VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Söderkulla, MALMÖ

Kungsörnsgatan 18

Välkomna upp till denna praktiska och moderna gavellägenhet på hela 105 kvm. Direkt vid ingång möts vi av en hemtrevlig känsla tack vare den luftiga hallen som erbjuder ytor för förvaring och garderober om så önskas. Här finns fyra sovrum, lyxigt renoverat badrum från 2023 med våtrumsintyg, stilrent kök med tillhörande tvättstuga för extra komfort samt en renoverad gästtoalett. Utöver det bjuds här på en stor inglasad balkong som används som extra rum året runt. En perfekt bostad för den stora familjen som söker en inflyttningsklar bostad.

Området har närhet till grönområden, shopping, aktiviteter, mataffärer, förskola, skola och goda kommunikationer. Här bor ni nära Mobilia och attraktiva Hyllie

Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 105.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6991 kr/mån
Rum 5
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1967
Pris 2 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Nour Khalil
Reg. Fastighetsmäklare
0734-32 37 06
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Lyxig femrummare på familjevänliga Söderkulla!

Planritning
Planritning
Nour Khalil

Nour Khalil

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kungsörnsgatan 18

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 105.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 105.5 kvm
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Ljus och välkomnande entré med vita väggar och fint grått klinkergolv som fortsätter in i köket. Här finns bra med plats för avhängning och förvaring.

Kök

Modernt kök vita matta köksluckor som kombineras med mörk laminatskiva och grått klinker ovanför som stänkskydd. Här finns hel kyl och frys, inbyggd ugn och micro, integrerad diskmaskin, vask samt spishäll och fläktkåpa. Spotlights i tak.

Sovrum 1

Det största sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Parkettgolv och vita väggar.

Sovrum 2

Även det andra sovrummet är i bra storlek och har vita väggar och parkettgolv. Här finns den ena utgången till balkongen.

Sovrum 3

Ytterligare ett sovrum med plats för mindre säng och annat möblemang. Parkettgolv och vita väggar. Även här finns utgång till balkongen.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum för både soffhörna och matplats om det önskas. På golvet ligger fint parkettgolv och väggarna är vita. Ett ljust och mycket trevligt rum tack vare fönster i två olika väderstreck. Spotlights längs med väggarna ger en trevlig belysning kvällstid.

Badrum

Mycket smakfullt renoverat badrum där samma sandfärgade kakel finns på både väggar och golv, vilket ger ett harmoniskt och lyxigt intryck. Hörndusch med vikbara glasväggar, elektrisk handdukstork samt handfat med stor kommod och spegel med inbyggd belysning. Inbyggda spotlights i taket förstärker som den exklusiva känslan.

WC

Helrenoverat gäst-WC med grå klinker och en grå helkaklad vägg och resterande vita. Här finns wc, handfat och spegel med belysning.

Tvättstuga

Rymlig och praktisk tvättstuga med gott om förvaringsutrymmen i form av arbetsbänk och skåpsluckor. Utrustat med vask, tvättmaskin och torktumlare.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-05-08
Primärenergital 166

Ekonomi

Lägenhetsnummer 339
Pris 2 095 000 kr
Avgift 6991 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. vatten, värme, bredband och kabel-tv. IMD av el.
Andel i förening 0,2094%
Andel av årsavgift 0,2094%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 222 208 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Fosietorp
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5353
Gatuadress Tornfalksgatan 9B
Postnummer 21560
Ort MALMÖ
Hemsida www.hsb.se/malmo/fosietorp
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Fosietorp på Söderkulla består av 543 st bostadsrätter och 11 st affärslokaler. Vid uppförandet 1967 byggdes dessutom två stora underjordiska garage och ett antal parkeringsplatser i markplan. Fastigheterna består av 5 st höghus med 8 våningar samt 7 st låghus med 3 våningar. Föreningen innehar marken med tomträtt.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 6% 2023-07-01. Föreningen har normalt en procentuell avgiftshöjning varje år, dock är inga vidare beslut tagna i dagsläget. (kontrollerat 2023-08-01). Föreningen har en belåningsgrad på 2 522 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022.
Äger föreningen marken Nej den upplåts med tomträtt.
Antal lägenheter 543
Antal lokaler 11
Renoveringar - Entréer och uppförande av miljöhus 2021-2022
- Parkering vid köpcentrum asfalterades om 2017
- Utemiljö och gårdar renoverade på Kungsörnsgatan under 2015
- Samtliga hissar är utbytta 2015-2016
- Samtliga hustak och garagetak är renoverade 2010-2015
- Fasadrenovering med inbyggda balkonger skedde under åren 2002-2003
- Nya el-centraler är installerade 2002-2003

Pågående renoveringar
- Föreningen har påbörjat relining av avloppsstammarna som beräknas vara klart 2024.
Parkering Garageplatser (189 st) kostar ca 400 kr/mån och p-platser (170 st) kostar ca 200 kr/mån för närvarande. Det är separat kö till båda.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Tele2 och basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har gemensamt bredband 1000/1000 Mbit/s som ingår i månadsavgiften. Kontakta Bredband2 för eventuell uppkoppling.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I höghusen finns två stycken tvättstugor i varje huskropp, i låghusen på Kungsörnsgatan finns endast en tvättstuga i varje huskropp.

Inom föreningen finns en mångfald möjligheter till fritidsverksamhet. Lokaler finns för biljard, motion, bastu, snickeri, vävning, foto mm.
I en del fall drivs verksamheten genom föreningar. Du finner information i trapphusen, Fosietorps hemsida, utsedd fritidsansvarig eller genom styrelsemedlemmarna om du vill veta mer om fritidsverksamheterna i föreningen. Det finns dessutom en lokal att hyra för kalas eller liknande.
Övrigt EL
Föreningen har ett gemensamhetsavtal för el vilket innebär att de boende faktureras för sin elförbrukning via månadsavgiften. Denna avläses mot den faktiska förbrukningen vilket innebär att den läggs utöver den redovisade avgiften.

Mer information finns på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/fosietorp.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-01-17. Spekulanter uppmanas att noggrant kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Säljaren disponerar i dagsläget ett källarförråd.

Dokument

Området

Söderkulla är ett omtyckt bostadsområde i Malmö. Området börjades bygga under 60-talet och är verkligen en klassisk bild över Malmös enorma utveckling under den tidsperioden. I området finns allt från höghus till villor och området är populärt bland såväl unga som gamla. På Söderkulla finns ett stort utbud av förskolor och högstadieskolor. Söderkulla ger dig även ett brett utbud av mindre restauranger, pizzerior och matbutiker.

Kommunikation

På ca 30 minuter tar du dig till Malmö C via stadsbusslinje nummer 2.

Räkna på ditt nya boende