Visningar

Söndag 5 Februari KL: 13:00 - 13:30 Förhandsvisning, anmälan krävs, boka i annonsen! Boka
Söndag 12 Februari KL: 13:00 - 13:30 Föranmälan krävs, boka i annonsen! Boka
Boka visning
Husie, Malmö

Klågerupsvägen 353

I idylliska och barnvänliga Husie finner vi denna charmiga och genuina 1/2 plans villa från 1909!
Ett hemtrevligt hus med stor atmosfär som idag erbjuder tre sovrum, gästtoalett, badrum samt kök och flertalet rymliga sociala ytor. Utöver detta finns en tvättstuga samt ett härligt uterum. Planlösningen öppnar upp möjligheten att göra fler sovrum. I den välskötta, lummiga trädgården finns gräsyta, bärbuskar och fruktträd, stensatt uteplats och förråd samt den porlande Risebergabäcken precis intill.
Praktisk närhet till kommunikationer och ringlinjen ger möjlighet till pendling, eller varför inte en härlig cykeltur som tar dig till centrum. Skola och förskola finns i grannskapet.
Söker du ett charmigt hem i ett populärt villaområde med närhet till såväl stan som grönområden så är detta något för dig! Välkommen!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 136 kvm + 21 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 2-3 sovrum
Tomt 423 kvm
Byggnadsår 1909
Pris 3 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Strender
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 18
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Fastighetskarta Husie mosse Lekplats 2

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Husie mosse
Husie mosse
Lekplats 2
Lekplats 2

Planritning

Malin Strender

Malin Strender

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klågerupsvägen 353

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 2-3 sovrum
Boarea 136 kvm. faktisk uppmätn norm SS 21054:2020

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Malmö Bäcklunda 2 och Malmö Bäcklunda 3
Boarea 136 kvm
Biarea 21 kvm
Byggnadsår 1909
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Sten/Trä
Fasad Tegel
Fönster 2-glas och 3-glas
Bjälklag Trä
Grundmur Natursten
Tak Eternit/Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Elpanna med vattenburna element
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Inglasat uterum (14kvm) och stensatt uteplats samt förråd (7kvm)
Övriga byggnader Renoveringar som är gjorda:
2004; Renovering badrum.
2005; Ny elpanna.
2015; Renovering av vardagsrum, insättning av bambugolv och byte av delvis el.
2015; Tillbyggnad.
2015 ; Installerat kamin.
2015; Helrenovering av tvättstuga, ny el och avlopp.
2015: Renovering av cykelskjul
2015: Renovering av plank, uteplats och pergola.
2015; Bytt staket mot gatan.
2016; Indragning av fiber.
2016; Besiktning av avloppsrör.
2017; Dränering framsida vid tidigare garage.
2017; Ny panel på gavel mot öster och kupa mot söder.
2017; Anläggning av uppfart.
2017; Byte av fasadbrädor mot väst och takkupa.
2017; Fönster markplan.
2018; Målat uterum, kåpa och fasad.
2019; Målning inne.
2020; Trädäck.
2020; Gjort om förråd till sällskapsrum.
2021; Sotning

Besiktningen utförs enligt "villkor för överlåtelsebesiktning för säljare enligt SBR-modellen". En uppdragsbekräftelse med bifogad villkorsbilaga överlämnades till beställaren den 2022-11-22.
Innan besiktningen påbörjades gjordes en genomgång av uppdragsbekräftelsen. Besiktningsmannen ansvarar inte för fel och är inte skyldig att betala för krav som reklamerats respektive framställts senare än två år efter att uppdraget avslutats. Uppdraget är avslutat i och med att besiktningsmannen översänt utlåtandet till uppdragsgivaren.

Rum

Hall

Välkomnande hall med praktiskt och charmigt klinkergolv som matchas fint med ljusa väggar. Här finner ni avhängningsmöjligheter för både jackor och skor. Via hall når ni kök, matsal, vardagsrum samt trappan som tar er upp till ovanvåningen.

Matsal/Vardagsrum/Uterum

Från hallen når ni den rymliga matsalen med kombinerat vardagsrum som bjuder på vackra golv och ljusa väggar. Detta kombinerade och genomgående rum upplevs som ljust, öppet och rymligt och ger plats för en större matplats, perfekt för stora middagar med nära och kära. Med ljusa väggar och flertalet fönster mot trädgården blir vardagsrummet en plats som badar i ljus. Tack vare sin rejält tilltagna yta kan vardagsrummet, med fördel, kombineras med en kontorsdel eller myshörna, man kan även bygga till ytterligare ett sovrum, inredningsmöjligheterna är många! Rummet fulländas av braskaminen som höjer husets mysfaktor ytterligare. Från vardagsrummet kan vi dessutom ta oss ut till det inglasade uterummet samt altanen i söder och resten av trädgården.

Kök

I nära anslutning till matsal och vardagsrum öppnar det hemtrevliga köket upp sig. Fullt utrustat, med ljus skåpinredning och matchande bänkskiva samt goda arbetsytor och förvaring. Vitvaror såsom spis med keramikhäll, fläkt, diskmaskin samt kyl. Väggen bakom spis och diskho är kaklad i blå ton vilket matchar övriga färgval. I köket finns även utrymme för en matplats. Vill man hellre äta middagen i matsalen, uterummet eller på altanen så finner vi dessa nära köket.

Allrum/Vardagsrum

Vackert renoverat allrum med en underbar rymd och ljus. Perfekt som ytterligare vardagsrum, allrum eller sovrum. Härifrån finns en separat dörr ut mot trädgårdens framsida. Takfönster och spotsbelysning ger ytterligare ljus.

Tvättstuga/Grovkök

Husets tvättstuga är smakfullt renoverad 2015. I tvättstugan finner ni både tvättmaskin, torktumlare och torkskåp, samtliga från Electrolux. Utöver detta finns arbetsbänk, förvaring, frys och vask samt dusch med glasväggar. Här är även värmepannan lokaliserad. I anslutning till tvättstugan finns ett större förråd samt dörr ut till trädgården.

Gäst-Wc

Extra gästtoalett helkaklad i ljusa kulörer.

Ovanvåningen disponeras enligt följande:

Kontor/Allrum

Den slingriga trappan leder er upp till husets ovanvåning. Här möts vi av ett utrymme som passar perfekt som kontor eller myshörna. Fönstret ger en härlig utsikt över den grönskande trädgården och bäcken.

Sovrum 1

Med vackra trägolv, ljusa väggar och fönster ut mot bäcken blir detta sovrummet en harmonisk plats för vila och återhämtning. Gott om plats för sovrumsmöblemang samt inbyggd förvaring.

Sovrum2-3

I samma stil som de övriga rummen erbjuds stilrena golv och ljusa väggar. Rummen kan även användas som gästrum, kontor eller barnrum. Fönstren ger ljus och utsikt över Husies närområde. Planlösningen är charmig och optimerad då detta rum har delats av till två sovrum med praktisk skjutdörr emellan.

Badrum

Rymligt badrum med varma och jordnära kulörer. Här finns badkar, vask, wc och bidé.

Trädgård

Baksidan av trädgården är insynsskyddad och utgör en alldeles egen lummig liten oas med fruktträd, bärbuskar och odlingslådor. Den insynsskyddade trädgården är insmyckad av grönska och vill man ha extra skugga så finns det en mysig pergola i hörnet med stensatt uteplats. Här finns soliga ytor att placera trädgårdsmöblemanget och grillen på. Runt tomten sitter staket och som pricken över i:et finner ni den härliga bäcken precis intill. Här finner ni ett vacker trädäck som ger känslan av att sitta på en egen brygga.
I trädgården finns även ett rymligt trädgårdsförråd för extra förvaring.

Området

Husie kallas på goda grunder den gröna stadsdelen. Här finns goda möjligheter att njuta av naturen t.ex. i Bulltofta rekreationsområde, Gyllins trädgård, vid Sallerupsdammarna eller längs Husie mosse och Risebergabäcken. Även kultur och fritidslivet i Husie är stort och varierat. Det finns ett rikt föreningsliv, bibliotek, mötesplats för äldre, barn- och ungdomskultur inom förskola och skola samt öppen fritidsverksamhet. Det finns flertalet skolor i närområdet, både kommunala samt privata, som är högt rankade av Skolverket. Inom den öppna fritidsverksamheten arbetar fyra fritidsledare med fokus på Husies unga och erbjuder massor av verksamheter såsom musik, utflykter, arrangemang, foto, film och gruppverksamheter. Bulltofta motion har ett fräscht och välutrustat gym och ett trevligt café. I centret kan du passa på att duscha och basta efter en tur i löpspåret. Matbutiker och goda kommunikationer till Malmös övriga delar.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-05-21
Energikonsumtion 217 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 3 595 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 294 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 1 316 000 kr
  • Småhusmark: 978 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 316 000 kr
Värdeår 1944
Summa inteckningar 2 529 975 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 28 000 kWh/år
Driftkostnad 52 951 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 4 761 kr
  • Renhållning: 2 190 kr
  • Hushållsström: 46 000 kr

I el-kostnaden ingår även uppvärmningen. (Förbrukning och kostnad för hushålls-el och uppvärmning baseras på snittkostnaden för de senaste 3 åren). Säljaren har fiber/bredband från Sydantenn och betalar idag ca 4620 kr/år. Abonnemanget tas över av nya ägaren och löper ut 2026. Sotning ca 250kr/år Hemförsäkring är inte inräknad i driftskostnaden då den är högst personlig. Nuvarande ägare har betalat ca 6740kr/år Säljaren har idag larm från Verisure som köparen eventuellt kan överta.

Tomt

Tomtarea 423 kvm
Tomttyp Friköpt trädgårdstomt
Övrigt Klågerupsvägen 353 består av två fastigheter. Malmö Bäcklunda 2 och 3. Malmö Bäcklunda 2 har en tomt på ca 315 kvm och Bäcklunda 3 har en tomt på ca 109 kvm.
Parkering Beroende på vilket området i Husie man befinner sig så finns det olika parkeringsmöjligheter. Till stor del råder fortfarande fri parkering.
Parkering Uppställningsplats för 1-2 bilar delvis på kommunens mark

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

Husie är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Stadsdelen är ett av Malmös största utvecklingsområden där man dem senaste åren har sett stor tillväxt av nya områden som bland annat Gyllins trädgård och Bulltofta Friluftsstad.

Närområde

I Husie finner vi shoppingcenter så som Jägersro center samt mindre matbutiker och livs. Vi har stort utbud av både mindre affärer samt stora kedjor.

Kommunikation

I Husie finner vi flertalet stadsbusslinjer som man kan ta samt finns några hållplatser som erbjuder regionsbussar som snabbt tar oss in till centrum alternativt ut till våra grannstäder. Vi finner flertalet påfarter till både Inre och Yttre ringvägen vilket möjliggör snabb förbindelse till bland annat Lund och Helsingborg.

Parkering

Beroende på vilket området i Husie man befinner sig så finns det olika parkeringsmöjligheter. Till stor del råder fortfarande fri parkering.

Övrigt

Husie består utav flertalet områden som alla erbjuder stort utbud av förskolor, grundskolor samt gymnasieskolor.

Räkna på ditt nya boende