VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Kulladal, MALMÖ

Kulladalsgatan 26A

På våning 6 hittar vi denna renoverade 4:a på gavel med fina materialval och fantastisk utsikt över Malmö och Öresund. Med ett rejält kök i vinkel, stor matplats, genomgående ljusa väggar, ljust parkettgolv och välplanerade rum erbjuder denna lägenhet allt du kan önska. Här bor man i populär förening med närhet till Hyllie och Malmö centrum.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 93.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5796 kr/mån
Rum 4
Våning 6 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1965
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

4:a med oslagbar utsikt över Malmö och Öresund!

Profilering maklarbild_hires

Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kulladalsgatan 26A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 93.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

På våning 6 hittar vi denna renoverade 4:a på gavel med fina materialval och fantastisk utsikt över Malmö och Öresund. Med ett rejält kök i vinkel, stor matplats, genomgående ljusa väggar, ljust parkettgolv och välplanerade rum erbjuder denna lägenhet allt du kan önska. Här bor man i populär förening med närhet till Hyllie och Malmö centrum.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 93.5 kvm
Byggnadsår 1965

Rum

HALL

Välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter av ytterkläder direkt till vänster. I förlängningen av hallen finns även en praktisk garderob. Ljust parkettgolv och vita väggar.

GÄST WC

Praktisk gäst wc med halvkaklade väggar i grått och resten målat i vitt. Här finns wc, handfat med svart kommod, spegelskåp samt väggskåp i grått.

KÖK

Direkt till höger från hallen finner vi det rymliga köket i vinkel. Den välplacerade köksön skiljer kök och hall från varandra och skapar samtidigt gott om arbetsyta och extra förvaring. De ljusbeigea luckorna, med inslag av öppna hyllor i trä, matchas med stänkskydd och bänkskiva i kompositsten. Utrustningen består av rostfri kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd micro samt spishäll med inbyggd fläkt. Vid fönstret finns ljus matplats för ca 4 personer. Det välplanerade köket lämnar inget åt slumpen.

VARDAGSRUM

Det stora fönsterpartiet låter rummet bada i ljus och utsikten är oslagbar. Här ifrån har man fri utsikt över Hyllie och Öresund med Öresundsbron. De släta, ljusgröna väggarna bryter snyggt av mot den slipade originalparketten. Här finns gott om plats för både soffa och matplats för 8 personer. Under tv:n finns gott om nya eluttag för all teknik.

SOVRUM 1

Välplanerat rum med gott om förvaring längs garderobsvägg. Vita, släta väggar och slipad originalparkett. Här finns plats för både säng och skrivbord. Perfekt som gästrum, kontor eller barnrum.

SOVRUM 2

Ett generöst sovrum som med lätthet rymmer dubbelsäng (nuvarande säng är 210 cm bred) och extra förvaring. Ljusa väggar som bryts av med fondvägg i blått och samma ljusa parkettgolv som i kök och hall. Som en extra bonus finns här utgång till den inglasade balkongen med utsikt över närområdet och villorna.

BALKONG

Rymlig inglasad balkong med utsikt över närområdet och villorna.

SOVRUM 3

Detta rum används idag som barnrum och de vita väggarna bryts av med en härlig fondvägg i blått. På golvet ligger samma ljusa parkett som i kök och hall. Här finns förvaring i form av två garderober. Även detta rum har plats för både säng och skrivbord. Här finns ytterligare en utgång till balkongen.

BADRUM

Helkaklat badrum i vitt med inslag av blå mosaik på väggarna som sedan även återfinns på golvet. Här finns badkar, wc, handdukstork, handfat med vit kommod och spegelskåp. En extra lyx är fönstret som både släpper in ljus och underlättar vädring.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-03-04
Energikonsumtion 135 kWh/m2 år.
Primärenergital 167

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1246
Pris 2 495 000 kr
Avgift 5796 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband. Föreningen har gemensamt elavtal och ett obligatoriskt tillägg tillkommer i dagsläget om 282 kr/månad för hushållsel. Tillägget baseras på föregående års elförbrukning och avräknas vid varje årsskifte efter faktisk förbrukning.
Driftkostnad 3 380 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 3 380 kr

Föreningen har gemensamt elavtal och ett obligatoriskt tillägg tillkommer i dagsläget om 282 kr/månad för hushållsel. Tillägget baseras på föregående års elförbrukning och avräknas vid varje årsskifte efter faktisk förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,1737%
Andel av årsavgift 0,1737%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 115 726 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Per Albins Hem
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5569
Gatuadress Kulladalstorget 1
Postnummer 21564
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@peralbinshem.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick och den tekniska Bredablick.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 8% 2023-01-01. De planerar att höja årligen med 2% till och med 2026, enligt underhållsplan.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 692
Antal lokaler 14
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan fram till 2039.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har följande större renoveringar planerade enligt
underhållsplan
2021-2023 - Laddstolpar till elbilar.
2022-2023 - Renovering av garage.
2024-2026 - Byte av tappvattenstammar.
2030 - Fönsterbyte, fasadrenovering och balkongfasader höghus.
Notera att dessa renoveringar kan tidigare- eller senareläggas beroende på behov.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Avloppsstammar
2020 - Markkompletteringar, cykelställ, pergola vid grillplatser
2019 - installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan.
2019 - Byte av hissmaskiner.
2019 - Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.
2018 - Målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2017 - installerades postboxar
2015 - Utfördes asfaltering och ny garagebelysning
2015 - Förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30.
2015 - Trafikhinder och markutrustning sattes upp,
2015 - OVK-besiktning utfördes i självdragshusen
2015 - Rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2013-2016 - Byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2013 - Fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2009 - Byttes glasen i alla fönster
2008 - Renoverades tvättstugor samt källarutrymmen
2007 - Tätades fönster i trevåningshusen
2006 - Renoverades trappuppgångar
2000 - Renoverades tak
1991 - Byttes fönster och glaspartier på balkongerna
1986 - Renoverades fasader
Parkering I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar 231 kr/mån, varmgarage 347 kr/månad, mopedgarage 116 kr/månad och MC-garage 231 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, 116 kr/månad, p-plats på p-däck, 116 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för 231 kr/månad. Kösystem tillämpas. Det kostar 200 kr att ställa sig i kö. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via TELE2 digital-tv och grundutbudet "small" ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2, men avgiften för internet är ingår i avgiften. Hastigheten fram till husets huvudcentral är 1000/1000 mbit/s.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.
Gemensamma utrymmen Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem och automatisk tvätt/sköljmedelsdosering

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 24 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.
Övrigt För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening 2023-02-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Säljaren disponerar i dagsläget ett vindsförråd. All el i lägenheten är bytt.

Dokument

Området

Kulladal och Gröndal är två områden som gör Malmö till den fantastiska stad det är. Här ryms det ett flertalet bostäder i form av både flerbostadshus och villaområden. Samt finns det både förskolor, skolor och närbutiker. Söker man något mer i vardagen så finner man köpcentret Mobilia inom gång- och cykelavstånd. Mobilia är känd för shopping, restauranger och deras nöjesupplevelser. I närheten finns också Hyllieområdet som har Malmö Arena för sport och kulturupplevelser samt köpcentret Emporia som är ett av Malmös största köpcenter.

Kommunikation

I kulladal och Gröndal finns det många bussförbindelser och cykelvägar. Man tar sig till Emporia, Hyllie med cykel på 7 minuter. Att ta sig till Triangeln med cykel tar 13 minuter. Vill man istället åka buss tar det 17 minuter till triangeln och 29 minuter till Emporia.
Väljer man bil så har man nära till inre ringleden som gör det lätt att ta sig runt. Då tar det 5 minuter att köra till Emporia och 10 minuter att köra till triangeln.

Räkna på ditt nya boende