Budgivning pågår

Senaste bud:

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Almhög, MALMÖ

Rödkullastigen 9B

Varmt välkomna till denna hemtrevliga tvåa på populära Almhög, omgiven av vackra innergårdar. Här möts ni av en trivsam atmosfär och genomtänkta detaljer som gör detta till ett hemtrevligt boende. I köket möts ni av modern utrustning och gott om plats för ett mysigt köksbord, perfekt för måltider och sociala stunder. Det rymliga vardagsrummet välkomnar er med tillräckligt med utrymme för en stor soffgrupp och ett matrumsbord, skapande av en harmonisk samlingsplats för både avkoppling och måltider. Sovrummet imponerar med tillräckligt med plats för en bekväm dubbelsäng och skapar en avkopplande oas. Badrummet är smakfullt inrett med trevliga färgval och skapar en fräsch känsla. En extra bonus är den västvända balkongen som bjuder in till avkoppling och njutning av kvällssolen. Här finner ni bekvämligheter för en praktisk vardag.

Utbud av närservice i området är omfattande. Här bjuds det bland annat på kaféer, konditori, pizzeria, kebab- och falafelkiosk, en livsmedelsbutik, ett apotek med mera. Grönsaks- och klädeshandel på Nydalatorget förekommer under vissa perioder. Gym och idrottsanläggningar för alla som älskar att motionera och hålla sig i form. Närhet till Mobilia shoppingcenter medför ytterligare möjligheter till storhandel och shopping. I området finns det en skola och förskolor samt olika lekplatser. Kommunikationsmöjligheter i form av bland annat busstrafiken är utmärkta med buss nummer 2 och 8. Hållplatser till stadsbussarna finns det gott om och det är enkelt att ta sig till andra delar av Malmö. Området är nära beläget Inre Ringvägen och erbjuder därmed möjlighet till smidiga bilresor utanför staden men även till andra stadsdelar.

Välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4119 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1960
Pris 850 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Charmig tvåa i populära Almhög

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rödkullastigen 9B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 8

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54.5 kvm
Byggnadsår 1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

När vi stiger in genom ytterdörren möts vi av en generös hall som välkomnar oss med gott om utrymme att avlägga våra ytterkläder. De vita väggarna skapar en ljus och fräsch atmosfär, med laminatgolvet under fötterna ges en praktisk och stilren yta.

Kök

Vi tar oss vidare till det rymliga köket där vi i har luckor i en beige nyans med goda förvaringsmöjligheter. Här finns dessutom goda arbetsytor för matälskaren. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar ett mörk golv. Köket är utrustat med spisugn samt kombinerad kyl och frys. Vid matbordet ryms 4-6 personer.

Sovrum

Intill köket hittar vi bostadens sovrum där vi får plats med en större säng, tillhörande sängbord samt förvaring i form av garderob. Väggarna är vita i kombination med fondvägg i blågrön nyans. och gå golvet finner vi ett laminatgolv.

Vardagsrum

Vardagsrummet är i det större slaget där vi enkelt får plats med soffgrupp samt matgrupp. Även här vilar ett laminatgolv och väggarna är ljusa. Från vardagsrummet når vi ut till den charmiga balkongen.

Badrum

Från hallen når vi bostadens badrum som är helkaklat i beige kulör och klinkers i en brun nyans. Badrummet är utrustat med handfat, spegelskåp, toalettstol och badkar.

Balkong

Den charmiga balkongen som vätter ut mot väst och bjuder på kvällssolen, här får du plats med ett mindre möblemang.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2017-08-17
Primärenergital 130

Ekonomi

Lägenhetsnummer 80
Pris 850 000 kr
Avgift 4119 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA och kabel-tv. IMD av el.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,3711%
Andel av årsavgift 0,3711%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 108 571 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Fosiedal
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5031
Gatuadress Rödkullastigen 10A
Postnummer 21457
Ort MALMÖ
Epostadress brf.fosiedal@ownit.nu
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/fosiedal/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Fosiedal är en äkta bostadsrättsförening belägen i Almhög, Malmö. Föreningen bildades i samband med byggnationen av föreningens fastigheter 1960. HSB Brf Fosiedal har 232 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Bostäderna är upplåtna i tre enheter med adresserna Rödkullastigen 9A-B, 10A-B, 11A-B och Solvändestigen 7A-C.
Ekonomisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 5% 2024-01-01. Det finns inga beslut eller planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-02-01). Föreningen höjde även avgiften med 2 % 2023-01-01. Detta följer det som styrelsen arbetar för, en jämn ekonomisk balans där de ska kunna klara av dem underhåll förening står för samt bibehålla en god ekonomi utan några chockhöjningar. Föreningen har en belåningsgrad på 2 210 kr/kvm enligt årsredovisningen 2021/2022.
Äger föreningen marken Nej, föreningen har nyligen omförhandlat tomträttsavgälden och den löper ut 2032.
Antal lägenheter 232
Antal lokaler 6
Renoveringar KOMMANDE OCH PÅGÅENDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade större renoveringar, följer underhållsplanen.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - Installation av individuell mätning av el, gemensamt elavtal
2021 - Relining av avloppsstammar
2020 - Byte av hissar i höghusen
2018 - Renovering av samtliga entréer
2017 - Renovering av samtliga trapphus
2016 - Utökning av parkeringsplatser och fjärrstyrd bom installerades
2016 - Besiktning utfördes med goda resultat
2015 - Renoveringar av källaringångar samt bastun
2015 - Underhåll av hissar i högvåningshusen
2015 - Radiatorbyte samt byte av tappvattenledningar
2015 - Samtlig utrustning i tvättstugorna har bytts
2014 - Tappvattenledningar byttes
2014 - Renovering av festlokal
2014 - OVK-besiktning
2012 - Gårdarna renoverade
2012- Fasaderna är omfogade
2011- Balkongerna kontrollerade
2009 - Takpapp bytta på alla fastigheterna
2007 - Spolning av stammar
2006 - Renovering av fogar
2000 - Målning av trappuppgångar
1999 - Renovering av tvättstugor
1992 - Byte av fönster
Säkerhetsdörrar installerade i alla lägenheterna.
Parkering I föreningen finns 99 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 246 kr/mån. Förening tillämpar kösystem. Kötid just nu är ca 2-3år.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband via Ownit. Medlemmarna kan teckna avtal om bredband 100 Mbit/s till en kostnad om ca 99 kr/månad.
Överlåtelseavgift 2006 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har en gemensam innergård där det finns grillmöjligheter.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns 6 gemensamma tvättstugor, belägna i källaren, samtliga utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 torkrum. Det finns även 2 expresstvättstugor i föreningen som är utrustade med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare.

På gården finns cykelboxar som kan hyras till en kostnad om ca 15 kr/månad. Till cykelboxarna råder kö.

I föreningen finns en gemensam spa-avdelning med bastu och solarium som kan nyttjas till en kostnad om 50 kr/månad. Föreningens hobbyrum är beläget på Rödkullastigen 9 och kan nyttjas mot en anmälan.

I föreningen finns även en festlokal belägen på Rödkullastigen 10 A som kan nyttjas mot en kostnad om 500 kr.
Övrigt Föreningen har nyligen omförhandlat tomträttsavgälden och den löper ut 2032.

Tillsyn sker alltid innan överlåtelsedagen.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/fosiedal/

Samtliga uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almhög är ett delområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området består av villabebyggelse från 1920-talet och flerfamiljshus från slutet av 1950-talet. I området finner man mycket grönska från dem mysiga innegårdarna och ett blomstrande villaområde.

Närområde

På Almtorget som ligger centralt i området finns viss samhällsservice med närlivs, frisör, café samt en lokal pizzeria. På området finns även en vårdcentral och förskola. Längst Västra hindbyvägen som ligger i norra delen av området finns även en biljardhall, restaurang och bilverkstad.

Kommunikation

Från hållplats Almtorget går Linje 32 som tar dig från Norra Hamnen till Käglinge. I norra delen av Almhög har vi hållplatsen Musikhögskolan som tar dig ut till Västra Hamnen eller till Kastanjegården. På 5 minuters bilavstånd når man både inre och yttre ringlinjerna vilket gör att man enkelt och snabbt tar sig till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

5 min cykelavstånd till ICA Maxi Stormarknad. På andra sidan Munkhättegatan finns idrottsplats och badmintoncenter. På denna sidan finns även förskola, grundskola, gymnasium samt högskola. Här ute finner ni även sydsveriges största inomhus skatepark Bryggeriet.

Räkna på ditt nya boende