostadshus med 3 trapphus och 38 lägenheter, där samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt en lokal. Föreningen innehar marken med tomträtt som omförhandlades 2019.
Föreningens ekonomi Månadsavgiften höjdes med 10 % den 2021-09-01 och planerar en höjning om 3% 2022-09-01. Föreningens låneskuld uppgår enligt senaste årsredovisning till 4275kr/kvm.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 38
Renoveringar Obligatorisk OVK besiktning 2019.
Målning av balkonggolv samt övre delar av balkongräcke färdigställdes 2017.
Fasadrenovering färdigställdes 2017.
Byte av fönster färdigställdes 2017.
Nya maskiner till tvättstugan 2014.
Tak renoverades 2009.
Vattenstammar byttes på 90-talet.
Avloppsstammar relinades 2021.
Fjärrvärmesystemet byttes ut mot bergvärme 2021.
Parkering I området råder boendeparkering.
Tv och bredband Tv: Tele2 - basutbudet ingår i avgiften. Internet: Föreningen har inget gemensamt avtal utan de boende tecknar abonnemang själv.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt - Cykelförråd finns i källaren.
- Tvättstuga är belägen i trappa A men med genomgång i källaren.

FÖRENINGENS HEMSIDA
https://www.hsb.se/malmo/brf/bellevue/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga garageplatser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Areakälla: Föreningens information Mätstandard: Okänd Säljaren disponerar i dagsläget över: Vind- och källarförråd. Säljaren upplyser om följande fel och brister: Det finns en mindre mörk fläck på golvet i sovrummet, orsakad av en blöt kruka.

Dokument

Området

Pildammarna ligger i hjärtat av Malmö och består mestadels av Malmös största park, Pildammsparken. Pildammarna har en lång historia som tar oss hela vägen tillbaka till 1500-talet när första dammen anlades som Malmös vattenreservoar. Namnet- Pildammarna kommer av att man planterade pilträd längs dammen för att stärka skyddsvallen. I området finner vi förskolan Carl-Gustav samt uteförskolan Stock och sten. Vi har även den internationella skolan Bladins som har elever från förskola upp till årskurs nio.

Närområde

I området finner vi närhet till allt från livsmedelsbutik till gym. Området rymmer en stor variation av restauranger med den enklare pizzan på hörnet till en sexrätters meny med utsikt över dammen på mysiga Bloom in the Park. Ett stenkast från området ligger Triangeln köpcentrum med 80 butiker och restauranger med olika kulinariska bakgrunder.
I området har vi en lokal vårdcentral medan på andra sidan Pildammsvägen ligger Skånes universitetssjukhus.

Kommunikation

Längst John Ericssons väg hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen.
Kikar vi på Kronborgsvägen så går busslinje 1 som går mellan Elinegård och Kristineberg strax utanför Oxie.
Endast ett stenkast bort hittar vi station Triangeln, här stannar 6 av Malmös 13 busslinjer. 25 meter under markytan hittar vi tågstationen där Öresundstågen samt Pågatågen stannar och tar en enkelt ut till Skånes städer.

Övrigt

I området finner vi Malmö IP där damlaget FC Rosengård har sin hemmaplan.
I nordöstra delen av området hittar vi Nordens största operahus, Malmö Opera som invigdes 1944.
Inne i parken hittar vi Kronprinsessans Blomstergata som döptes efter Kronprinsessan Margareta 1914 och leder till Margaretapaviljongen och ett härligt café med stor uteservering.
För de som känner sig badsugna under sommarperioden ligger Ribersborgsstranden ”Ribban” mindre än 10 min bort med cykel.

Räkna på ditt nya boende