Sorgenfri, Malmö

Östra Farmvägen 38D

Nu ges snart tillfälle att förvärva en ypperligt välplanerad lägenhet i stabila Brf Godheten på Östra Farmvägen 38D! Här bjuds vi på en lägenhet med stort kök med rum för matplats, generöst sovrum som inrymmer en större dubbelsäng med tillhörande sängbord, stort och socialt vardagsrum där både soffgrupp och matrumsbord med enkelhet får plats. Utöver detta finner vi ett helkaklat badrum, goda förvaringsmöjlligheter i form av inbyggda garderober och sist men inte minst en stor inglasad balkong i solsäkert söderläge!

Detta är en kommande försäljning så missa inte chansen, anmäl ditt intresse redan idag!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 60 kvm
Avgift 3827 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1955
Pris 1 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad tvårummare med stor inglasad balkong!

Fotas-snart

Fotas-snart
Fotas-snart

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östra Farmvägen 38D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1955
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Rymlig hall med plats för avhängning direkt till höger när vi kommer in. Till vänster finns 5 inbyggda garderober med goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är vita och på golvet ligger ljus laminat.

Sovrum

Rofyllt och gårdsvänt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Väggarna är vita och på golvet ligger ljus laminat.

Kök

Stort och välutrustat kök med gott om plats för större matplats. Luckorna är släta och vita med beslag i rostfritt samt en bänkskiva i svart och vitt kakel. Köket är utrustat med kyl och frys, inbyggd micro och ugn, diskmaskin samt spishäll. Väggarna är vita och på golvet ligger ljus laminat.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum med stora fönsterpartier och plats för soffhörna samt matrumsbord. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett. Härifrån nås balkongen.

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med wc, dusch och handfat.

Balkong

Inglasad balkong i söderläge med plats för utemöblemang.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-09-16
Energikonsumtion 8550 kWh/m2 år.
Primärenergital 162

Ekonomi

Lägenhetsnummer 189
Pris 1 195 000 kr
Avgift 3827 kr/mån
Kommentar Inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband.
Andel i förening 0,38148%
Andel av årsavgift 0,38148%

Förening

Föreningsnamn HSB brf Godheten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-6013
Gatuadress Östra Farmvägen 34C
Postnummer 21441
Ort Malmö
Epostadress brfgodheten@hotmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Godheten förfogar över 259 st lägenheter samt 5 st lokaler (alla bostadsrättslokaler) i fastighet från 1955, upplåten med tomträtt. Tomträttsavtal omförhandlat 2015, nytt avtal började gälla från 2016-01-01 och sträcker sig till 2024-12-31.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Föreningens ekonomi Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 259
Antal lokaler 5
Renoveringar RENOVERINGAR
1989 Fönster bytta till 3-glas
1999-2001 Vattenstammar byttes i hela fastigheten mellan -99 och -01. I samband med detta kaklades alla badrum.
2000 Balkongerna renoverades och glasades in
2011 Tak renoverades
2014 Samtliga trapphus totalrenoverades
2014-2016 Avloppsstammar kök och badrum relinades.
2018-2019: Fasadrenovering
I dagsläget finns inga planerade renoveringar.
Parkering Det finns 89 st parkeringsplatser som föreningen förfogar över. Kostnaden för en parkeringsplats ligger på ca 250 kr/mån. Det är i dagsläget 38 kö till dessa platser.
Tv och bredband Kabel-TV: Via ComHem och har ett utbud bestående av ComHems grundutbud. Internet/bredband: Föreningen har samarbete med Öretel och Comhem. 1000/1000 mbit bredbandsanslutning från Öretel ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har ett flertalet grönskande gårdar med tillgång till vindskydd, gemensamma utemöbler och grillplatser. Fina grönområden med stora grönytor och lekplats finns intill fastigheten.
Gemensamma utrymmen Cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren.
Föreningen förfogar över sju tvättstugor, som alla är utrustade med vardera två tvättmaskiner, torktumlare samt tillhörande torkrum. Maskiner från -16.
Föreningen har även gym, bastu, snickeriverkstad och övernattningsrum som är till för dess medlemmar och vars gäster.
Gymmet ligger i 38B
Bastun ligger i 38B
Gästrum/lägenhet ligger i 40A
Snickeriverkstad ligger i 34B
Övrigt Föreningens hemsida : https://www.hsb.se/malmo/brf/godheten/

Delat ägande tillåts ej i annan form än samboförhållande.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-04-11med hjälp av hemsida samt årsredovisningar. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Sorgenfri är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden. Området består till största delen av bostadsrätter med byggnation från 50- och 60-talet. Här har vi närhet till Möllevångstorget, Folkets Park, S:t Knut och Triangeln med stort utbud av restauranger, caféer och shopping. Det tar ca 5 min att komma till den nya tågstationen som tar dig vidare till både Hyllie och centralen.

Närområde

På Sorgenfri finner vi mindre bekvämligheter så som matbutiker, frisör, kaféer samt flertalet restauranger som erbjuder olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På ett bekvämt gångavstånd når vi busshållplats där Malmö express stadsbusslinje 5 går som tar oss genom centrala Malmö från Stenkällan i östra Malmö till Västra Hamnen. Härifrån avgår även flertalet andra stadsbussar som t.ex. linje 32 som tar oss mellan Käglinge till Norra Hamnen med stopp i centrala Malmö. Malmö City har vi mindre än 2 km bort som vi når på ca 5 minuter med cykel.

Parkering

I området finns parkerings- och garageplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi förskolor för dem minsta och för dem äldre barnen har vi grundskolan Stenkulaskolan som huserar ca 560 elever som är fördelade över årskurserna F-9. På bekvämt promenadavstånd finner vi Folkets park som erbjuder lekplatser, matställen och utomhusevenemang som marknader och konserter.

Räkna på ditt nya boende