VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Almvik, Malmö

Kvartettgatan 14

Nu finns det möjlighet för nästa ägare att bosätta sig i denna välplanerade 3:a på Söderkulla! Bostaden bjuder på ett stort och rymligt kök med gott om arbetsyta samt plats för köksbord, två generösa sovrum och ett stort vardagsrum som med enkelhet ger plats åt både matrumsbord samt soffgrupp. Härifrån når vi även den inglasade balkongen i soliga väst som fungerar som ett extra rum de varmare månaderna om året. Vidare finner vi även ett fräscht badrum utrustat med badkar och en praktisk gäst-wc i samma materialval. Som pricken över i:et innehar bostaden även en stor klädkammare som nås ifrån hallen.

Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5750 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1971
Pris 1 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Generös trerummare med inglasad balkong i väst!

Profilering maklarbild_hires

Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kvartettgatan 14

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Vi tar trappan upp till andra våningen och tar oss in i denna ljusa lägenheten. Här är väggarna målade i vitt, en fondvägg i en beige nyans och på golvet har vi ett ljust klinkergolv. I hallen har vi goda avhängningsmöjligheter i forma av gott om plats för en stor hatthylla samt att vi finner en rymlig klädkammare i hallen som sväljer förvaringen utmärkt.

WC

I hallen finner vi även gäst-WC:n som är inredd med vita väggar och mörkt klinkergolv. WC:n är utrustad med kommod med vask, spegel och toalettstol.

Kök

Vi tar oss vidare ut till köket där inredningen bär mörkt trä med detaljer i borstad stål som bryter sig väl med den ljusa bänkskivan. Här får vi plats med en större matgrupp som lämnar rikligt med plats. Väggarna är målade i vitt och golvet är klätt i ljust klinkergolv. Köket är utrustat med diskmaskin, inbyggd mikro, inbyggd ugn, häll, fläkt samt kombinerad kyl och frys.

Vardagsrum

Vardagsrummet som är väl tilltaget bjuder på ett ljuvligt ljusinläpp med hjälp av de stora fönsterna i västerläge. Här får vi plats med en större soffa, soffbord, tv-möblemang samt ett matbord om så önskas. Härifrån har vi utgången till bostadens balkong.

Balkong

Från vardagsrummet så tar vi oss ut till balkongen som vetter ut mot väst. Här avnjuter vi gärna sommarkvällarna med vänner och familj. Balkongen rymmer en mindre loungegrupp alternativt cafébord med stolar.

Sovrum

Vi tar oss vidare in i bostaden och möts av det första sovrummet som är i bra storlek. Sovrummet lämpar sig utmärkt som ett barnrum eller hemma kontor, där vi möblerar med säng, skrivbord samt lekyta för barnen.

Sovrum

Bostadens andra sovrum bjuder på ett härligt ljusinläpp, mörk fondvägg samt vitmålade väggar. Här får vi plats med en större säng, sängbord samt förvaringsmöjligheter om så önskas.

Badrum

Från hallen finner vi även bostadens badrum som är helkaklat i vitt och svart. Badrummet är utrustat med kommod med vask, spegel samt badkar.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2019-02-15
Energikonsumtion 1773 kWh/m2 år.
Primärenergital 203

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208022003-0335
Pris 1 295 000 kr
Avgift 5750 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Tillkommer en obligatorisk kostnad om 99kr/månad för bredband, 23 kr för el och 859 kr för värme. Föreningen är ansluten till ett gemensamt elavtal där medlemmen blir debiterad efter faktisk förbrukning. Total månadskostnad är 6731 kr.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,17611%
Andel av årsavgift 0,17611%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 221 557 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 22
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-9942
Gatuadress Serenadgatan 28
Postnummer 21572
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen.mhus22@gmail.com
Hemsida https://www.mhus22.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta förening beläggen på Högaholm i Malmö. Föreningen bildades 1967 i samband med uppförandet av fastigheterna. Föreningen består av totalt 590 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 3 hyreslokal. Lägenheterna är fördelat över fyra höghus samt 15 låghus. Marken innehas med tomträtt som gäller fram t.o.m. 2032-12-31.
Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen
Teknisk förvaltare: Riksbyggen
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 7% 1 januari 2023. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 3
Renoveringar GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - Renovering delar av dagvattenledning vid G2.
2021 - Uppdatering av Aptussystem (för inpassering, taggar och bokning).
2021 - Montering av 45 dörrstängare på tvättstugedörrar i låghus.
2021 - Installerat varmvatten i 3 tvätthallar.
2018 - Marksanering.
2017 - Renovering av tak i låghusen.
2016 - Åtgärdat luftkanaler i garage.
2015 - Installation av kameraövervakning vid entré portar.
2015 - Bytt ut fönster.
2015 - Renovering av tak i höghusen.
2015 - Renovering av fasad på höghusen.
2014 - Matavfallssortering.
2014 - Gemensam el infördes.
2012 - Renovering av vattenstammar i höghusen.
2009 - Uppfräschning av utemiljö.
2007 - Renovering av fasad på låghusen.
2006 - Uppfräschning av utemiljö.
2004 - Renovering av tvättstugor.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en uppdaterad underhållsplan.
2023 - Projekt relining av liggande avloppsstammar och på stående vobbling (spolning) pågår i låghusen.
2023 - Markprover på PCB, riskanalys är skickad till Miljöförvaltningen, avvaktar sanering. Avvaktar besked från Miljöförvaltningen.
Parkering Föreningen innehar 473 parkeringsplatser för ett pris om 60 kr/månad samt 287 garageplatser för ett pris om 225 kr/månad. Kösystem tillämpas. Finns avgiftsbelagda gästparkeringar i området.
Tv och bredband Föreningen har avtal med Tele2 gällande kabel-TV där basutbud ingår. Möjlighet för utökat utbud finns att beställa hos Tele2. Kollektivt fiberavtal via Bahnhof. Ett obligatorisk tillägg om 99kr/mån läggs på avin.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har en dartlokal i höghus nr 24 samt gym i höghus nr 30. Boulebanan som ligger centralt på kullens sydsida intill förskolan. Fritidsverksamheten är till för medlemmarna och är kostnadsfritt. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, och även en bollplan som ligger relativt centralt i området.

Tvättmöjligheter finner vi i källaren i både höghusen och låghusen. Cykelplatser finns på området som man kan hyra för en kostnad om 15 kr/månad samt extra förråd finns för 50 kr/månad.
Övrigt Gå gärna in på föreningens hemsida och läs mer: http://www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende