Visningar

Söndag 2 Oktober KL: 11:00 - 11:30 Premiärvisning! Bokning sker via hemsidan! Boka
Tisdag 4 Oktober KL: 19:30 - 20:00 Bokad visning! Bokning sker via hemsidan! Boka
Boka visning
Västra Hamnen, Malmö

Lilla Varvsgatan 19A

Nu kan vi med stort nöje presentera denna hörnlägenhet i välskötta Brf Fika på åttonde våningen med fritt läge och utsikt utöver det vanliga! Otroligt genomtänkta kvadratmetrar tillsammans med stora fönsterpartier och öppen planlösning skapar en behaglig och luftig atmosfär i hela bostaden. Balkongen med sina 10 kvm i nordvästligt läge bjuder på en fantastisk utsikt över Varvsparken med alla sina körsbärsträd, ståtliga Turning Torso i full höjd och inte minst havet med häpnadsväckande solnedgångar bakom sundet och Köpenhamns silhuett. Här kan man inte annat än att njuta om kvällarna!

Köket och vardagsrummet samspelar i en öppen social planlösning som ger rum för både en större matgrupp som sällskapsmöblemang. För den matlagningsglade finns här gott om arbets- och förvaringsytor samt dubbel kyl och frys. Båda sovrummen är generösa till ytan och har praktisk förvaring, mastern rymmer både dubbelsäng samt ytterligare möblemang och det andra sovrummet rymmer även det dubbelsäng men lämpar sig även mycket väl som kontor eller barnrum. Hallen är praktisk med goda avhängningsytor samt förvaring i form av skjutdörrsgarderob och i direkt anslutning ligger ett stort och ljust badrum med egna tvättmöjligheter.

Detta boende är perfekt för dig som vill ha nära till city samt bo i ett av Malmös mest attraktiva områden. Här bor du nära till mataffärer, gym, restauranger och salta havsbad precis runt hörnet. Vi har goda busskommunikationer till såväl City som Malmö Universitet. Kort sagt ett utmärkt boende för den som inte vill göra avkall på sina boendekrav.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 67 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3669 kr/mån
Rum 3
Våning 8 av 10
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris 3 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad trea med utsikt över hav och park!

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lilla Varvsgatan 19A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 67 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 67 kvm
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX, F

Rum

Hall

Genom säkerhetsdörren träder vi in i en ljus hall med goda avhängningsytor samt förvaring i form av en inbyggd skjutdörrsgarderob. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar ekparkett som är genomgående för hela bostaden för en enhetlig känsla.

Kök & Vardagsrum

Vardagsrum och kök smälter harmoniskt samman i öppen planlösning - en naturlig plats för familjen att samlas på. Ljusa kulörer i köket matchas smakfullt med de ljusa väggarna och fina ekparketten. Här ges plats för både soffgrupp, större matplats om 6-8 personer och annat möblemang om så önskas. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger rikligt med ljusinsläpp och skapar en härlig atmosfär i lägenheten. Utgången till balkongen i nordvästligt läge sker direkt från matplatsen.

Modernt och stilrent kök med kvalitativ inredning från IKEA i ljusa kulörer. Köket i vinkel erbjuder generösa arbets- och förvaringsytor. Köksinredningen består av vita skåpsluckor som samspelar väl med den svarta bänkskivan och stänkskyddet i vitt kakel. Utrustningen består av dubbel kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, spishäll, ugn samt spiskåpa.

Balkong

Genom matplatsen/vardagsrummet når vi ut till balkongen. Utsikten bjuder på grönskande Varvsparken, ståtliga Turning Torso och Öresundsbron för att nämna några. Här finns utrymme för en härlig loungegrupp alternativt matgrupp för att på optimalt sätt avnjuta sommarens dramatiska solnedgångar bakom sundet.

Sovrum

Bostaden erbjuder två fina sovrum. Ett större master sovrum med plats för större dubbelsäng samt ytterligare möblemang och goda förvaringsmöjligheter tack vare stor inbyggd skjutdörrsgarderob. Vidare har vi ytterligare ett bra sovrum, som lämpar sig perfekt som sovrum, kontor eller barnrum. Även detta med praktisk förvaring i form av garderob.

Badrum

Helkaklat badrum i klassiska kulörer, vitt kakel på väggarna och grått klinker på golv. Utrustningen består av handfat med underskåp, toalettstol, dusch med infällbara glasdörrar samt tvättmaskin och torktumlare. Praktisk arbetsyta i form av en vit bänkskiva ovanför tvättmaskin och torktumlare med vita överskåp för smidig förvaring.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-08-11
Energikonsumtion 8890 kWh/m2 år.
Primärenergital 78

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2-1702
Pris 3 995 000 kr
Avgift 3669 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, bilpool och bostadsrättstillägg. Tillkommer en obligatorisk kostnad om 180 kr/månad för kabel-TV, bredband och telefoni. Total månadskostnad är 3 849 kronor.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,01351%

Förening

Föreningsnamn Brf Fika
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-0749
Gatuadress Mastgränd 23
Postnummer 21176
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@brffika.se
Hemsida https://brffika.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Fika är en äkta bostadsrättsförening belägen i Västra Hamnen, Malmö. Föreningen bildades 2017 i samband med nybyggnationen av föreningens fastighet som stod klar 2018. Föreningen består av 104 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 2 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna Lilla Varvsgatan 19 A-B, 21 A-C och Mastgränd 19-23.
Ekonomisk förvaltare: Nabo.
Teknisk förvaltare: SBC
Föreningens ekonomi Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Antal lägenheter 104
Antal lokaler 2
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 - OVK.
2021 - Uppfräschning av utemiljö.
2020 - 2-års besiktning.
2020 - Installation av IMD el (Individuell mätning och debitering).
2020 - Installation av ladd-stolpar.
2019 - Inredning och färdigställande av övernattningslägenhet.
2019 - Garagefix (installation av öppningsmekanism och uppmålning av MC-platser.)

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 - Installation av solceller på tak.
2024 - 5-års besiktning.
Inga större fastighetsunderhåll är planerade i dagsläget. Se vidare i årsredovisningen för mer information.
Parkering I föreningen finns 73 parkeringsplatser i garaget, varav 3 mc-platser och 11 el-laddplatser. Kösystem tillämpas för parkeringsplatser. Garageplats för bil kostar ca 895 kr/månad, MC-plats 595 kr/månad samt el-laddplats ca 1 050 kr/månad + 3kr/kWh. Medlemmar har inte rätt att överlåta sina parkeringsplatser i samband med försäljning av lägenhet. När en medlem utträder ur föreningen sägs parkeringsplatsen upp och tilldelas nästa person i kön.
Tv och bredband Varje lägenhet har fiberanslutning via Tele2 för TV, Internet och telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats I föreningen finns en grönskande och trevlig innergård med bland annat odlingslotter, sittplatser, cykelparkering och lekyta.
Gemensamma utrymmen Cykelförråd finns i garaget. Barnvagnsförråd finns i källaren vid samtliga trapphus. Miljöhus med ingång genom innergården. Övernattningslägenhet med enklare pentry, WC och dusch finns att hyra till en kostnad om 250 kr/natt.
Övrigt Föreningens medlemmar har kostnadsfritt medlemsskap utan anslutningsavgift i "M bilpool" tom 2028-10-31.
Brf Fika deltar i två gemensamhetsanläggningar avseende garage och entrégata.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://brffika.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Andelstal enligt föreningen: - Andelstal: 1,01351% - Bostadsrättsandel: 0,010135 (1,01351% i föreningen)

Dokument

Området

Västra Hamnen är ett delområde och bostads- och utbildningsområde i Malmö. Västra Hamnen har genomgått stora förändringar de senaste decennierna. Från att ha varit ett industriområde på nedgång är Västra Hamnen idag en attraktiv stadsdel som påbörjade sin vändning med Bo01. Under åren har Västra Hamnen blivit ett välbesökt område under sommarsäsongen för Malmöiterna som suktar efter ett dop i det svalkande havet, en glass eller en god fika i den friska brisen.

Närområde

Västra Hamnen bjuder på närhet till många bekvämligheter där vi finner bland annat matbutiker, kaféer och flertalet restauranger som erbjuder stor variation av maträtter av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Monster bar och steakhouse som finns belägget i anslutning till Varvsparken. I området har vi även frisörer, gymanläggningar, padelarena och butiker av olika slag.

Kommunikation

Genom området finner vi flertalet busslinjer enkelt tar oss in till centrala delar av Malmö och vidare ut till Malmös områden. På Västra Varvsgatan påbörjar linje 2 sin rutt och har slutdestination Lindängen. Tittar vi på den östra sidan så påbörjar linje 5 sin resa ut mot Stenkällan i Husie. Vi hittar även Malmö ringlinje som gör stopp på bland annat Värnhem, Södervärn och Erikslust. Med det centrala läget som Västra Hamnen har är cykeln ett smart och snabbt alternativ för transport runt Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området hittar vi flertalet förskolor så som Fyrens och Fregattens förskola i norra delen och Ubåtens förskola i södra delen. Vi har stort utbud av grundskolor där vi har Västra Hamnens skolan, Vittra, Neptuniskolan och Stapelbäddsskolan som tillsammans huserar ca 1450 elever fördelat över årskurserna F-9. För dem äldre barnen hittar vi både Gripens gymnasium och Kunskapsgymnasiet.

Räkna på ditt nya boende