Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Visningar

Söndag 11 December KL: 12:00 - 12:30 Vänligen boka in er via hemsidan! Boka
Boka visning
Norra Sofielund, Malmö

Palmgatan 5B

Varmt välkomna till detta energieffektiva, unika radhus beläget på Norra Sofielund. Här har vi ett boende utöver det vanliga med solceller, fjärrvärme, påkostat kök och trivsamma luftiga miljöer fördelat på totalt 4 våningsplan med källare. Solpanelerna till hushållselen tillsammans med fjärrvärmen ger oss bra energikällor till vår el- och värmeförbrukning och solcellerna har under de senaste månaderna resulterat i kreditfakturor tack vare överproduktionen. Fastigheten tillhör en samfällighetsförening vilket ger oss ett gediget innehåll där både värmen och vattnet ingår, tillsammans med mycket annat. Stadsdelen Norra Sofielund är perfekt beläget med närhet till kommunikation i form av buss och tåg, flera parker, restauranger och livsmedelsbutiker. Vi har flera förskolor i närområdet och även Sofielundsskolan. Detta boende måste upplevas, varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea/Biarea 195 kvm + 68 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 122 kvm
Byggnadsår 1989
Pris 5 995 000 kr som utgångsbud

Ansvarig mäklare
Åsa Öjes
Reg. Fastighetsmäklare
0735-02 33 96
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Unikt radhus på populära Norra Sofielund finns nu för ny ägare att förvärva!

Moriskan park 4 - kopia Park 5 - kopia Park triangeln

Moriskan
Moriskan
park 4 - kopia
park 4 - kopia
Park 5 - kopia
Park 5 - kopia
Park
Park
triangeln
triangeln

Planritning

korrigerad planskiss plan 1
korrigerad planskiss plan 1
Åsa Öjes

Åsa Öjes

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Palmgatan 5B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 195 kvm. säljarens information Enligt lantmäteriets uppgifter är bostaden 170 kvm. Biarea: källarplan 60 m2, isolerat uthus 8m2.

Byggnad

Typ av byggnad 4-plans enfamiljsbostadshus med källare, inredd vind, radhus
Fastighet Basen 31
Boarea 195 kvm
Biarea 68 kvm
Byggnadsår 1989
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Tegel
Fönster Isolerglas
Bjälklag Betong ovan källaren, övrigt trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta på mark, källarväggar betong
Uppvärmning Fjärrvärme via samfällgheten
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Tidigare ägare gjorde en stor renovering och ombyggnation då de slog ihop Palmgatan 5A och 5 B. Detta var två separata bostäder tidigare men består idag av ett stort radhus. Vid hopslagningen gjordes en totalrenoveringen av hela bostaden. Nuvarande säljare har därefter ytskikts renoverat stora delar av bostaden, uppdaterat uthuset, installerat solceller, glasat in terrassen, byggt nytt trädäck och monterat nytt plasttak på uteplatsen.

Ytterdörren är installerat med Yaledoorman, sk smartlås. Kodlås finns på altandörren.

Vi har jordad el i hela bostaden, såväl inomhus som utomhus. Kontakterna på uteplatsen, terrassen och balkongen är från Bravida.

Isolerglasfönster i hela bostaden samt möjlighet att låsa alla fönster med nyckel.

Solcellerna installerades i mars 2020, här finns garantier och intyg. Leverantören är Solkraft. Garantin utlovar 100 % prestanda under 10 år och därefter upp till 80,25 % upp till 25 år.
Övriga byggnader På fastigheten har vi ett isolerat uthus som idag används till ateljé men där endast fantasin sätter gränserna till användning. Varför inte ett trevligt hemmakontor, eller kanske en gäststuga? Här har nuvarande ägare nyligen uppdaterat klinkergolvet och värms med värmeelement.

Källaren når vi från trädgården via en säkerhetsdörr. På ca 60 m2 har vi oändliga användningsområden, exempelvis installera ett hemma gym. Eller varför inte ungdomsrum, musik- och hobbyrum? Här är det verkligen fantasin som sätter gränserna. Källaren är isolerad och har delvis målade golv, tak och väggar. Eventuell möjlighet att installera en trappa mellan källaren och entréplan för den som önskar att källaren blir en mer integrerad del av huset. Är man som spekulant intresserad av att undersöka detta vidare ber vi er att vända er till kommunen.

Rum

Entréplan

Hall

Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter. Vi har ett ljust moderns klinkergolv med golvvärme.

Kök

Här har vi ett kök utöver det vanliga. Köksinredningen är påkostad och kommer från danska Trend. Luckorna består av massivt valnöt vilket ger en lyxig känsla till vårt luftiga kök. Köksmaskinerna är omsorgsfullt utvalda och består av inbyggd ugn, inbyggd micro, diskmaskin och en vinkyl. Allt detta kommer från Miele. Vi har även en spis och spisfläkt från det danska märket Witt. Vitvarorna sattes in av tidigare ägare men består av kyl och frys i fullhöjd. Även i köket har vi stora ljusa klinkerplattor med tillhörande golvvärme. Vi har en sittmöjlighet vid bardisken, mysigt att ha en frukosthörna invid köket.

Badrum entréplan

Även här har vi ett påkostat badrum med golvvärme. Under 2008 genomgick badrummet en renovering där man lade stora ljusa klinkerplattor på golvet och kaklade väggar.

Vardagsrum med utgång till trädgården

I anslutning till köket har vi entréplanets vardagsrum. Vi har samma golv som både hallen och köket, och även här har vi såklart golvvärmen installerad. Härifrån når vi med enkelhet trädgården och uteplatsen som är belägen under tak.

Bibliotek/sovrum

Invid vardagsrummet har vi bostadens bibliotek men som likaväl kan användas till sovrum eller arbetsrum om så önskas. Likväl som vardagsrummet har vi våra stora ljusa klinkerplattor med tillhörande golvvärme. Från fönstret blickar vi ut över den lugna trädgårdssidan.

Våning 2

Allrum

När vi går upp för trappan möts vi av ett fantastiskt rum där vi har ett härligt ljusinsläpp i två väderstreck. Här har vi gott om plats för stora sittgrupper, loungehörna och mycket mer. Ett rum som bjuder in till att umgås med vänner och familj och där alla verkligen får plats! Vi har sobra gråa väggar och en fin parkett som pryder golvet. Från rummet når vi även terrassen belägen i soliga söder. Här kan man verkligen njuta även under regniga dagar eftersom vi både har vindskydd och tak över terrassen.

Våning 3

Hall

Vi kommer upp till en hall där vi når alla våningsplanens rum ifrån. Här har vi ett fint parkettgolv och ljusa väggar.

Sovrum 1

Här har vi plats för säng, skrivbord och förvaring om så önskas. Från detta rum når vi våningsplanets härliga balkong belägen med söderläge. Jordnära färger på väggarna tillsammans med ett parkettgolv.

Sovrum 2

Även i detta rum har vi plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väldigt mysigt rum med takfönster som ger oss en privat och insynsskyddad miljö. Här har vi ljusa väggar tillsammans med en fondvägg i en härlig blå nyans. Även här har vi ett parkettgolv.

Badrum

Rymligt och påkostat badrum med en lyxig dubbel dusch som vi kommer till från två håll. Vi har även en tvättmaskin och en torktumlare installerad, tillsammans såklart med en wc, handfat och spegel. Badrummet är helkaklat och renoverades 2009, golvvärme finns installerad.

Klädkammare

Invid badrummet har vi på detta våningsplanet en stor och praktisk klädkammare att tillgå.

Vindsvåning

Varmt välkomna upp till den fjärde våningen, vilket består av vår inredda vindsvåning! Här har vi nog Norra Sofielunds mysigaste sovrum som ger oss lugn i kropp och själ. Detta är bostadens master bedroom där vi har gott om plats för den stora dubbelsängen. Vi har ett fint parkettgolv tillsammans med målade väggar. Fönstren består av takfönster där man låtit installera elektroniska rullgardiner. Vi har inbyggd förvaring i väggarna och en garderobslösning bakom ena väggen.

Källare

Från trädgården når vi källarvåningen via en säkerhetsdörr. Här har vi två större allrum och två mindre rum, där det ena rummet eventuellt hade kunnat användas för att installera en trappa som kan leda oss in till entréplanet.

Förråd/uthus

I trädgården har vi ett uthus om ca 8 m2 som idag används till en ateljé, men hade med fördel kunnat användas till ett hemmakontor eller ett gästhus. Här har vi ett ljust klinkergolv. Det finns indragen el i uthuset som även har isolerade väggar och fönster.

Trädgård

Mysig och välskött gavelträdgård med flera fruktträd såsom fikon, päron och vindruvor. Vi har även uppvuxna vinbärsbuskar, mysigt och ombonat med andra ord! Vi har även flera växtlådor som låter oss variera blommor och växter för varje årstid.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2022-09-30
Energikonsumtion 130 kWh/m2 år.
Primärenergital 111

Ekonomi

Pris 5 995 000 kr som utgångsbud
Taxeringsvärde 3 721 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 356 000 kr
  • Småhusbyggnad: 2 365 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 365 000 kr
Värdeår 1989
Summa inteckningar 2 502 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 55 139 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 5 939 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 44 400 kr

Fastigheten är ansluten till en samfällighet. I kostnaden om totalt 44 400 kronor/år, vilket motsvarar 3 700 kronor/månad, ingår värme via fjärrvärme, vatten, kabel-tv med basutbud, internet 50 GB, sophantering i det gemensamma miljörummet med full sorteringsmöjlighet. Man får även nyttja innergården som har en lekplats samt finns en gemensamhetslokal att hyra. Extra trygghet i att det finns övervakningskameror i området samt att gården är låst med tagfunktion. Hushållselen är på låga 4 800 kronor/år tack vare solcellerna.

Tomt

Tomtarea 122 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Parkering I området erbjuds det möjlighet att hyra garage- och parkeringsplats. För parkering längs gatorna gäller boendeparkering via Malmö Stad alternativt betalparkering enligt Malmö taxa.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Malmö Basen GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Samfällighet: Malmö Basen S:59
Avtalsservitut Förrådsutrymmen
Last: Avtalsservitut: Förrådsutrymmen, 12-IM1-90/19886.1

Planbestämmelser Stadsplan Tomtindelning

Dokument

Området

Norra Sofielund är en stadsdel belägen i stadsdelen Södra Innerstaden i Malmö. I södra delen av området finner vi bland annat villor och radhus medans norra delen består till största del utav flerfamiljsbostäder från 1930-talet.

Närområde

Här finner vi närhet till mindre bekvämligheter så som mindre matbutiker, frisörer, flertalet restauranger med olika kulinariska smaker, vårdcentral och gymanläggning.

Kommunikation

I norr hittar vi Nobeltorget där förbindelserna är goda och erbjuder stadsbusslinjerna 3, 5 och 32. Linje 3 är Malmös ringlinje och passerar bland annat Södervär, Erikslust och Malmö C. 5:an är linjen som tar oss mellan Stenkällan i östra Malmö till välbesökta Västra Hamnen. 32:an är bussen som tar oss från Käglinge genom centrala Malmö och vidare ut till Norra Hamnen. I söder finner vi Lönngatan där vi har linje 35 som tar oss från Kvarnby till Gustav Adolfs Torg.
Lönngatan 35

Parkering

I området erbjuds det möjlighet att hyra garage- och parkeringsplats. För parkering längs gatorna gäller boendeparkering via Malmö Stad alternativt betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I detta området erbjuds flertalet förskolor där vi bland annat hittar, Sofia förskolan samt Balders förskola i södra delen och centralt i området hittar vi Förskolan Rolf samt Oasens förskola. För dem äldre barnen har vi Sofielundsskolan som huserar ca 600 elever fördelat över årskurserna F-9.

Räkna på ditt nya boende