VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ellstorp, Malmö

Nobelvägen 147C

Varmt välkomna till Nobelvägen 147C!

Nu kan vi med stort nöje presentera denna fantastiska lägenhet på Nobelvägen 147C! Lägenheten är belägen på fjärde våningen och fördelar sig på 50 välplanerade kvadratmeter. Med hela 2.7 meter i takhöjd, stora fönsterpartier och välbevarad fiskbensparkett skapas här en luftig och ljus atmosfär. Vidare erbjuder bostaden en praktisk hall med goda avhängningsmöjligheter, helkaklat badrum, rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och ett stilrent kök med goda arbets- och förvaringsytor. Vardagsrummet är generöst till ytan och rymmer såväl större soffgrupp som matplats för 4-6 personer. Från vardagsrummet når vi även den södervända balkongen som badar i sol större delen av dagen.

Detta boende är perfekt för dig som vill ha nära till city samt bo i ett av Malmös mest populära områden. Här bor du nära till mataffärer, gym och restauranger. Vi har goda busskommunikationer till såväl City som Malmö Universitet. Kort sagt ett utmärkt boende för den som inte vill göra avkall på sina boendekrav. Denna lägenhet vill du inte missa!

Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 50 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4157 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1938
Pris 1 595 000 kr

Ansvarig mäklare
William Dam
Reg. Fastighetsmäklare
0766-455727
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stilren tvåa på populära Ellstorp!

Planritning

Planriting
Planriting
William Dam

William Dam

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nobelvägen 147C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 50 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 50 kvm
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft & Självdrag

Rum

Hall

Vi tar hissen upp till fjärde våningen och möts av en ljus hall med goda avhängningsmöjligheter. Här har vi dessutom utmärkta förvaringsmöjligheter tack vare tre inbyggda garderober. På golvet vilar fiskbensparkett och väggarna är vitmålade.

Kök

Till vänster om hallen når vi det moderna och påkostade köket där inredningen bär grå färg med detaljer i mässing som bryter sig väl med den vita bänkskivan i sten. Utrustningen består av spis med induktionshäll och ugn, mikrovågsugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl- och frys. Här erbjuds mycket goda arbetsytor och förvaring vilket gör detta till drömplatsen för alla som gillar matlagning. Med klassiska kulörval och generösa ytor kombineras en modern och stilren känsla med praktisk komfort.

Badrum

Vi tar oss vidare ut till bostadens helkaklade badrum med vitt kakel på väggar som går fint med det mörka klinkergolvet. Badrummet är utrustat med dusch, handdukstork, vask med kommod, spegelskåp samt toalettstol.

Sovrum

Genom praktisk och platsbesparande skjutdörr når vi bostadens rymliga sovrum som hyser både stor dubbelsäng som med tillhörande sängbord. För att bibehålla den rymliga känslan så finner vi även tillgång till en garderob som rymmer förvaringen bäst. Här vilar det vackra original parkett och väggarna är målade i grå kulör.

Vardagsrum

Här har vi gott om plats med en soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang. Vardagsrummet bjuder på ett härligt ljusinsläpp med hjälp av de stora fönsterpartierna i två väderstreck som skapar en härlig och ljus atmosfär i lägenheten. På golvet vilar välbevarad fiskbensparkett och väggarna målade i turkos kulör.

Balkong

Från vardagsrummet når vi ut till den södervända balkongen där man gärna njuter av solen större delen av dagen.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-02-28
Energikonsumtion 12611 kWh/m2 år.
Primärenergital 159

Ekonomi

Lägenhetsnummer 182
Pris 1 595 000 kr
Avgift 4157 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,18809%
Andel av årsavgift 0,18809%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Ellstorp i Malmö
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-4943
Gatuadress Nobelvägen 147K
Postnummer 21215
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@ellstorp.com
Hemsida http://www.ellstorp.com/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Brf Ellstorp är en äkta förening som bildades i samband med att husen byggdes ca 1938. I föreningen finns 405 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 15 st lokaler, varav 1 upplåtes med hyresrätt. Tillhörande adresser är Nobelvägen 145 och 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. Föreningens mark är friköpt och föreningen äger därmed marken.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde årsavgiften med 3% 2021-01-01. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna gällande avgiftsförändringar framåt.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 405
Antal lokaler 15
Renoveringar Kommande renoveringar och pågående:
2021 Värmeanläggning.
2022 - Underhåll/byte av värmepannan. Besiktningen av värmepannor genomförs under 2022 för att kunna ta beslut om byte.
2022 - Byte av bottenavlopp i resterande byggnader i föreningen, på Nobelvägen 147 och Ellstorpsgatan 4.
2028 - Fönster och fasader.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. Se vidare i årsredovisningen för mer information kring renoveringar.

Gjorda renoveringar:
2021 - Byte av bottenavlopp på Ellstorpsgatan 2 och Nobelvägen 145.
2020 - Oljeavskiljare (Biltvätt)
2020 - Renovering av bottenavlopp.
2019 - Renovering av trapphusen.
2019 - Passersystem med taggar som går till entréer, källare, vindar, garage, miljöhus, tvättstugor och grindar. Digitalt bokningssystem för tvättstugor samt nya entré- och källardörrar.
2019 - Samtliga lägenheter har fått säkerhetsdörrar.
2018 - Stambyte av vatten -och avloppsstammar färdigställt.
2017 - Fasad och takåtgärder.
2016 - Stambyte och badrumsrenovering.
2016 - OVK-besiktning.
2014 - Garage och gård renoverades.
2010 - Tätning och justering av fönster.
2008 - Nya miljöhus och spolning av avloppsstammar.
2001/2003 - Tak renoverades.
1991/1993 - Elstammar bytta.
Ca 1988 - Samtliga fönster bytta.
Parkering Garaget är beläget under innergården och har 95 platser till bil och 13 MC-platser. Hyra för bilplats är ca 400 kr/mån och för MC-plats ca 200 kr/mån. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.
Tv och bredband Kabel-TV: Levereras av ComHem och basutbudet ingår i avgiften. Bredband: Föreningen har ett avtal med Bredband2, där internet med 100/100 Mbit/s kostar 80 kr/månad och 1000/1000 Mbit/s kostar 99 kr/månad. Man kan även välja bredband från ComHem om så önskas.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats I föreningen finns stora gårdar med fina grönområden, innergården utanför huset erbjuder parkkänsla, gräsytor och flera gemensamma grillplatser.
Gemensamma utrymmen Miljöhus för sopsortering finns på gården, även cykelförvaring under tak samt barnvagnsförråd finns i föreningen.

Föreningens tvättstugor ligger i källaren och nås via ingång längst ner i trapphuset. Samtliga maskiner i tvättstugorna är av nyare modeller och tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

Övriga förråd att hyra i föreningen:
ca 20 kr/månad cykelförråd med galler.
ca 40 kr/månad för cykelplatser inne i miljöhus.
ca 50 kr/månad för cykelförråd samt barnvagnsförråd i källare.
ca 75 kr/månad för boxar vid Åsgårdsgatan.
Övrigt Föreningen utför tillsyn.
Föreningen accepterar delat ägande. Dock skall ena parten äga minst 10%.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.ellstorp.com

Dokument

Området

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Närområde

I området finner vi bland annat tandläkare, frisör samt någon mindre restaurang. En kort promenad bort finner vi Värnhem med shopping, nöjen och stort utbud av restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

Längst Sallerupsvägen går stadsbusslinje 6 som tar dig mellan Handelsområdet Toftanäs till Klagshamn och passerar genom centrala Malmö. I korsningen Sallerupsvägen/Nobelvägen hittar vi även linje 3 och 33. Linje 3 är Malmös ringlinje som passerar bland annat Malmö C, Nobeltorget och Mellanheden. Linje 33 tar dig mellan Shoppingrika Värnhem och Ön med badstränder och småbåtshamn. Endast någon minut bort finner vi påfarten till motorvägen som leder oss vidare till E22 mot Kalmar eller E6 mot Göteborg.

Parkering

I området finns parkeringsplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I dagsläget planeras det att byggas ytterligare 700 bostäder i norra delen av Ellstorp, intill Östervärns station som knyter samman Kirseberg med de centrala delarna av Malmö.

Räkna på ditt nya boende