VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Husie, Malmö

Klågerupsvägen 333B

Nu finns chansen att förvärva en renoverad två på populära och lugna Solängen! Ett boende som bjuder på en genomgående och välplanerad planlösning. Lägenheten erbjuder ett renoverat kök i vitt som samspelar sig väl med den rymliga arbetsbänken i mörkt trä, stilrent helkaklat badrum, ett väl tilltaget sovrum samt ett stort vardagsrum som bjuder in till sociala tillställningar. Inte nog med det så erbjuder lägenheten en enastående uteplats i sydostligt läge där vi gärna avnjuter morgonkoppen. Här finner ni flertalet växter samt en härlig gräsplätt som bjuder in till bus och lek. Ett bekvämt och rymligt boende med trevliga och ljusa ytor.

Här bor du med närhet till goda busskommunikationer såväl närhet till ringvägarna samt tar dig enkelt till kranskommunerna, flertalet skolor och förskolor samt serviceutbud.
En bostad och ett område som måste upplevas på plats. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3168 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1977
Pris 2 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Eftertraktad rymlig 2:a med en enastående uteplats!

planskiss Husie mosse Lekplats 2

planskiss
planskiss
Husie mosse
Husie mosse
Lekplats 2
Lekplats 2
Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klågerupsvägen 333B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 61 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 61 kvm
Byggnadsår 1977
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Vi tar oss in i bostaden via den välkomnande och ljusa hallen med goda avhängningsmöjligheter. Parkettgolv samt vit målade väggar som är genomgående genom hela lägenheten.

Kök

Via hallen når vi det moderna köket där inredningen bär vit färg med detaljer i borstat stål som bryter sig väl med arbetsbänken i trä. Vi har goda förvaringsmöjligheter med hjälp av över- och underskåp och här får vi plats med en matgrupp som lämnar rikligt med plats. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro samt hel kyl och frys. Väggarna är ljusa och golvet pryds av en parkett.

Vardagsrum

Jämte köket har vi vardagsrummet med ingång från hallen som bjuder på stora sociala ytor. Med fönster längstgående väggen som vetter ut till uteplatsen får vi in rikligt med dagsljus. Här inreder vi med en soffgrupp och tv-möblemang samt en matgrupp om så önskas. Härifrån når vi ut till den egna uteplatsen.

Sovrum

Från hallen når vi även det stora sovrummet med fönster som vetter ut mot den grönskande uteplatsen. Här inreder vi med dubbelsäng och tillhörande sängbord eller skrivbord. I sovrummet finner vi stora garderober som rymmer förvaringen utmärkt och i anslutning till sovrummet har vi den rymliga klädkammaren där vi finner ytterligare förvaringsmöjligheter.

Badrum

Badrummet är smakfullt inrett med vitt kakel som samspelar väl med det naturnära klinkergolvet. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel samt dusch med glasdörrar.

Uteplats

Vidare tar vi oss ut till den väl tilltagna uteplatsen med sydostligt läge. Här har vi ett stilrent trädäck med avsedd plats för sittgrupp som bjuder in till sällskapliga och sena sommarkvällar med goda grillmöjligheter. Du får även en trevlig gräsplätt där ni kan plantera efter era egna önskemål, perfekt för trädgårdsälskaren. Här finner vi även ett förråd som rymmer alla trädgårdsredskap.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-09-26
Energikonsumtion 880 kWh/m2 år.
Primärenergital 131

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52
Pris 2 095 000 kr
Avgift 3168 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl, VA och bostadsrättstillägg. Tillkommer en obligatorisk kostnad om 250 kronor för garage, 228 kronor för kabel-TV och bredband samt 513 kronor för värme. Total månadskostnad: 4159 kronor.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,49809%
Andel av årsavgift 0,4941%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 151 971 kr

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Solängen 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-1047
Gatuadress Klågerupsvägen 309I
Postnummer 21238
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsensolangen@sydmail.se
Hemsida brfsolangen1.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Solängen 1 är en äkta bostadsrättsförening som är beläggen i området Husie i Malmö. Föreningen bildades 1977 i samband med byggnationen av fastigheterna. I föreningen finns 156 st lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Tomten är upplåten med tomträtt där avtalet omförhandlades under 2017 och gäller fram t.o.m. 2026.01.01. Föreningen utfört tillsyn inför tillträde.
Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen
Teknisk förvaltare: Riksbyggen
Föreningens ekonomi Senaste avgiftshöjningen skedde 2022-10-01, i dagsläget är ingen avgiftsförändring planerad. Fastigheten är upplåten med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m. 2026-12-31.
Äger föreningen marken Föreningen disponerar med tomträtt kvarteret Grentofta 1-2 i Malmö kommun. Tomträttsavtalet är giltigt t o m 2027.
Antal lägenheter 156
Antal lokaler 3
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 - Uppfräschning av gemensam gård.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 - Installation av gemensam el.
2021 - Målningsarbete.
2021 - Avloppsspolning.
2020 - Byte av fönster och dörrar.
2019 - Radiatorbyte i bostäder.
2019 - Anslutning till gemensam fiber.
2019 - Loftgångsdörrar.
2018 - Montering steniskivor i gamla soprum.
2018 - Underhåll av värmecentral.
2016 - Markytor renoverades.
2016 - Garageportar byttes ut och kontrolleras av elektrisk sensor.
2015 - Tvättstugor renoverades.
2012 - Ommålning av fönster.
2012 - Ommålning av fasad.
2000 - Byte av takpapp och isolering.
Parkering I föreningen finns det 158 garageplatser. En garageplats tillhör varje bostad och ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet att hyra extra en parkeringsplats för 150:-/månad. Kösystem tillämpas. Det finns även besöksparkering.
Tv och bredband Föreningen har gemensamt avtal med Sydantenn gällande kabel-TV (grundutbud), IP-telefoni samt bredband (1000/1000 Mbit/s) och har en obligatorisk kostnad om 228kr/mån.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Det finns två gemensamma tvättstugor belägna i markplan i huskropp nr 329 och 345. I båda byggnaderna finns två månadstvättstugor med två tvättmaskiner och en veckotvättstuga med en tvättmaskin. Det finns även två stora torktumlare samt två stora torkskåp.
Medlemmarna har tillgång till solarium (hus nr 345), en bastu (hus nr 345) och en festlokal (hus nr 345, till en kostnad på runt 250kr) till förfogande efter bokning hos vaktmästaren. Låst cykelförråd finns i hus 207 samt låst barnvagnsförråd. Miljöstation i området.
Övrigt Olika aktiviteter och engagemang arrangeras året om, såsom gemensam grillning på sommaren, höstfest och div mindre resor. Oftast till självkostnadspris.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Husie är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Stadsdelen är ett av Malmös största utvecklingsområden där man dem senaste åren har sett stor tillväxt av nya områden som bland annat Gyllins trädgård och Bulltofta Friluftsstad.

Närområde

I Husie finner vi shoppingcenter så som Jägersro center samt mindre matbutiker och livs. Vi har stort utbud av både mindre affärer samt stora kedjor.

Kommunikation

I Husie finner vi flertalet stadsbusslinjer som man kan ta samt finns några hållplatser som erbjuder regionsbussar som snabbt tar oss in till centrum alternativt ut till våra grannstäder. Vi finner flertalet påfarter till både Inre och Yttre ringvägen vilket möjliggör snabb förbindelse till bland annat Lund och Helsingborg.

Parkering

Beroende på vilket området i Husie man befinner sig så finns det olika parkeringsmöjligheter. Till stor del råder fortfarande fri parkering.

Övrigt

Husie består utav flertalet områden som alla erbjuder stort utbud av förskolor, grundskolor samt gymnasieskolor.

Räkna på ditt nya boende