Visningar

Söndag 11 December KL: 13:30 - 14:00 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
Segevång, Malmö

Kronetorpsgatan 46A

*PRIVATVISNINGAR ERBJUDS! KONTAKTA ANSVARIG MÄKLARE FÖR MER INFORMATION!*

På lugna Segevång kan vi nu presentera denna kvadratsmarta enrummare, perfekt för förstagångsköparen, veckopendlaren såväl som studenten med sin låga månadsavgift. Kvadratmeterna har placerats på sina rätta ställen med ett rymligt rum med plats för säng och soffhörna och ett avskilt kök. Vi finner också ett badrum med badkar och fina förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Här bor ni bra med service i närområdet och utmärkta kommunikationer!

Varmt välkommen att anmäla dig till visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 38 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2640 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1960
Pris 665 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad enrummare på Segevång!

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kronetorpsgatan 46A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 38 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 38 kvm
Byggnadsår 1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Entré med plats för avhängning och ytterligare hallförvaring. På golvet ligger laminat och väggarna är vita.

Vardagsrum/Sovrum

Generöst och ljust rum med plats för både säng och soffa. På golvet ligger laminat och väggarna är klädda med en röd tapet.

Kök

Köksluckorna går i en ljus beige ton, med vitt kakel och rostfri diskbänk. Köket är utrustat med spis, ugn samt kyl och frys, det finns även plats för ett mindre matbord. På golvet ligger klinker och väggarna går i samma ton som köksluckorna.

Badrum

Badrum utrustat med wc, handfat, spegelskåp och kaklat badkar. På golvet ligger ett ljust klinker, väggarna är halvkaklade med vitt kakel och väggarna är målade i en ljus beige ton.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-07-10
Energikonsumtion 2834 kWh/m2 år.
Primärenergital 98

Ekonomi

Lägenhetsnummer 74
Pris 665 000 kr
Avgift 2640 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 50 kr/månad för bredband. Totalt blir det 2690 kr/månad.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,34779%
Andel av årsavgift 0,34779%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Västkusten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5106
Gatuadress Kronetorpsgatan 44B
Postnummer 21226
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Västkusten i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 199 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Husen byggdes 1960. Fastigheten innehas med tomträtt och avgälden är avtalad till och med 2024-12-31. Brf Västkusten har ansökt till Malmö Stad om att friköpa tomten. De avvaktar svar från Tekniska Nämnden och förväntar få svar innan året är slut.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Föreningens ekonomi Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse.
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 199
Renoveringar 2021 Byttes hissarna ut i hus nr 50 och brandsäkerheten sågs över.
2020 Utökades antalet cykelplatser, trapphissar i höghusets entréer byttes ut.
2020 Invigdes en ny lågenergitvättstuga och samtliga trapphusarmaturer byttes ut. Avloppsstammar spolades.
2019 Renoverades stuprörsanslutningarna för bättre regnvattenhantering och källarbelysningen byttes ut till LED-belysning. Samma år målades bänkar och bord i utemiljön och avloppsstammarna spolades.
2018 Gruppanslöts föreningen till fiberoptiskt bredband via Bredband2 och ett miljöhus byggdes.
2015 Omfogades samtliga hus, diverse plåtarbete utfördes. Taket lades om och vindarna tilläggsisolerades.
2012 Rustades gården upp. Nya utomhusmöbler och två nya grillar sattes in samt ny tvättmaskin, torktumlare och torkskåp installerades.
2010 Installerades nytt värmesystem och ventilationen byttes.
1992 Glasades vissa balkonger in på begäran och på boendens bekostnad.
1982 Byttes fönster ut.

KOMMANDE UNDERHÅLL:
Pågående i föreningen är byte av tappvattenstammar (kall- och varmvatten). Beräknas vara klart för hela föreningen i december 2022.

Föreningen planerar även att se över avloppsstammarna och tillsammans med de fyra grannföreningarna upphandla eventuell relining eller byte. Föreningen planerar även att renovera elsystemet, spill- och dagvattenstammar, installera nytt bokningssystem/passagesystem, lägga om asfalt på gångar och parkeringsplatser samt måla trapphus och slipa mosaikgolv. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Föreningen följer en underhållsplan.
Parkering I föreningen finn 123 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 150 kr/månad. Kösystem tillämpas. Ett låst MC- och mopedförråd till en kostnad om ca 50 kr/månad och cykelförråd till en kostnad om ca 20 kr/månad. I föreningen finns även 4 gästparkeringar som kan nyttjas till en kostnad om ca 5 kr/timme. I övrigt råder betalparkering i området.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och 1000/1000 Mbit/s fiberoptiskt bredband via Bredband2.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Gårdsplats I föreningen finns en fin och grönskande innergård utrustad med sitt- och grillmöjligheter samt lekplats.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns totalt 6 tvättstugor samt 1 grovtvättstuga belägna i källarplan och dessa är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.

I föreningen finns ett styrelserum samt ett fritidsrum/festlokal, med plats för upp till 35 personer för medlemmarna att nyttja till en kostnad om 300 kr/tillfälle.

Cykelparkering finns på gården och i källaren.
Övrigt Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening (2022-10-02). Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/vastkusten för bra information och kontaktuppgifter

Övrigt

Övrigt Säljaren informerar om att det finns en skada i laminatgolvet inne i det som benämns som vardagsrum/sovrum. samt att det finns en spricka i en kakelplatta framför badkaret.

Dokument

Området

Segevång är ett delområde i nordöstra Malmö och tillhör stadsdelen Kirseberg. Stadsplanen för Segevång utarbetades i slutet av 1950-talet av Gunnar Lindman och fastställdes 1958. Områdets bebyggelse består utav flerfamiljshus som är byggda runt 1960-talet.

Närområde

Segevång bjuder på närhet till många bekvämligheter och finner bland annat matbutiker, kafé, frisör samt gymanläggningar. Under sommarsäsongen finner vi utomhusbadet Segevångsbadet endast ett stenkast bort.

Kommunikation

Härifrån går stadsbusslinje 4 som tar oss från Segevång hela vägen ut till Bunkeflostrand med stopp genom centrala Malmö. Vi har fina och säkra cykelvägar som leder oss på endast några få minuter till exempelvis Värnhem med köpcentret Entré eller Burlöv Center. Tack vare närheten till både motorvägen och Ringvägen, tar du dig smidigt och snabbt till exempelvis Lund, Vellinge och Köpenhamn.

Parkering

I området finns möjlighet att hyra parkerings- och garageplats. På gatorna råder det till största del fri parkering.

Övrigt

Genom Segevång finner vi flertalet förskolor så som Segevång, Sege park och Lingonets förskola. För dem äldre barnen hittar vi Backaskolan som huserar ca 250 elever fördelade över årskurserna F-9.

Räkna på ditt nya boende