VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Kvarnby, MALMÖ

Östra stationsgatan 16

Nu har vi glädjen att presentera detta välplanerade radhus på en oerhört eftertraktad adress i Kvarnby! Här möts ni av ett 2-plans radhus på en lugn och familjevänlig gata. Detta hem erbjuder inget mindre än ett välplanerat och modernt kök, ett socialt vardagsrum samt 2 sovrum på ovanvåningen - perfekt för barnfamiljen! Inte nog med det så har vi en tvättavdelning intill köket, 2 badrum samt en klädkammare på ovanvåningen som sväljer förvaringen bäst. För att göra det hela lite lyxigare så erbjuder detta fantastiska hem en uteplats på framsidan där vi gärna dricker morgonkoppen innan jobbet samt uteplatsen på baksidan som vetter ut mot väst där vi finner den magiska solnedgången.

I Kvarnby bor du inte bara nära naturen, utan med närhet till flertalet skolor, förskolor och ytterligare rekreationsområden så som Husie mosse samt Bulltoftaparken. I närheten finns Toftanäs och Bulltoftas kommers, och närheten till ringvägarna gör att du inte bara snabbt tar dig in till Malmö centrum, utan även till kranskommunerna.
En bostad som måste upplevas på plats!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 97 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6259 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1986
Pris 2 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östra stationsgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 97 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Bostadsrättsradhus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 1986
Uppvärmning Naturgas
Ventilation FTX

Rum

Hall

Vi välkomnas till bostaden via en större uteplats på framsidan med heltäckande altan i trä. Här rymmer ett stort matmöblemang och grill i privat miljö. Sedan tar oss in genom ytterdörren och möts av en ljus och välkomnande hall där vi hänger av oss ytterkläder. Här erbjuds förvaringsmöjligheter med hjälp av stora garderober samt plats för hatthylla. På golvet ligger ljust laminatgolv som är genomgående i hela bostaden och väggarna är målade i vitt. Under trappan har det byggts extra förvaring för att maximera användandet och dra nyttja av ytan.

Kök

Intill hallen finner vi det stilrena och moderna köket där inredningen bär i vitt med svarta beslag som samspelar sig väl med den svarta arbetsbänken i laminat. Här har vi gott om förvaringsmöjligheter med både under- och överskåp samt ytterligare förvaring i köksön. Köket är utrustat med inbyggd ugn, inbyggd mikro, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt side-by-side kyl och frys. Intill köket har vi tvättstugan där vi finner tvättmöjligheter samt goda förvaringsmöjligheter med under- och överskåp och arbetsbänk. Här är utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt handfat i rostfritt stål.

Badrum

Från hallen hittar vi bostadens första helkaklade badrum i luxuös mörkgrå marmor på väggar och golv. Badrumsinredningen i matchande grå och detaljer i mässing som bryter av de eleganta dova tonerna. Badrummet är utrustat med toalett, badkar, handfat med kommod samt spegelskåp.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner vi vardagsrummet som bjuder in till sociala tillställningar med både vänner och familj. Här inreder vi enkelt med en soffgrupp med tillhörande soffbord, TV-möblemang, vi finner även plats för ett större matsalsmöblemang.

Trädgård

Från vardagsrummet når vi ut till bostadens bakre uteplats som med västerläge bjuder in till soliga sommarkvällar och rymmer plats för ett större loungemöblemang samt solstolar alternativt en hängmatta.

Sovrum

Vi tar en trappa upp där vi når upp till sovrummen som ligger avskiljt från de sociala ytorna - perfekt för barnfamiljen! Till vänster finner vi det första sovrummet, på golvet vilar det genomgående laminatet och väggarna är målade i vitt. Här möblerar vi med en större säng med tillhörande sängbord samt så finner vi goda förvaringsmöjligheter med hjälp av dem platsbyggda garderoberna. För att bibehålla den rymliga känslan på ovanvåningen så finner vi en rymlig klädkammare som sväljer förvaringen utmärkt.

Badrum

I hallen på ovanvåningen hittar vi bostadens andra badrum som likt det på nedervåningen är helkaklat i mörk marmor. Badrumsinredningen i grått och detaljer i mässing ger oss en lyxig spa-feeling. Badrummet är utrustat med toalett, dusch, handfat med kommod samt spegelskåp.

Sovrum

Vi stiger in i bostadens andra sovrum som lämpar sig utmärkt som både ett barnrum när vi möblerar med säng, skrivbord samt ytterligare förvaringsmöbel alternativt som ett gästrum/hemmakontor. Sovrummet bjuder på stora fönsterpartier som släpper in den härliga morgonsolen. Här finns möjlighet att göra om till två sovrum alternativt öppna upp och göra om till ett stort sovrum.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-04-18
Energikonsumtion 360 kWh/m2 år.
Primärenergital 137

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0070
Pris 2 995 000 kr utgångspris
Avgift 6259 kr/mån
Kommentar inkl. VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Tillkommer en obligatorisk kostnad om 3484 kronor för värme. Total månadskostnad är 9743 kronor.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,9965%
Andel av årsavgift 0,9965%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 52
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716407-1628
Gatuadress Västra stationsgatan 33
Postnummer 21236
Ort MALMÖ
Epostadress info@kvarnbystation.se
Hemsida http://kvarnbystation.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Tomas Berg
Telefon Kontaktperson 0768499202
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Malmöhus 52 är en äkta bostadsrättsförening beläggen på Virentofta i östra delen av Malmö. Föreningen bildades 1986 i samband med husens byggnation och består idag av 101 lägenheter på två gator, Västra- och Östra Stationsgatan. Marken innehas med tomträtt och avgälden omförhandlades 2016 och gäller fram t o m 2025-12-31.
Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen
Teknisk förvaltare: Riksbyggen
Föreningens ekonomi Senaste avgiftshöjning skedde 2020 med 2% på grundavgiften samt 5% på värmeavgiften. I dagsläget finns inga planer på någon höjning. Föreningen kommer höja värmeavgiften under juli-december 2022 med 200%.
Äger föreningen marken Föreningen innehar tomträtt som gäller fram t.o.m. 2025-12-31.
Antal lägenheter 101
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga pågående eller kommande renoveringar i dagsläget.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - Takomläggning.
2018 - Målning samt byte av panelbrädor på fasader
2016 - Huskropp utvändigt
2016 - Installationer värme
2015 - Markytor, stensättning
2014 - Fasad

Gemensam el har diskuterats och vi har undersökt möjligheten, i dagsläget är inget beslutat.
Parkering Till varje bostadsrätt ingår egen carport och ingår i avgiften. Övrig parkering kräver P-tillstånd från styrelsen.
Tv och bredband Föreningen har ett fiberavtal med Telia gällande bredband, IP-telefoni och Digital-TV . Bredband (100/100 Mbit/s), TV (Lagom) samt IP-telefoni ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats På grönområdet mellan våra gator finns en lekplats och sandlåda.
Gemensamma utrymmen Det finns en samlingslokal som kan hyras för ca 500kr/tillfälle (plus 500kr i depositionsavgift). I lokalen finns ca 16 bord och 60 stolar, pentry samt pingisbord.

En tennisbana för oss och våra gäster finns mellan Västra och Östra Stationsgatan mot cykelstigen.
Övrigt För mer information besök föreningens hemsida: www.kvarnbystation.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt 2022 - Uppfräschning av tvättstuga. 2022 - Bredspackling av alla väggar och tak samt målning. 2022 - Uppfräschning av kök (bytt alla stommar på underskåpen, byggt köksö samt lag ny bänkskiva, stänkskydd, vask, kran) 2022 - Slipning av trädäck bak. 2022 - Planterat 50 stycken tujor samt en droppslang till tujorna, lagt nytt gräs, lagt singel, planterat träd samt annan grönska. 2022 - Platsbyggd garderob i hallen. 2022 - Flyttat 2 väggar på ovanvåningen och lagt nytt golv i den stora sovrummet. 2022 - Monterat rullgardiner i sovrummen och köket. 2021 - Renovering av båda badrummen. 2021 - Lagt nytt golv i hela bostaden samt trappan. 2021 - Nya vitvaror i kök.

Dokument

Området

Kvarnby är en stadsdel i stadsområdet Husie. Stadsdelen ligger utanför östra delen av Malmö och består mestadels av villor.

Närområde

I Kvarnby har vi närhet till Toftanäs handelsområden där vi hittar bland annat Ica Maxi, ÖoB samt Blomsterlandet.

Kommunikation

I Kvarnby finner vi stadsbusslinjer som man kan ta in till stan samt att det finns möjlighet att ta regionsbussar in eller ut från stan till våra kranskommuner. Vi finner yttre ringvägen ett stenkast bort samt närhet till inre ringvägen, vilket är perfekt för pendlaren.

Parkering

Beroende på vilket området i Kvarnby man befinner sig så finns det olika parkeringsmöjligheter. Till stor del råder fortfarande fri parkering.

Räkna på ditt nya boende