Visningar

Tisdag 30 Maj KL: 18:00 - 18:30 Bokad visning! Bokning sker via hemsidan! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Malmö

Kulladalsgatan 24C

På familjevänliga och mycket populära Kulladal ges nu tillfälle att förvärva denna trerummare på 80,5 välplanerade kvadratmeter i stabil HSB-förening! Bostaden erbjuder ett rymligt kök med plats för större matbord, generöst vardagsrum, två bra sovrum, ett nyrenoverat och påkostat badrum med dusch, en gästtoalett samt en härlig inglasad balkong med fin utsikt i solsäkert söderläge. Ett boende att trivas i!

På Kulladal bor ni på lugnt läge med närhet till service, shopping och natur. Ett omtyckt område med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Hyllie, Svågertorp och Mobilia samt grönområden.
Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4917 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1965-1966
Pris 1 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad trerummare med stor potential på populära Kulladal!

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kulladalsgatan 24C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80.5 kvm
Byggnadsår 1965-1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FT

Rum

Hall

Välkomnande hall med gott om förvaring i inbyggda garderober samt plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ljust laminatgolv och ljust tapetserade väggar med mönster.

Kök

Praktiskt kök med goda arbets- och förvaringsytor. Köksinredningen består av skåpsluckor i ljus ek, bänkskiva i rostfritt stål samt laminat och stänkskydd i ljust kakel. På golvet ligger plastmatta och väggarna är ljust tapetserade med bröstpanel i ek. Utrustningen består av spisugn, spisfläkt, kyl samt frys.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst till ytan och rymmer med enkelhet större soffgrupp såväl som matgrupp och ytterligare möblemang. På golvet vilar original ekparkett och ljust tapetserade väggar med mönstrad tapet.

Sovrum

Två bra och välplanerade sovrum som båda med enkelhet rymmer större dubbelsängar och tillhörande sängbord samt ytterligare möblemang utefter behov. Praktiskt förvaring i form av klädkammare precis utanför båda sovrummen i hallen. Båda sovrummen har utgång till balkongen. Välbevarad original stavparkett samt ljust tapetserade väggar.

Balkong

Härlig inglasad balkong i solsäkert söderläge med utsikt över föreningens grönskande innergård.

Badrum

Nyrenoverat helkaklat badrum som blivit påkostat med fina materialval. Både golv och väggar kläs av samma stora ljusbeige kakelplatta. Utrustningen i badrummet består av handfat med underskåp, överskåp med spegel, vägghängt förvaringsskåp, rymlig duschdel med takdusch och glaspartier i frostat glas samt toalettstol.

Gäst-WC

Gäst-WC i originalutförande med vitt kakel på golv och tidstypisk färgglad tapet på väggar och tak. Utrustningen består av handfat, spegelskåp samt toalettstol.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-03-04
Energikonsumtion 6755 kWh/m2 år.
Primärenergital 167

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1274
Pris 1 695 000 kr
Avgift 4917 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Tillkommer ett obligatorisk tillägg för preliminär debitering av elförbrukning om 126 kr/mån.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,1474%
Andel av årsavgift 0,1474%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 133 051 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Per Albins Hem
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5569
Gatuadress Kulladalstorget 1
Postnummer 21564
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@peralbinshem.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick och den tekniska Bredablick.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 8% 2023-01-01. De planerar att höja årligen med 2% till och med 2026, enligt underhållsplan.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 692
Antal lokaler 14
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan fram till 2039.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har följande större renoveringar planerade enligt
underhållsplan
2021-2023 - Laddstolpar till elbilar.
2022-2023 - Renovering av garage.
2024-2026 - Byte av tappvattenstammar.
2030 - Fönsterbyte, fasadrenovering och balkongfasader höghus.
Notera att dessa renoveringar kan tidigare- eller senareläggas beroende på behov.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Avloppsstammar
2020 - Markkompletteringar, cykelställ, pergola vid grillplatser
2019 - installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan.
2019 - Byte av hissmaskiner.
2019 - Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.
2018 - Målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2017 - installerades postboxar
2015 - Utfördes asfaltering och ny garagebelysning
2015 - Förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30.
2015 - Trafikhinder och markutrustning sattes upp,
2015 - OVK-besiktning utfördes i självdragshusen
2015 - Rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2013-2016 - Byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2013 - Fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2009 - Byttes glasen i alla fönster
2008 - Renoverades tvättstugor samt källarutrymmen
2007 - Tätades fönster i trevåningshusen
2006 - Renoverades trappuppgångar
2000 - Renoverades tak
1991 - Byttes fönster och glaspartier på balkongerna
1986 - Renoverades fasader
Parkering I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar 231 kr/mån, varmgarage 347 kr/månad, mopedgarage 116 kr/månad och MC-garage 231 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, 116 kr/månad, p-plats på p-däck, 116 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för 231 kr/månad. Kösystem tillämpas. Det kostar 200 kr att ställa sig i kö. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via TELE2 digital-tv och grundutbudet "small" ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2, men avgiften för internet är ingår i avgiften. Hastigheten fram till husets huvudcentral är 1000/1000 mbit/s.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.
Gemensamma utrymmen Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem och automatisk tvätt/sköljmedelsdosering

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 24 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.
Övrigt För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening 2023-02-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende