Visningar

Torsdag 23 Maj KL: 17:30 - 18:00 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Söndag 26 Maj KL: 12:30 - 13:00 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Lindeborg, Malmö

Regissörgatan 1

Nu ges det möjlighet att förvärva denna ytterst välplanerade etta på 29 kvm med låg månadsavgift. Lägenheten erbjuder på ett härligt ljusinsläpp, en rymlig kokvrå, fräscht badrum samt rymligt allrum och sovalkov med god förvaring. Här bor du i en stabil HSB-förening med gångavstånd till Hyllie och Emporia samt utmärkta kommunikationer för att ta dig runt i Malmö.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 29 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2011 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1973
Pris 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus, stilren och välplanerad etta i härliga Lindeborg!

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Regissörgatan 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 29 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 8

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 29 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation Mekanisk, FTX
Bredband Föreningen är ansluten till kabel-tv via Sydantenn som ingår i månadsavgiften och föreningen har tecknat ett kollektivt bredbandsavtal med Bahnhof.

Rum

Hall

In genom dörren möts vi av en välkomnande hall med en avhängningsdel som ger plats för både skor och ytterkläder. I anslutning till hallen finns ett smart skafferi/städskåp med tillräckligt med plats för förvaring, inklusive en praktisk kyl och frys. På golvet finner vi ett ljust golv och väggarna är vita.

Kokvrå

Lägenhetens kokvrå är rymlig och erbjuder bra med förvaring. Här finns vita över- och underskåp kombineras snyggt med vit bänkskiva och svart mosaik ovanför köksbänken. Köket är utrustat spishäll, ugn och fläkt i rostfritt stål. Väggarna är vita och golvet är ljust.

Allrum och sovalkov

I lägenheten finner vi ett ett väl tilltaget rum med ett härligt ljusinflöde från det stora fönsterpartiet som vetter mot föreningens gård och erbjuder trevlig utsikt. I vardagsrummet finns det utrymme till både soffgrupp och skrivbord om det är något som önskas. Den ena delen av väggen har öppnats upp och erbjuder därför både ett bättre ljusinflöde och matplats med barstolar. Vi finner även en stor sovalkov i anslutning till rummet samt god förvaring längs med hela väggen bakom ett draperi. Väggarna är vita och på golvet ligger välbevarad originalparkett.

Badrum

Badrummet är rymligt med vita väggar, ljusgrå våtrumsmatta och vitkaklade väggar i duschdelen. Badrummet är utrustat med en väl tilltagen duschhörna, handfat med vit kommod samt WC.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-04-25
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1
Pris 895 000 kr
Avgift 2011 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband. IMD av el.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,0721%
Andel av årsavgift 0,0721%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 20 627 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Sofieholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0734
Gatuadress Orkestergatan 1
Postnummer 21585
Ort MALMÖ
Epostadress hsb.lindeborg@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Brf Sofieholm Fastighetskontor
Telefon Kontaktperson 040-13 32 80
Allmänt om föreningen HSB Brf Sofieholm är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 573 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 9 lokaler. Föreningens adresser är fördelade på Regissör- Dansör- och Aktrisgatan samt Lindeborgs butikscentrum. Husen färdigställdes 1972- 1973. HSB Brf Sofieholm har tillsammans med grannföreningarna HSB Brf Lindeborg och HSB Brf Henriksdal gemensam förvaltning med fastighetskontor på Orkestergatan 1. I Lindeborgs butikscentrum finns bl.a. gym, ICA-butik och frisör. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde årsavgiften med 5% 2024-04-01. Årsavgiften höjdes även med 5% 2023-04-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Föreningen har en belåningsgrad på 680 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022.
Äger föreningen marken Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt, senaste omförhandlingen skedde 31/12 2016. Det nya avtalet gäller tom 31/12 2026.
Antal lägenheter 573
Antal lokaler 9
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som styrelsen uppdaterar årligen.
Pågående underhåll:
2024 - Relining av bottenstammledningar har påbörjats under 2022 med start i Butikscentrum. Arbetet kommer pågå löpande i samarbete med HSB Brf Henriksdal. Relingen är klar på Regissörgatan.

Utfört underhåll:
2023 - Ombyggnad och utbyte av ventilationsaggregat i butikscentrum
2023 - Utbyggnad av parkeringsplats på Dansörgatan
2023 - Installera laddstolpar på en del av parkeringsplatserna.
2023 - Renovering och nyinstallationer av solceller på tak
2020 - Nya hissar installerade.
2018 - Solcellspanaler installerade på tak av låghus
2018 - Utfördes ny energideklaration och solceller installerades på taken på låghusen.
2017 - Infördes gemensam el.
2015-2016 - Frånluftsfläktar byttes i låghusen.
2015 - Spillvattenledningarna spolades och rensning av ventilationssystem utfördes
2015 - Renovering av garage.
2014 - Utrymningslarm har installerats i källaren
2014 - Kameraövervakning har installerats i miljöhusen
2013 - Tilläggsisolerades vindarna
2013 - Ledbelysning installerades i höghus och källargångar.
2012 - Byte av värmepumpar och styr- och reglerutrustning
2012 - Taken lades om i låghusen. Taket på höghusen är omlagt sedan tidigare.
2012 - Gargageventilationen har bytts ut i samtliga gargage.
2004 - Fasaderna sågs över i samband med att balkongerna renoverades och glasades in.

Kommande renoveringar.
Föreningen har en dialog om att renovera fönster. Senaste info från föreningen är att de inte kommer göra det än på något år och finns ännu inte med i underhållsplanen.
Parkering Det finns 356 st garageplatser, 20 st radgarage samt 154 st p-platser. Kösystem tillämpas på samtliga platser. Höjning av garage-, p-platser och cykelboxar sker varje år med ca 2 % enligt avtal. För att hyra parkering krävs det att man står som registrerad ägare på bilen, det är möjligt att hyra en plats på utomhusplats och en plats nere i garaget/utomhusgaraget.


P-plats: ca 140 kr/mån.
Garage: ca 340 kr/mån.
MC-plats: ca 174 kr/mån.
Cykelbox: Finns att hyra för ca 60 kr/mån. Kösystem tillämpas.
Cykelrum finns också att hyra mot deposition.

Det är även möjligt som boende i föreningen att ladda sin bil på de uppsatta laddstolparna på Dansörgatan. Inga fasta platser, kostnaden för dessa är 3.60/kwh samt 6 kr/timme.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-tv via Sydantenn som ingår i månadsavgiften. Det som erbjuds genom föreningen är ett analogt och digitalt basutbud samt en digitalbox.För den som vill ha digitalt utbud kan digitalbox erhållas från SydAntenn&Tele AB. Extra digitalbox bekostas av medlem själva. Föreningen har tecknat ett kollektivt bredbandsavtal med Bahnhof, hastigheten höjdes till 1000/1000 under 2021 och ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats I föreningen finns en fin och lummig innergård med tillgång till grillplatser, cykelställ, lekplats och sittplats.
Gemensamma utrymmen Det finns 2 tvättstugor i källaren med 2 tvättmaskiner och torktumlare i vardera höghusen och 1 tvättstuga med 2 tvättmaskiner och torktumlare i låghusen. 2 torkrum och 1 mangelrum finns också.

Barnvagnsrum finns att tillgå utan avgift. Miljöhus med sopsortering finns.

Det finns även ett hobbyrum för föreningens medlemmar.
Övrigt Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån individuell förbrukning.

Föreningen utför tillsyn.
För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/sofieholm/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Säljaren disponerar över ett källarförråd.

Dokument

Området

Lindeborg ligger beläget i södra Malmö precis intill Hyllie och Svågertorp. Området kännetecknas av mycket grönska och luftiga avstånd mellan husen vilket ger en lugn och hemtrevlig miljö. Bostadsområdet består för det mesta av flerfamiljshus från 70-talet med smart planerade och rymliga bostäder.

Närområde

I området finner vi närhet till mindre bekvämligheter så som matbutik, vårdcentral samt den lokala pizzerian. På andra sidan Pildammsvägen har vi Hyllie som erbjuder stort utbud av restauranger, stormarknaden Citygross, frisörer, barberare, tandläkare samt Sydsveriges största shoppingcenter Emporia.

Kommunikation

Från Lindeborg tar man sig dessutom till Hyllie på ca 5 minuter på cykel eller ca 15 minuter för den som vill gå. Väl framme har vi Emporia för shopping, restauranger samt nöjen, och sedan har vi Hyllie tågstation för den som snabbt vill ta sig in till centrum eller för veckopendlaren som med lätthet tar sig till Köpenhamn på ca 35 minuter. Vill man istället ta första bästa buss så går både buss 7 och 35 från Lindeborg.

Övrigt

I området finner vi två olika förskolor i varsin ände och i mitten har man även Lindeborgsskolan som sträcker sig från förskoleklass upp till nionde klass.

Räkna på ditt nya boende