Budgivning pågår

Senaste bud:
1 490 000 kr

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kroksbäck, Malmö

Mobäcksgatan 9

I populära HSB Brf Kroksbäck med dess vackra och lummiga innergårdar erbjuds nu denna inflyttningsklara trea. Lägenheten ligger på andra våningen och har fönster i två väderstreck och den inglasade balkongen ligger i insynsskyddat söderläge. Här får man en väldigt hemtrevlig lägenhet med fina golv, renoverade ytskikt, renoverat kök samt helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Lägenheten har två rymliga sovrum samt ett mindre sovrum/gästrum vilket gör att lägenheten även passar för den större familjen. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 85.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5485 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1967
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Henrik Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Renoverad trea i populära HSB Brf Kroksbäck!

Planritning

Henrik Karlsson

Henrik Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mobäcksgatan 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 85.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 85.5 kvm
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Entré

Lägenheten välkomnar med en väldigt rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Detta ger en otroligt välkomnande känsla och hallen öppnar upp mot övriga delar av lägenheten. I hallen ligger ett stilrent klinkergolv som snyggt fortsätter vidare in mot köket.

Badrum och gäst-wc

Via hallen nås såväl badrum som gäst-wc. Badrummet går i ljusa toner med toner av vitt och ljusblått kakel/klinker. Nuvarande ägare har satt in kombimaskin i badrummet 2020 samt en duschkabin. Kommod och spegel med belysning har även uppdaterats för en mer modern känsla. Gäst-wc är halvkaklat i kakel i beiga toner. Här finns nyare tvättställ samt wc.

Sovrum 1

I direkt anslutning till hallen finns ena sovrummet. Sovrummet är rymligt och fönstret vetter ut mot föreningens gård. I dagsläget är rummet möblerat med kontorsmöbler men här finns plats för dubbelsäng eller enkelsäng och förvaring. Precis som i övriga rum finner man här slätspacklade ytskikt i en mörkblå nyans.

Kök

Köket renoverades 2018 och är i väldigt fint skick. Här får man ett kök med inredning i stilrent grå färg som kontrasteras av en bänkskiva av trä. Samtliga vitvaror är i rostfritt stål. I köket finns det plats för matbord för fyra personer och via köket når man även det mindre gästrummet/arbetsrummet som tidigare användes som grovkök.

Vardagsrum

Lägenheten har ett väldigt rymligt vardagsrum där originalparketten finns kvar, precis som i sovrummen. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier mot gården samt en glasvägg in mot sovrummet. I vardagsrummet får man plats med ett större matbord samt soffgrupp.

Sovrum 2

Intill vardagsrummet ligger lägenhetens master bedroom. Här får man ett otroligt härligt och stort sovrum med dubbelsäng och en garderobsvägg som täcker hela kortsidan. Fönsterna vetter ut mot balkongen.

Balkong

Balkongen ligger i ett riktigt bra sol-läge. Här får man eftermiddags- och kvällssol och balkongen är helt insynskyddad. Här kan man sitta och avnjuta den härliga kvällssolen från tidig vår till sen höst.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-04-18
Primärenergital 125

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 5485 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA, kabel-tv och bredband
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,2186%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 285 710 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Kroksbäck
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5338
Gatuadress Norrbäcksgatan 33
Postnummer 21624
Ort MALMÖ
Epostadress hsb@kroksback.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Brf Kroksbäck bildades 1964. Det finns 459 lägenheter i föreningen varav 3 st 1 rok, 114 st 2 rok, 301 st 3 rok, 35 st 4 rok och 6 st 5 rok. Samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns även 2 lokaler i föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningens byggnader med adress Mobäcksgatan och Norrbäcksgatan består av fyra åttavåningshus och fem trevåningshus. Föreningen äger också en kommersiell byggnad om 639 kvm. Marken innehas med tomträtt.

Följande uppgifter är hämtade av föreningen. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Föreningens ekonomi Avgifterna höjdes med 6% 2023-01-01. I den långsiktiga prognosen planeras höjningar om 5% de kommande fyra åren, men detta kan komma att ändras beroende på det allmänna ränte- och kostnadsläget. Föreningens låneskuld uppgick enligt 2022 års årsredovisning till 3555kr/kvm. Övriga avgifter: 500 kr/person i HSB-medlemsavgift (återbetalas vid utträde) samt 300kr i årsavgift (betalas endast för innevarande år)
Äger föreningen marken Nej, föreningen innehar marken med tomträtt. Avtalet omförhandlades 2020-01-01 och nästa omförhandling sker 2029-12-31.
Antal lägenheter 459
Antal hyresrätter 3
Renoveringar 2021-2023 Installation av sex värmeväxlare för energieffektivisering.
2021-2022 Relining och alla radiatorer bytts ut (förutom i badrummen då dessa går på varmvatten)
2020 Nya tvättmaskiner till vissa tvättstugor samt en ny torktumlare. Installation av nya kameror i garage och miljöhus. Byte av belysning i lyktstolpar.
2018-2019 - Ny plantering längst Mobäcksgatan. Ny grillplats på gården. Bytt till ledbelysning i garaget.
2017 - Staket sattes upp och parkeringen hägnades in.
2015-2016 - Målades källarna i låghusen.
2015-2016 - Renovering av fönster och värmesystemet.
2014 - Lokalunderhåll
2014 - Målningar av källargångar i höghusen
2014 - Renovering av toalett kontoret
2014 - Renovering av tvättstugor, torkrum och mangelrum i låghusen
2014 - Underhåll av värmesystem i hus 8-9
2014 - Byte av belysning i höghusens trapphus
2014 - Underhåll av markytor
2014 - Renovering av garage
2014 - Omändring av gård på Norrbäcksgatan
2012 - Taggsystem
2009-2011- Sett över och renoverat tak
2009-2011 - Fogat om fasad
2009-2011 - Bytt fönster
2009-2011 - Cykel- och miljörum
2009-2011 - Breddat och glasat in balkongerna
2009-2011 - Sett över el samt VA stammar, i nuvarande skick beräknas de hålla ett bra tag till.

Kommande renoveringar:
2025-2026 Eventuellt byte av samtliga vattenledningar, detta kommer att ske utvändigt i trapphus och med instick till lägenheterna i taknivå. Renovering av hissar och tak är också planerat.
Parkering I föreningen finns 228 parkeringsplatser, 219 garageplatser samt 16 MC-platser belägna i garaget. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 147 kr/månad, garageplats till en kostnad om ca 377 kr/månad och MC-plats till en kostnad om ca 269 kr/månad. Kösystem tillämpas.
I övrigt råder fri parkering i området. Avgifter för parkerings- och garageplatser samt extra förråd höjs årligen med 3 % enligt avtal.
Tv och bredband Föreningen har TV, ip-telefoni och internet via Telenor. Fibernät indraget till samtliga fastigheter. Detta ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt El: Föreningen har gemensam el och varje lägenhet har en egen mätare. Förbrukningen debiteras varje månad, den boende behöver inte teckna ett eget el-avtal.
Tillsyn: Tillämpas före tillträdet.

Tvättstugor:
Finns i källaren. Utrustningen består av 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkrum eller torkskåp samt både sten och elektrisk mangel.

Gemensamhetslokaler:
Cykel- och hobbyrum, fritidslokal, biljard, grillplats, vävstuga och gymnastik.

Gå gärna in på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/kroksback

Övrigt

Allmänt om bostaden Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Källarförråd

Dokument

Området

Kroksbäck är ett delområde i stadsdelen Hyllie, Malmö. I västra delen av området består bebyggelsen av villor och radhus medans den östra delen består utav flerfamiljshus Kroksbäck ligger på cykelavstånd från centrum. I närheten finns ett stort grönområde och idrottsmöjligheter.

Närområde

Runt området finner vi mindre bekvämligheter som närlivs, vårdcentral samt mindre matställen. På andra sidan Bellevuevägen hittar vi större matbutik, frisör, bibliotek m.m.

Kommunikation

Beroende på vart i området man befinner sig så har man aldrig långt till kommunalt transportmedel. Längst Bellevuevägen hittar vi linje 1 som går mellan Elinelund och Kristineberg. På Lorensborgvägen hittar vi linje 34 som går mellan Sibbarp och handelsområdet Bernstorp. Och på Hyllievångsvägen hittar vi linje 8 som tar oss mellan Lindängen och Hyllie där den även passerar centrala delar av Malmö. Från Kroksbäck tar det inte många minuter att nå Annetorpsvägen som är starten av Inre ringvägen.
1, 8, 34

Parkering

Där finns möjlighet att hyra garage eller parkeringsplats i höghusområdet. Övrig parkering är fri.

Övrigt

I Kroksbäck hittar vi flertalet förskolor som utspritt genom området. Vi har bland annat Kullabäckens förskola, Mellanbäcks förskola samt Hyllievångens förskola i östra delen och i västra har vi Knäbäcks förskola. För dem äldre barnen har vi Kroksbäcksskolan som huserar ca 500 elever fördelat över årskurserna F-9. I anslutning till området i öst har vi Kroksbäcksparken som är känd för sina kullar samt Äventyrslekplatsen som är välbesökt av barnfamiljer.

Räkna på ditt nya boende