Visningar

Måndag 15 Augusti KL: 16:30 - 17:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Onsdag 17 Augusti KL: 16:30 - 17:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Centrum/City, MALMÖ

Östergatan 27

Innanför kanalerna finner vi några av Malmös starkaste adresser. I hjärtat av City mellan Gamla väster, Centralstationen, Stortorget och Drottningtorget med närhet till citys affärer, restauranger och butiker finner vi denna sekelskiftesdröm i en byggnad som är uppförd på 1890-talet och ritad av Arvid Arwidius som var en känd arkitekt för sin tid!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 105 kvm
Avgift 5725 kr/mån
Rum 3
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1896
Pris 5 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jerry Nyhlén
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Sekelskiftesdröm på stark adress

Övernattningsrum Gemensam bastu i källaren Vinkällare

Övernattningsrum
Övernattningsrum
Gemensam bastu i källaren
Gemensam bastu i källaren
Vinkällare
Vinkällare

Planritning

Jerry Nyhlén

Jerry Nyhlén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Östergatan 27

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 105 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Välkomna till Wienska Palatset och in i detta ståtliga trapphus med Malmös första hiss som tar oss upp till våning 5. Redan i det pampiga trapphuset får vi en underbar känsla av sekelskifte med pelare som sträcker sig från golv till tak tillsammans med vackra målningar på väggarna och stuckatur i taket som skvallrar om när huset är byggt. Detta är en underbar våning med högt i tak och med vackra detaljer som man kan förvänta sig av ett boende i detta hus. Bostadens yta på 105 kvadratmeter fördelas på 3 rum och kök med en bra planlösning där man direkt möts av det stilfulla köket med bardisk som delar av köket, vilket ger en välkomnande känsla. Det platsbyggda köket från Smedstorp med ljusgröna luckor är välutrustat med rostfria köksmaskiner från Siemens och Samsung. Dom stora fönsterna som vetter ut mot innegården bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Våningen har bevarade detaljer såsom höga fotlister, fiskbensparkett, spegeldörrar, breda fönsterkarmar, stuckaturer och lamprosetter. Det finns en gästtoalett och en separat dusch samt ett stort badrum en suit med tvättmöjligheter.

För att göra konceptet fulländat finns i källaren fest/mingellokal, övernattningsrum, relaxavdelning med bastu och dusch samt vinkällare med tillhörande vinförråd för varje lägenhet.

En fantastisk sekelskiftesvåning på stark adress!

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 105 kvm
Byggnadsår 1896
Kommentar till byggnadsår Ombyggnadsår 2010
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Rum

Kök

Vi välkomnas in i våningen via entrébalkongen som delas med grannen (primärt avsedd för grannen). Här möts vi av det stilfulla köket från Smedstorp som installerades 2021. Köket har ljusgröna luckor, bänkskivor i svart sten samt vit kakel ovan arbetsbänk. Utrustningen består av integrerad diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll med inbyggd fläkt samt inbyggnadsugn. Tillsammans med en öppen spis i ena hörnet, som används med elektrisk kassett, fiskbensparkett, ljusa väggar och vacker stuckatur, blir detta ett kök i hög klass och ett kök att trivas i.

Sällskapsrum

I anslutning till köket kommer vi in i det stora sällskapsrummet som bjuder på vackra stora fönster med härligt ljusinsläpp tillsammans med härlig sekelskifteskänsla i form av vacker stuckatur och fiskbensparkett. Sällskapsrummet är stort och har plats för stor soffgrupp och annat möblemang om så önskas.

Gästtoalett

Mellan sällskapsrum och kök finns en mindre hall med gästtoalett. Gästtoaletten är utrustad med vägghängd wc och handfat och har ljust klinkergolv och vitkaklade väggar.

Sovrum

Det första sovrummet som ligger i fil, passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Ett snyggt ekgolv bryter av mot de ljusa väggarna -och här finns plats för både säng och skrivbord.

Master bedroom

Nästa sovrum som även det ligger i fil, är master bedroom med vackert ekgolv, stilrena ljusa väggar och med utgång till den soliga västerbalkongen med sol från lunch till solnedgång. Från balkongen blickar man ut över kanalen med centralstationen i bakgrunden. Sovrummet är lättmöblerat med plats för en stor dubbelsäng, fåtölj och skrivbord om så önskas. Det finns även ett stort badrum en suit vilket gör sovrummet till ett riktigt Master Bedroom. Från sovrummet finns det en utgång med en trappa ner till innergården.

Badrum

Det stora badrummet som ligger i anslutning till Master Bedroom har vitkaklade väggar och ett ljust klinkergolv med golvvärme (komfortvärme). Badrummet är utrustat med badkar, vägghängd wc, handfat, stor spegel samt förvaringshylla, tvättmaskin (2021) samt torktumlare (2021).

Klädkammare

Längsmed hela våningen löper en praktisk korridor, som idag används som klädkammare med gott om förvaring för dina kläder i skåpinredning från Smedstorp. I anslutning till klädkammaren finns en separat dusch.

Dusch

Den separata duschen har vitkaklade väggar och ljust klinkergolv.

Välkommen till en våning som bjuder på massor av tidstypiska attribut som gamla golv med fiskbensparkett, fina spegeldörrar, höga fotlister, högt i tak, stuckaturer och sist men inte minst en fin balkong med utsikt över kanalen och tågstationen. Wienska Palatset ligger i direkt närhet till många av stadens restauranger, shoppingstråk och underhållning i form av teater och konserthus. För dig som pendlar kan läget inte bli bättre. Runt hörnet ligger Malmö Centralstation med direkttåg till Köpenhamn och Kastrup.

Energideklaration

Utförd Ja, 2012-11-04
Energikonsumtion 159 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 501
Pris 5 295 000 kr utgångspris
Avgift 5725 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-TV, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad)
Driftkostnad 8 593 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 875 kr
  • Hushållsström: 5 718 kr

Driftskostnader enligt säljarens uppgifter. Driftkostnad försäkring och el avser perioden 2021-01-01 till 2021-12-31.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,30396%

Förening

Föreningsnamn Brf Wienska Palatset
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769618-8700
Gatuadress Östergatan 27
Postnummer 21125
Ort MALMÖ
Epostadress lars.nerbrand@me.com
Hemsida https://wienskapalatset.wixsite.com/malmo
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Wienska Palatset bildades 2010 och består av 19 lägenheter, varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 2 hyresrättslokaler. Förenings tomt är friköpt. Huset byggdes på 1890-talet och genomgick 2010 en omfattande renovering. Nabo sköter föreningens ekonomiska förvaltning.
Föreningens ekonomi Den senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes årsavgiften med 2%. Det finns inga beslutande avgiftshöjningar i dagsläget. (kontrollerat 2022-06-23)
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 19
Antal lokaler 2
Renoveringar Mellan 2009-2011 totalrenoverades fastigheten då bland annat nedan renoveringar utfördes:
Modernisering av huset
Nya vatten -och avloppsledningar i hela huset
Modern el-central med jordfelsbrytare
Alla elledningar utbytta
Ny fjärrvärmecentral
Ny hisskorg och hissmaskineri
Nya balkonger och takterrasser
Renovering och modernisering av alla lägenheter
Porttelefon
Fogat om fasad mot innergården
2019-2020 statyer på framsidan av byggnaden har restaureras, renovering av portalen mot Östergatan där man går in. I trapphuset med entré har målnings förbättring och andra åtgärder utförts av konservator.
2021 renovering av fasaden och en omfogning mot Östergatan och Prostgatan samt östra fasaden närmast Östergatan.

I dagsläget finns inga större renoveringar planerade.
Föreningen har en underhållsplan och löpande underhåll sker av fastigheten
Parkering Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsmöjligheter. Petri P-hus som finns området erbjuder boendeparkering, kösystem tillämpas.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV, bredband 250 Mbit/s och IP-telefoni via Telia.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Trevlig innergård med tillgång till gemensamma utemöbler
Gemensamma utrymmen Tvättmöjligheter finns i samtliga lägenheter. Gästrum i källaren med dubbelsäng som kan hyras för 200 kr/natt. Relaxavdelning med bastu och dusch samt festlokal med kök. Vinkällare med ett förvaringsfack till varje lägenhet.
Övrigt Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Lägenheten disponerar ett stort källarförråd. Säljaren upplyser köparen om att eluttag på balkong är ur funktion
Övrigt Andel av årsavgift har ej specificerats av ekonomisk förvaltare Nabo
Balkong Västerbalkong med sol från lunch till solnedgång

Dokument

Området

Centrum/City är en av Malmös mest aktiva platser när det kommer till uteliv och shopping, det finns även lugnare ställen på östra sidan av stadsdelen. Denna stadsdel består av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Det är en väldigt mysig miljö då husen sträcker sig tillbaka till 1558 med Thottska huset. En av de få stadsdelarna i Malmö som har bevarat sina gammla byggnader.

Närområde

I Malmö city hittar du många möjligheter till aktiviteter, all shopping oavsett om du gillar köpcentrum eller mysiga gatubutiker hittar du det mesta i denna del. Det finns även gym av diverse olika kedjor som nordic wellness och fitness24seven. När det kommer till restauranger finns det många bra alternativ oavsett om du vill ha billig gatumat eller fin restaurangmat.

Kommunikation

Kommunikationen i Malmö centrum är optimal då du har Centralstationen väldigt nära där nästan alla busslinjer passerar, det finns även tillgång till tåg där du kan välja att åka över till Danmark eller resa till andra städer i Sverige som Stockholm eller Göteborg.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I Malmö centrum finns det även möjlighet för uthyrning av trampbåt under sommartid. I närheten av Centrum ligger även Malmöhus slott som även är södra Sveriges största museum med bla. Konst och andra antikviteter.

Räkna på ditt nya boende