VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Västra Hamnen, Malmö

Mastgränd 15

Välkommen till en fantastisk 2-rumslägenhet på 51 kvm med en härlig balkong i nord/väst i Västra Hamnen. Lägenheten stod inflyttningsklar 2019 (Ikano) och med en ägare. Den är i nyskick med genomgående ljusa och neutrala färgval, bra storlek på sov- och badrum samt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Klar att flytta in i direkt. Lummiga omgivningar ett stenkast från hav och bad – men med närhet till city och granne med park och utbud. Bra förening. Välkomna!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 51 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3323 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Yessica Thornsäter
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 17
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Yessica Thornsäter

Yessica Thornsäter

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mastgränd 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 51 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Rum

Hall

Hall med förvaring i enkel garderob. Städskåp.

Badrum

Till höger är badrummet beläget, försett med egna tvättmöjligheter i form av kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Duschen förses med vikbara, plana väggar i glas. Det vita tvättstället utrustas med förvaringsmöjligheter i vit kommod undertill. Spegelinkl. belysning ovanför. Badrummet är helkaklat, med större, vita kakelplattor på väggarna och ljusgrått klinker på golvet. Förberett för eluppvärmd handdukstork.

Vardagsrum

Den trevliga vardagsrumsdelen har plats för soffgruppen, och härifrån nås balkongen, belägen på husets nordvästra gavel mot innergården.

Kök

Köksdelen har också fönster mot gården, och rymmer plats för matbord och fyra stolar. Köket har vita kökssnickerier från IKEA, med diskreta handtag i borstad aluminium. Stora vita kakelplattor över bänkskivan i alumönstrad grå laminat ger ett fräscht och modernt intryck. Kombinerad kyl och frys i rostfritt utförande. Mikrovågsugn monterad i överskåp, integrerad diskmaskin, varmluftsugn i rostfritt och induktionshäll i glas. Samtliga vitvaror ur IKEAs sortiment. Plats för matbord med fyra platser intill köksdelen.

Sovrum

Bostadens sovrum är välplanerat och har plats för en dubbelsäng. Förvaring i två dubbla garderober längs ena väggen.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2020-05-14
Energikonsumtion 42 kWh/m2 år.
Primärenergital 54

Ekonomi

Lägenhetsnummer 7-1102
Pris 1 995 000 kr
Avgift 3323 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA och bostadsrättstillägg. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 188 kronor för kabel-TV och bredband.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,445%
Andel av årsavgift 1,44%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 731 155 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Leka
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-8361
Gatuadress Lilla Varvsgatan 21D
Postnummer 21176
Ort MALMÖ
Epostadress brfleka@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Leka är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades 2017 på initiativ av Ikano Bostadsutveckling AB som uppfört föreningens byggnader. De första medlemmarna flyttade in i mars 2019 och föreningens självständiga ekonomiska verksamhet startade den 1 juli 2019. Föreningen består av 64 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 2 hyreslokaler. Hyreslokalerna finns på Bomgatan 12 (Västra Hamnens Cyklar) samt Mastgränd 17. Till föreningen hör adresserna Lilla Varvsgatan 21 D- E, Bomgatan 12 och Mastgränd 15-17. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bonea. Ikano Bostad är byggherre.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 9% 2023-01-01. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 62
Antal lokaler 2
Renoveringar Fastigheten är nybyggd så finns inga planerade renoveringar i dagsläget.
Parkering I föreningen finns 28 garageplatser att hyra som är belägna under huset. Kostnad ca 895 kr/månad. 10 stycken av platserna är förberedda med laddplats till bil, kostnad för dessa är 1050 kronor. Kösystem tillämpas.

Medlemmar har också kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen Volvo On Demand till och med 1 juli 2029, samt försäkring motsvarande bostadsrättstillägg genom föreningens fastighetsförsäkring.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Tele 2 (fiber) för TV, internet och telefoni. I månadsavgiften ingår grundutbud med ca 15 tv-kanaler och internetanslutning (100/100 Mbit/s).
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Gården är grön och ombonad med vackra planteringar och stenläggningar. Här finns sittplatser, cykelparkeringar och odlingslotter.
Gemensamma utrymmen Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Som medlem har man också tillgång ett gemensamt barnvagnsrum i källaren samt soprum med källsortering. Det finns också en solig uteplats mot korsningen Mastgränd/Bomgatan.

Ingen tvättstuga finns. Varje lägenhet har egna tvättmöjligheter.

Föreningens fastighet ingår i två gemensamhetsanläggningar avseende garage och entrégata.
Föreningen är delägare i garaget under byggnaden och förfogar över 28 parkeringsplatser för bil. I två av dessa ingår laddning av elbil till en fast månadskostnad. Föreningsstämman har beslutat att investera i fler laddboxar och övergå till avgift efter elförbrukning.

Garageplatserna hyrs ut per månad och ingår inte i bostadsrätten. En ny bostadsrättshavare kan därför inte per automatik ta över en garageplats. Alla platser är uthyrda, men det finns möjlighet att ställa sig i kö. Kötiden är svårbedömd, men förmodligen minst ett år. Det finns flera andra parkeringsgarage i området som erbjuder månadsparkering.

I garaget kan medlemmar även parkera cyklar och mopeder klass II utan kostnad.
Övrigt För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfleka.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Västra Hamnen är ett delområde och bostads- och utbildningsområde i Malmö. Västra Hamnen har genomgått stora förändringar de senaste decennierna. Från att ha varit ett industriområde på nedgång är Västra Hamnen idag en attraktiv stadsdel som påbörjade sin vändning med Bo01. Under åren har Västra Hamnen blivit ett välbesökt område under sommarsäsongen för Malmöiterna som suktar efter ett dop i det svalkande havet, en glass eller en god fika i den friska brisen.

Närområde

Västra Hamnen bjuder på närhet till många bekvämligheter där vi finner bland annat matbutiker, kaféer och flertalet restauranger som erbjuder stor variation av maträtter av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Monster bar och steakhouse som finns belägget i anslutning till Varvsparken. I området har vi även frisörer, gymanläggningar, padelarena och butiker av olika slag.

Kommunikation

Genom området finner vi flertalet busslinjer enkelt tar oss in till centrala delar av Malmö och vidare ut till Malmös områden. På Västra Varvsgatan påbörjar linje 2 sin rutt och har slutdestination Lindängen. Tittar vi på den östra sidan så påbörjar linje 5 sin resa ut mot Stenkällan i Husie. Vi hittar även Malmö ringlinje som gör stopp på bland annat Värnhem, Södervärn och Erikslust. Med det centrala läget som Västra Hamnen har är cykeln ett smart och snabbt alternativ för transport runt Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området hittar vi flertalet förskolor så som Fyrens och Fregattens förskola i norra delen och Ubåtens förskola i södra delen. Vi har stort utbud av grundskolor där vi har Västra Hamnens skolan, Vittra, Neptuniskolan och Stapelbäddsskolan som tillsammans huserar ca 1450 elever fördelat över årskurserna F-9. För dem äldre barnen hittar vi både Gripens gymnasium och Kunskapsgymnasiet.

Räkna på ditt nya boende