Visningar

Tisdag 16 Juli KL: 18:00 - 18:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Södertorp, MALMÖ

Konsultgatan 35

Nu ges möjlighet att flytta in i denna renoverade, stilrena och moderna välplanerade lägenhet med 3 rum i populära Södertorp. Lägenheten har ett praktiskt kök med gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter, ett rymligt vardagsrum med ett vackert ljusinsläpp och två rymliga sovrum. Här finns även ett fräscht badrum, en gäst toalett som är omgjord så att du har egna tvättmöjligheter och en stor inglasad balkong med bra utsikt över grönområdet. Här finns alla bekvämligheter för en trivsam vardag, och detta är verkligen en lägenhet som har mycket att erbjuda.

Lägenheten är belägen i Södertorp som erbjuder närhet till stan och bra pendlings möjligheter både med cykel och buss. I området finns det dessutom många härliga innergårdar och grönområden, som bjuder in till en härlig stämning.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 83.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6007 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1972
Pris 1 950 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Renoverad och modern 3:a med bra utsikt över området!

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Konsultgatan 35

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 83.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 83.5 kvm
Byggnadsår 1972
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, FTX

Rum

Hall

In genom dörren välkomnas du av en ljus och inbjudande hall. Här finns det gott om avhängningsmöjligheter. Golvet är ett parkettgolv och väggarna är vita, vilket är genomgående genom hela lägenheten.

Kök

Köket ligger i vinkel och erbjuder både gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta, dessutom finns det två stora fönster som släpper in ett vackert ljusinsläpp. Luckorna är vita och bänkskivan är av trä, ovanför köksbänken finns ett svart kakel. Här finns all nödvändig utrustning du kan tänkas behöva så som mikrovågsugn, ugn, häll, diskmaskin samt kyl och frys. Köket är välplanerat och här finns plats för ett matbord om ca 6 personer. Även här i köket återfinner vi samma parkettgolv och vita väggar som vi mötes av i hallen.

Vardagsrum

Lägenhetens vardagsrum är stort och rymligt och längs ena kortsidan finner vi ett stort fönsterparti som bidrar till ett naturligt ljusinsläpp. Här får du plats med både en stor soffgrupp och en matgrupp om det är något som skulle önskas. På golvet vilar parkettgolv och väggarna är vita.

Sovrum 1

Från vardagsrummet når vi ett av sovrummen i lägenheten, rummet är stort och rymligt. Här finns det plats för både dubbelsäng, garderob och skrivbord om det är något som skulle önskas. Från rummet kan du även nå den inglasade balkongen. I rummet finns samma parkettgolv och vita väggar som i övriga rum.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum fungerar utmärkt som både sovrum eller arbetsrum, sovrummet erbjuder därmed en hel del möjligheter. Detta rum har likadant parkettgolv som övriga rum och vita väggar. Även från detta sovrum har du direkt anslutning till den inglasade balkongen.

Badrum

Badrummet är stort och rymligt, det är vitt kakel på väggarna och vitt klinker. I badrummet finner vi all nödvändig utrustning så som spegel med inbyggd belysning, kommod, badkar och wc.

Gäst-wc

Gäst toaletten erbjuder tvättmöjligheter med både en tvättmaskin och en torktumlare, det finns dessutom en vask i rummet. Gäst toaletten är halv kaklad med vitt kakel och vit tapet och på golvet finner vi vitt klinker.

Balkong

Här finner vi en stor och rymlig balkong som ger gott om möjligheter att möblera på olika sätt utefter önskemål. Balkongen är dessutom inglasad, vilket möjliggör att använda balkongen som extra utrymme större delen av året. Från balkongen är det även möjligt att få en bra utblick över grönområdet.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-05-31
Primärenergital 149

Ekonomi

Lägenhetsnummer 402
Pris 1 950 000 kr
Avgift 6007 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband.
Andel i förening 0,2338%
Andel av årsavgift 0,2338%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 207 399 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Södertorp
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0411
Gatuadress Konsultgatan 28
Postnummer 21569
Ort MALMÖ
Epostadress brf.sodertorp@minepost.nu
Hemsida http://www.hsb.se/malmo/sodertorp/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1972 på fastigheten Konstruktören 1-5 som föreningen innehar med tomträtt. Fastighetens adress är Konsultgatan 5-37 och 2-30.
Föreningens ekonomi Avgiften höjdes senast med 13% 2024-01-01. Avgiften höjdes även med 10% 2023-01-01. Föreningen har en belåningsgrad på 3 774 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022.
Äger föreningen marken Upplåten med tomträtt. Avtalet kommer förnyas 2022/2023, avgiften höjs från 1.580.248 kr till 2.809.520 kr.
Antal lägenheter 486
Renoveringar Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns.

2023 - Utemiljön förnyats
2022 - Fräschat upp gamla soprum och gjort om till låsta barnvagnsrum i alla låghusen.
2021 - Nya rör har monterats för att ta hand om regnvatten från taken.
2021 - Relining av avloppsstammar samt byte av en del dagvattenledningar.
2021 - Lagat tak på garage ovan mark.
2021 - Satt in ny ventilation i gymmet.
2016 - Renoverades ventilationsaggregat samt uppfördes ett nytt ventilationsrum.
2016 - Hissarna renoverades.
2016 - Taket renoverades.
2011 - Fönster renoverades.
2006 - Balkonger byggdes ut och glasades in.
2005 - El-central samt jordfelsbrytare installerades i lägenheterna.

Pågående i föreningen är tak- och fasadrenovering. Arbetet beräknas vara klart i april 2024. Under hösten påbörjas även installation av solceller.

2024 planerar föreningen att renovera källare och det underjordiska garaget samt förbättra utemiljön.

Dränering utreds av föreningen för tillfället.
Parkering I föreningen finns 48 garageplatser ovan mark, 276 garageplatser under mark och 81 parkeringsplatser. Garageplats ovan mark kan hyras till en kostnad om ca 450 kr/månad, parkeringsplats under mark 300 kr/månad och parkeringsplats utomhus kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder fri parkering i området.
Tv och bredband TV: Distribueras via Sydantenn, basutbud med möjlighet till extra utbud. Bredband: Distribueras via Sydantenn. 300/300 Mbit/s med möjlighet att beställa 1000/1000 Mbit/s. Ca 60 kr/mån.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Innergårdar med lekplatser, grillplatser samt stora grönområden
Gemensamma utrymmen Gemensamma tvättstugor finns belägna i källaren i varje hus. Föreningen har ett motionsrum som kan nyttjas till en kostnad om ca 400 kr/år och ett biljardrum samt dartrum för medlemmar att nyttja kostnadsfritt. För middagssammankomster under fredagar och lördagar finns det möjlighet att hyra Café Söder till en kostnad om ca 1 200 kr/tillfälle för vuxna sällskap och ca 800 kr/tillfälle för barnkalas.

Cykelförvaring finns nere i källare samt utomhus på våra gårdar

Föreningen har 13 st cykel/moped förråd nere i garaget till uthyrning för 100 kr i månaden. I nuläget finns inga lediga, kontakta förvaltare om ni önskar ställa er i kö.

I alla låghus finns låsta barnvagnsrum nere i källaren, nyckel lämnas ut mot deposition
Övrigt Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd nere i källaren. Föreningen har ytterligare 131 förråd till uthyrning för 60 kr i månaden. Kösystem tillämpas, i nuläget finns ett par lediga förråd. Kontakta förvaltare vid intresse.

Föreningen har gemensamt el abonnemang. Hushållselen tillkommer på månadsavgiften med en schablonkostnad. Avstämning av verklig förbrukning sker årligen. Efter avstämning kan schablonen komma att justeras.

Fritidsverksamhet i föreningen:
Tyskland- samt Danmarksresor årligen. MFF matcher visar på projektor i föreningshuset vid bortamatcher. På Café söder arrangeras föredrag, underhållning, föreläsningar till unga som äldre. Föreningen har startat ett projekt för barn som kallas Södertorp Unga och har inbjudan till 4-6 aktiviteter årligen. Gym för boende finns tillgängligt i föreningens lokaler för en kostnad av 400 kr/år.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

För mer information besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/sodertorp/

Uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-08-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Södertorp är ett väldigt populärt bostadsområde i Malmö. Södertorp består av många större bostadsrättsföreningar som bildades under 60- och 70-talet. Området är populärt då det är lugnt, nära till stan och enkelt att pendla till/från med buss och cykel. Bland de stora föreningarna på Södertorp hittar du många härliga innergårdar och grönytor, perfekt för att samla familjen för grillkvällen.

Närområde

På Stadiongatan hittar du en av Malmös största Coop-butiker.

Kommunikation

Bor du på Södertorp så kan du via cykelvägar tar dig in till Malmös centrum på ca 10-15 minuter. Önskar du istället ta bussen så kan du enkelt ta stadsbusslinje nummer 6 till Triangeln på under 10 minuter.

Räkna på ditt nya boende