Visningar

Söndag 2 April KL: 14:00 - 14:30 Tidsbokad visning! Anmälan görs via mäklarens hemsida! Boka
Boka visning
Slottsstaden, Malmö

Östra kristinelundsvägen 27B

Snart är det dags för nästa ägare att bosätta sig i denna charmiga och mysiga lägenhet med söderbalkong och utsikt över Rönneholmsparkens trädkronor. Här bjuds vi på det bästa med funkis; stora fönster som skapar ett ljuvligt ljusinsläpp, fiskbensparkett och högt i tak. Som grädde på moset finner vi en balkong i söderläge och föreningens takterass endast en trappa upp där många kvällar kan avnjutas. Vidare bjuds vi på ett modernt och välutrustat kök, ett stort och rymligt vardagsrum samt två sovrum.

Det här är ett hem som sannerligen checkar många boxar, ta chansen och anmäl ditt intresse redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 70 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4038 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1939
Pris 3 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad funkistrea högst upp i huset!

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östra kristinelundsvägen 27B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 70 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 70 kvm
Byggnadsår 1939
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-04-24
Primärenergital 129

Ekonomi

Lägenhetsnummer 333-1-0421
Pris 3 395 000 kr
Avgift 4038 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatorisk tillägg om ca 176 kr/månad för kabelTV samt bredband via fiber (100/100). Föreningen har ett gemensamt elavtal och varje bostadsrättsinnehavare debiteras efter faktisk förbrukning.
Andel i förening 1,77%
Andel av årsavgift 1,77%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 158 990 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn Brf Bjäre
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716407-3590
Gatuadress Östra kristinelundsvägen 27F
Postnummer 21748
Ort MALMÖ
Epostadress ordf@brfbjare.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Bjäre är en äkta förening och äger fastigheten. Huset stod färdigt 1938 och föreningen bildades 1986. Huset innehåller 54 lägenheter varav 53 är upplåtna med bostadsrätt samt 1 upplåtna med hyresrätt. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen, den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 54
Antal hyresrätter 1
Renoveringar 2022 - Nya laddboxar (8st) installeras i garaget. Nytt digitalt låssystem med dörrautomatik i garaget och cykelförrådet. Relining av dagvattenrör i trapphusen. Asbestsanering av fjärrvärmerör i källaren. Sotning och brandskyddskontroll av eldstäderna. Nya torkfläktar i tvättrummen.
2021 - Originalelement utbytta i samtliga lägenheter. Nya låskolvar i källaren.
2020 - Gemensam el införskaffat. Laddboxar (6st) installeras i garaget. Lagningar i fasaden. Samtliga lampor i garaget byttes till LED.
2019 - Balkongbesiktning och radonmätning.
2018 - Relining av liggande avloppsledningar i källaren. Spolning av samtliga avlopp. OVK och besiktning av eldstäder.
2017 - Nya porttelefoner med taggsystem. Renovering av torkrum.
2016 - Samtliga tvättmaskiner utbytta. Elektroniskt tvättbokningssystem infört. Renovering av entrédörrar. Nytt miljöhus.
2015 - Nya planteringar på innergård och takterrass. Vattenutkast på takterrassen. Målning av fönster och dörrar i vindsgångarna. Renovering av garageporten.
2014 - Utbyte av tvättmaskiner. Nya odlingslådor för barn på baksidan.
2013 - Tätning kring fönster i samtliga lägenheter. Brandtätning i källarutrymmen. Nyuppbyggnad av stödmur vid garagenedfart. Nya cykelställ på framsidan.
2012 - Installation av system för fjärröppnare till garageporten. Brandförebyggande åtgärder. Nya krukor och växter till både fram- och baksida.
2011 - Installation av fastighetsnät för bredband och anslutning till Tele2:s fibernät via gruppanslutning.
2010 - Inköp av nya utemöbler.
2009 - Relining av avloppsrör. Tvättstugor renoveras. Trapphus, källargångar och vindsgång målas. Nya dörrar i källargång och vindsgång. Återvinningsrum byggs. Cykelförråd byggs ut.
2008 - Nytt kabelTV-nät med multimediauttag. Ny el i fatsigheten. Fasad mot gårdssida målas, liksom plåtkanter på tak.
2007 - Entrédörrar mot gata och gård renoveras.
2006 - Hissrenovering
2005 - Renovering av skadade balkonger och socklar.
2004 - Garagerenovering inkl. ny gård.
2002 - Fasadrenovering
2000 - Ny el i vindsgången. Nya tvättmaskiner och torktumlare.
1998 - Takrenovering (Derbigum). Stambyte av vattenledningar. Spolning avloppsrör. Ny styrning av fjärrväreanläggning.
1997 - Köp av fastighet. Innan föreningen tog över över hade samtliga fönster bytts ut mot nya energiglas.
Parkering I föreningen finns ett uppvärmt garage med 36 platser för bilar och motorcyklar. Det finns även 14 platser med laddstolpe. Bilplats kan hyras till en kostnad om ca 515 kr/månad och MC/mopedplats lan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området, kontakta Malmö stad för mer information; https://malmo.se/Bo-och-leva/Bygga-och-bo/Utomhusmiljo/Boendeparkering.html
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabelTv och bredband via fiber hos Telenor. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg varje månad om ca 176 kr.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Tvättstugor finns 2 stycken i källaren mellan trappa C och E. Renoverade 2009. Två tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Även ett mangelrum finns.
Hobbyrum för lättare snickerier osv finns.
Cykelrum finns vid garaget.
Barnvagnsgarage finns i varje trapp.
Takterrass finns för medlemmarna att nyttja.
Ett litet bibliotek finns i källaren där man kan lämna och hämta böcker.
Möjlighet att parkera lådcykel i garaget.
För bilder på de olika utrymmena så kan ni hitta dem via följande länk:
http://www.brfbjare.se/huset/rundvandring
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade från föreningen och säljaren 2023-02-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Besök gärna föreningens hemsida: https://brfbjare.se/

Dokument

Området

Slottsstaden är en stadsdel i stadsområdet Innerstaden och är ett av Malmös mest attraktiva områden. Här har man bekvämt gångavstånd till Ribban, parker och innerstaden. Området består främst av flerfamiljshus där många är byggda under funkiseran. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden, men innefattar i huvudsak delområdena Rönneholm och Ribersborg.

Närområde

Slottsstaden bjuder på närhet till många bekvämligheter och finner bland annat matbutiker, kaféer och restauranger i mångfald med utbud av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Spoonery på hörnet till Östra Stallmästaregatan. I området har vi även vårdcentral, BVC, apotek, frisörer och mindre butiker.

Kommunikation

Genom området finner vi goda förbindelser med stadsbussar som snabbt tar oss in till Malmö city eller ut till övriga områden runt stan. På cykeln når man Triangeln med shoppingmöjligheter samt buss och tågförbindelser på ungefär 5 minuters avstånd.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi flertalet läroverk för alla åldrar i form av förskolor, grundskolor och gymnasium. På bekvämt avstånd hittar vi rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden som lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar vi varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag.

Räkna på ditt nya boende