VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Dammfri, MALMÖ

Pilåkersvägen 7A

Välkommen till hjärtat av Dammfri och populära Pilåkersvägen. Här presenteras en stilren tvårummare med stor balkong i västerläge där du kan njuta av fri utsikt över föreningens lummiga gård. Lägenheten bjuder på generösa och öppna ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt bra förvaring och fint ljusinsläpp. Bostaden ligger på våning två av fyra. Välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54.3 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3832 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1951
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jerry Nyhlén
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Fin lägenhet med västerbalkong på bra adress

Omgivning 19 Omgivning 16

Omgivning 19
Omgivning 19
Omgivning 16
Omgivning 16

Planritning

Jerry Nyhlén

Jerry Nyhlén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Pilåkersvägen 7A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54.3 kvm. säljarens information. Uppmätt enligt SS 21054:2009
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54.3 kvm
Byggnadsår 1951
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation F

Rum

Allmän beskrivning

I eftertraktade och lugna området Dammfri, erbjuds denna fina 2:a på våning två av fyra med moderna bekvämligheter. Renoverat kök och badrum (2018) samt balkong i västerläge. Goda kommunikationer, närhet till grönområden och lummiga Pildammsparken.

Hall

Öppen ljus hall med goda avhängningsmöjligheter. Vita väggar och vacker ekparkett som löper vidare i kök, vardagsrum samt sovrum.

Badrum

Helkaklat, fräscht badrum med stilrena färger och infälld belysning i tak, renoverat 2018 av tidigare ägare. Kvalitetsdokument finns. Väggarna är vitkaklade och på golvet ligger ett grått klinkergolv. I badrummet finner du följande installerat: Tvättställ med underskåp, spegelskåp, duschhörna med vikbara dörrar, handdukstork samt Wc-stol i vitt porslin.

Kök

Stort rymligt Ikea-kök med gott om förvaring och arbetsytor, renoverat 2018 av tidigare ägare. Vita över- och underskåp, snygg bänkskiva i ljus laminat, vitt kakel ovanför köksbänken. På golvet ligger vacker ekparkett och väggarna är målade vita. Köket har följande installerat: Integrerad diskmaskin, induktionshäll, Inbyggnadsugn, infälld mikrovågsugn, integrerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är från 2018.

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum med utrymme till matplats för ca 4-6 personer och du får utan ansträngning plats med en stor soffgrupp. Stora fönsterparti ger rummet ett härligt ljusinflöde. Väggarna är vita och på golvet ligger vacker ekparkett.

Sovrum

Stort sovrum med plats till dubbelsäng. För utrymme till förvaring erbjuds en rymlig garderob som säljaren lämna kvar. I sovrummet ligger precis som i övriga rum, vacker ekparkett och väggarna är målade vita. Härifrån har man utgång till den härliga balkongen i västerläge.

Balkong

Balkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Här får du plats till bord och stolar för 2-3 personer.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-02-21
Primärenergital 180

Ekonomi

Lägenhetsnummer 16
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 3832 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, bostadsrättstillägg, kabel-tv, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad)
Driftkostnad 2 208 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 208 kr

Driftskostnad enlig säljarens uppgifter. Kostnad för hemförsäkring tillkommer

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,45648%
Andel av årsavgift 1,45648%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Hilleröd
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5619
Gatuadress Ängdalavägen 29
Postnummer 21747
Ort MALMÖ
Epostadress hillerod.styrelse@gmail.com
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/hillerod/om-foreningen/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Hilleröd är en äkta bostadsrättsförening och består av 4 bostadshus med adresserna Ängdalavägen 28, 29 och 31 samt Pilåkersvägen 7. Totalt innehar föreningen 70 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt och 3 hyresrättslokaler. Föreningen äger marken. Byggnaderna färdigställdes 1951 samtidigt som föreningen bildades. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Fastighetsskötsel och lokalvård sköts av Sekant Fastighetsskötsel.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022. En medlemsavgift till HSB Malmö tas ut om 500 kr/person samt en avgift om 300 kr/år. Medlemsavgiften om 500 kr återfås vid utträde ur HSB Malmö.

GEMENSAM EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmen debiteras den beräknade årsförbrukningen och faktureras per kvartal eller månad. Debiteringen regleras en gång per år vid den årliga avläsningen samt vid avflyttning. Kostnaden för elen läggs på månadsavierna från HSB tillsammans med avgiften..
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgifterna med 3 % fr o m 2022-01-01. Föreningen kommer att höja avgifterna med 2 % fr o m 2023-01-01. (kontrollerat 20220903) Föreningen anser att avgifterna ska höjas lite varje år för att undvika större höjningar.
Äger föreningen marken Föreningen äger fastigheterna Hilleröd 1, Hilleröd 2 och Ängdala 3 där föreningens bostadshus står. Tomten är friköpt.
Antal lägenheter 70
Antal lokaler 3
Renoveringar 2022 OVK (pågående)
2021 Installerades nytt passagesystem. Även nytt brandlamsystem, utrymningsbelysning och automatisk släckutrustning i återvinningsrummet installerades.
2020 Målades och renoverades trapphus och källare och entrédörrarna byttes.
2019 Relining av avloppstammar
2018 Asfaltering av uppfart till parkering. Systematiskt brandskyddsarbete. Åtgärder som behöver vidtas för att säkerställa ett så högt brandskydd som möjligt, kommer att åtgärdas löpande. Gästrummet renoverades.
2017 Spolning och filmning av stammar.
2016-2017 Trädgårdsanläggning .
2016 OVK samt rensning av ventilationskanaler. Byte av radiatorventiler samt ny injustering av värme.
2013-2014 Omfogning av fasader samt byte av tak.
2013 injustering av element.
2012-2014 byttes alla tvättmaskiner och torktumlare ut.
2012 fjärrvärmekulvert och värmecentraler byttes ut.
2010 målades entrédörrarna.
2007 spolades samtliga avloppstammar.
2002 byttes el-stigaren. Samtidigt byttes elen till samtliga lägenheter.
2000 renoverades tvättstugan då man bytte tvättmaskinerna.
1990 målades trappuppgångarna.
1980 byttes samtliga vattenstammar i kök och badrum. Dessutom byttes samtliga fönster och balkonger.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar år 2022 - 2024 att byta värmeledningar, radiatorer och ventiler, radiatorventiler. Föreningen kommer under hösten/våren att utföra en radonmätning.

Föreningen följer en underhållsplan

I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. För vidare information se årsredovisning.
Parkering I föreningen finns 18 parkeringsplatser som hyrs ut för ca 350 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området
Tv och bredband Föreningen är ansluten till IP-TV, IP-telefoni (ej samtalskostnad) och fiberoptiskt bredband 250/250 Mbit/s via HSB Bolina och med Telia som leverabtör
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har två uteplatser utrustade med grill, bänkar och bord.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns 2 tvättstugor samt en drop-in tvättstuga, alla placerade i huset på Pilåkersvägen. Vardera tvättstuga har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkrum.

I föreningen finns en övernattningslägenhet med fyra bäddar att hyra för ca 200 kr/natt. Övernattningslägenheten finns på Ängdalavägen 31.

Cykel och barnvagnsparkering finns i källaren.

Varje lägenhet har nyttjanderätt till två förråd, märkta med samma nummer som lägenheten.
Övrigt Föreningen utför tillsyn där både säljare och köpare ska närvara. Vid tillsynen vill föreningen att köparen undertecknar en försäkran om att man avser att själv bo i lägenheten samt att man är införstådd med att föreningen har gemensam el. Styrelsens policy är att köparen stadigvarande skall bebo lägenheten samt mantalsskriva sig på adressen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/malmo/hillerod

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljarna. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Bostaden är utrustad med säkerhetsdörr. Badrummet saknar element/radiator. Element/radiator finnas tillgängligt för köparen att installera om så önskas. Säljaren disponerar i dagsläget över ett källarförråd samt ett vindsförråd. Föreningen har tre gemensamma tvättstugor i källarvåningen på Pilåkersvägen 7. Två av dessa kan bokas tre gånger per dag via bokningstavlor och den tredje är en mindre snabbtvättstuga som kan bokas max två timmar åt gången. Enligt föreningens uppgifter är bostaden registrerad som 51 kvadratmeter. Bostaden mättes upp av företaget Enspecta 2019 enligt SS 21054:2009 till 54,31 kvm.

Dokument

Området

Dammfri är en stadsdel i Malmös innerstad och som angränsar till Rönneholm och Pildammsparken. Här bor du med endast ett stenkast till havet och stadens centrum, på perfekt cykel och -gångavstånd.

Närområde

I området har du flertalet livsmedelsbutiker, mysiga fik och restauranger.

Kommunikation

Kollektivtrafiken i Dammfri har bra busslinjer där bland annat linje 1 tar dig från Dammfri genom större delen av centrum och ända ut till Kristineberg via Oxie.
Linje 3 och 10 tar dig till centralen på några minuter och vidare ut till Lindängen.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner du den mysiga parken Rönneholmsparken som uppfördes på 1700-talet. En kort promenad bort finner du även Pildammsparken som bjuder på bra motionsspår och utegym.

Räkna på ditt nya boende