VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Dockan, Malmö

Lovartsgatan 9B

Missa inte möjligheten att köpa denna fantastiska nyproducerade lägenhet med egen uteplats perfekt belägen mellan hav och stad!
Här presenteras denna optimalt planerade och moderna bostad präglad av en smakfull känsla och hög wow-faktor in i minsta detalj. Med sin öppna och sociala planlösning, vackra enhetliga parkettgolv och lyxiga tillval kombineras här stor estetik med komfort! Den effektiva planlösningen med magnifika 3,2 m i takhöjd, sovalkov och industriglas gör detta boende perfekt för studenten, pendlaren, förstagångsköparen eller för den som söker en övernattningslägenhet på oslagbart läge. Den rymliga uteplatsen är pricken över i:et som ger bostaden en huskänsla.
Garagemöjlighet, övernattningsrum i föreningen och nära till allt är ytterligare plus!
Här bor man med havet som granne samt optimala kommunikationer till Malmös andra delar.
Söker du ett boende utöver det vanliga så är detta en bostad för dig. Inflyttning förväntas kunna ske första kvartalet 2023. Välkommen att kontakta mig för mer info!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 35 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2397 kr/mån
Rum 1,5
Våning 1
Hiss Ja
Byggnadsår 2022
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Strender
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 18
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Marinan

Marinan
Marinan

Planritning

Malin Strender

Malin Strender

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lovartsgatan 9B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 35 kvm. föreningens information enligt ekonomiska planen
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 35 kvm
Byggnadsår 2022

Rum

Hall

Via den egna uteplatsen i markplan tar vi oss in i denna unika bostad. Redan i den välkomnande hallen slås man av bostadens genomtänkta och öppna planlösning samt den magnifika takhöjden på över 3 meter. Goda förvaringsmöjligheter samt ekparkett som enhetligt löper genom hela bostaden i kombination med sobert ljusa väggar.

Kök/Matplats

Smakfullt och modernt kök med sobert skogsgrön skåpinredning samt matchande bänkskiva i marmorerad laminat och svarta beslag. Här finns integrerad diskmaskin, ugn med induktionshäll och inbyggd mikro, kyl/frys och fläkt. God arbetsyta och bra förvaring. Kökets öppna och rymliga planlösning ger fin kontakt med såväl matplatsen som vardagsrummet. Eller varför inte äta middag ute på den rymliga uteplasen?
Samma ekparkett här som i övriga bostaden i kombination med ljusa väggar.

Vardagsrum/Uteplats

Via den öppna planlösningen från köket öppnar det välplanerade vardagsrummet upp sig med plats för både vardagsrumsmöblemang och matplats. Stort vackert mot den egna uteplatsen ger ett fantastiskt ljusinsläpp till detta vackra rum. Från vardagsrummet tar vi oss även ut till denna härliga, stenlagda uteplats. Här finns plats för ytterligare möblemang och umgänge med nära och kära.

Sovalkov

I vardagsrummet finns en inbyggd sovalkov som, med stilrent industriglas, delar av sovdelen.

Badrum

Elegant, rymligt och ljust badrum med kakel och klinker i vitt och grått samt blandare i matchande svart. Utöver WC och handfat så inrymmer badrummet dessutom god förvaring, dusch med vikbara glasväggar, kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I anslutning till badrum och sovalkov finns ett utrymme med platsbyggd förvaring.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer M1002
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 2397 kr/mån
Kommentar till avgiften Ink värme, vatten, avlopp
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,4963%

Förening

Föreningsnamn Brf Vélo i Malmö
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769638-2857
Gatuadress Lovartsgatan 9A
Postnummer 21174
Ort Malmö
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Kv. Vélo i Dockan är framtaget för den moderna stadsbon, med fokus på hållbarhet, tillgänglighet och en enkel vardag. Här har de satsat helhjärtat på cyklisterna - alla ni som förstått hur enkelt man trampar sig till en bättre miljö, hälsa och privatekonomi.
Brf Vélo i Malmö innehar 144 lägenheter samt radhus, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 gemensamhetslokal/gästlägenhet. De adresser som hör till föreningen är Lovartsgatan 9-15 samt Östra Varvsgatan 3. Föreningen köpte fastigheten 2020 (äger marken) och byggherre är Peab Bostad AB.

PARKERING
Föreningen disponerar 88 st platser i parkeringshuset Fullriggaren. Föreningen är även ansluten till en bilpool med 3 st el-bilar.

EL
Varje lägenhet har en egen undermätare där bostadsrättsinnehavaren bekostar sin förbrukning.

TV OCH INTERNET
Fibernät med Telia Triple Play som leverantör ansluts kollektivt och debiteras varje månad med 169 kr.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum
Det måste vara enkelt att välja cykeln. Därför har vi utrustas kvarteret med rymliga cykelrum, alla praktiskt placerade i markplan. Vid cykelstationen kan du också utföra enklare service på din cykel. Även cykelpool med el-lådcyklar kommer finnas tillgänglig.

Miljörum
Placerade i markplan.

Lägenhetsförråd
Ett extra förråd i markplan tillhör lägenheten.

Övernattningsrum
I kvarteret kommer det också finnas ett gemensamt och bokningsbart övernattningsrum med badrum, perfekt när man får långväga gäster eller familj som vill stanna över några dagar. Priset för att låna är enligt ekonomiska planen är 500kr.

AVGIFTEN
I avgiften ingår värme, vatten, avlopp.
Peab har erbjudit föreningens styrelse att under år 2023 ta mellanskillnaden för höjningen som skett mellan kostnadskalkyl och ekonomisk plan.
Från 2024 förväntas avgiften vara 3030 kr/mån.
Exakt prognos gällande avgifterna framåt är inte fastställd utan kan justeras både uppåt och nedåt beroende på vilket ränteläge som råder.

GEMENSAMHETSANLÄGGNING
Föreningens fastighet kommer att ingå i gemensamhetsanläggningen Naboland GA:2. Gemensamhetsanläggningen kommer att bestå av kommunikationsyta, grönyta, belysingsarmatur med ledningar, dagvattenbrunn med ledningar fram till kommunal förbindelsepunkt. Förenngens andel i gemensamhetsanläggningen är 50%.

VIKTIG INFO
Ovanstående uppgifter är inhämtade av den ekonomiska planen samt säljaren. Spekulanter uppmanas att noggrant kontrollera dessa uppgifter samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Spekulanten uppmanas att noggrant läsa igenom samtlig information, ekonomiska planen, stadgarna samt specifikationen om tillvalen.


Se mer info om projektet på länken: https://peabbostad.se/projekt/skane/velo/

Övrigt

Uteplats Stenlagd

Dokument

Området

2003 påbörjade man ombyggnaden av denna del som idag bär namnet Dockan. Detta är ett av de första områden som färdigställdes i Malmö stads pågående omvandling av de gamla industriområdena väster om Malmö Central. Var det idag står iögonfallande, hypermoderna lägenheter fanns det under lång tid hamnaktivitet på den gamla kajen. I området finns det både förskola, gymnasium samt en del av Malmö Universitet. Så vill du bo modernt på klassisk mark nära vattnet är Dockan rätt för dig!

Närområde

På Dockan finner ni det berömda Glasklart och en av Malmös godaste luncher. På Glasklart händer det alltid något, antingen bröllop, galakvällar eller julshower. Även näringslivet har blommat ut med stor variation av restauranger i olika smakslag och klassrestauranger som Årstiderna By The Sea eller Doc Italiano serverar mat som passar den finaste av gommar.
I området finns även närbutik, frisörer, tandläkare eller varför inte avnjuta en promenad längst Öresund.

Kommunikation

Längst Stora Varvsgatan går linje 3 som är malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. Vi har även linje 5 som går från Västra Hamnen till Stenkällan via Nobeltorget. Ett stenkast från Dockan har vi Centralen, där finner man förbindelser genom hela Malmö samt ut till resterande Skåne. För dig som föredrar att cykla så tar man sig med enkelhet ut från området med dem anpassade vägarna. Varför inte besöka Limhamns småbåtshamn för en härlig lunch som ligger endast 20 min bort via Ribersborgsstranden.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

Intill Dockan ligger nyöppnade Stapelbäddsskolan för F-3. i närheten ligger också Västra Hamnens skola med 3-9.
Endast 10 minuter bort hittar vi Malmö Live. Här har vi Malmös symfoniorkesters nya hem med stor konserthall. Vi har även ett större kongresscenter, hotell samt en restaurang i toppen av byggnaden med en oslagbar utsikt över Malmö.

Räkna på ditt nya boende