Visningar

Söndag 5 Februari KL: 14:00 - 14:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
Ribersborg, Malmö

Kilian Zollsgatan 15B

Nu finns möjligheten att förvärva denna genomgående funkislägenhet på eftertraktade Kilian Zollsgatan. Vi tar oss upp till tredje våningen och välkomnas av en hall med karaktäristiskt kalkstensgolv, som leder oss vidare till bostadens alla rum. Vi finner ett kök där morgonsolen letar sig in lagom till dagens första kopp kaffe, med charmiga originalstommar bevarade och plats för köksbord. Vidare tar vi oss till ett generöst vardagsrum som ger plats åt både soffgrupp och matrumsbord. Härifrån når vi även balkongen, placerad i härliga väster! Utöver detta erbjuds ett stort sovrum med plats för stor dubbelsäng och gott om förvaring, samt ett lite mindre rum som fungerar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Till sist finner vi ett välbevarat halvkaklat badrum.

Här bor ni nära både hav och city i stabil förening. Ta chansen idag och anmäl ert intresse!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 77 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4732 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1954
Pris 3 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad trerummare på omåttligt populär adress!

Profilering maklarbild_hires Sergels väg 2 (38494) - 22

Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires
Sergels väg 2 (38494) - 22
Sergels väg 2 (38494) - 22

Planritning

Planritning Kilian zolls 15B
Planritning Kilian zolls 15B
Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kilian Zollsgatan 15B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 77 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 77 kvm
Byggnadsår 1954
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Hall med plats för avhägning som leder vidare till samtliga rum. På golvet ligger kalkstensgolv och väggarna är vitmålad strukturtapet.

Kök

Stort kök med originalstommar och gröna luckor med rostfri bänk och marmorinspirerat stänkskydd. Plats för köksbord. På golvet ligger en ljus plastmatta och väggarna är släta och vita.

Badrum

Halvkaklat badrum utrustat med badkar, wc och handfat. Väggarna är vitmålade med vitt kakel halvvägs upp och på golvet ligger svart och vitt klinker.

Sovrum 1

Generöst sovrum som ger plats åt stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter i garderober och ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är vita och släta.

Sovrum 2

Mindre rum perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. På golvet ligger fiskbensparkett och på väggarna sitter grönmålad strukturtapet.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardasrum som med enkelhet inrymmer soffgrupp och matrumsbord. Från vardagsrummet nås balkongen i västerläge! På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är vitmålade.

Balkong

Härlig balkong med eftermiddags- och kvällssol, här ges plats åt loungesoffa alternativt mindre bord och stolar. Markis finns.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-04-07
Primärenergital 145

Ekonomi

Lägenhetsnummer 925
Pris 3 295 000 kr
Avgift 4732 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, kabel-tv samt bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 65 kr/månad tillkommer för bredband. Debitering av faktisk el- och vattenförbrukning tillkommer. Den totala månadskostnaden för grundavgift och bredband blir således 4 797 kr/månad.
Andel i förening 0,82417%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 608 650 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Hanaholm 789
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769617-1292
Gatuadress Kilian Zollsgatan 15A
Postnummer 21756
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@brfhanaholm.se
Hemsida https://brfhanaholm.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Hanaholm 789 är en äkta förening som bildades 2007 och husen byggdes etappvis, de två lägre lamellhusen stod färdiga 1954 och det högre punkthuset 1956. I föreningen finns totalt 136 lägenheter varav 6 är upplåtna med hyresrätt och resterande bostadsrätt. I föreningen finns även 19 lokaler med hyresrätt. I lokalerna bedrivs b la frisör, tandläkare, bageri, tapetserare och restaurangen La Nonnina - föreningen arbetar aktivt med att hålla samtliga lokaler uthyrda. Tillhörande adresser till föreningen är Roslins väg 14, Kilian Zollsgatan 15 samt Tessins väg 8. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Föreningen utför tillsyn.
Föreningens ekonomi Föreningen kan ta ut en pantsättningsavgift (max 1% av prisbasbelopp) samt en överlåtelseavgift (max 2,5% av prisbasbeloppet) Huvudregeln är att överlåtelseavgiften betalas av köparen men kan variera. Pantsättningsavgiften betalas av köparen och debiteras oftast vid varje pantsättning. Är detta av stor vikt för köparen uppmanas denne att grundligt läsa igenom föreningens stadgar. Vid ytterligare frågor om detta kan kontakt lämpligen tas direkt med aktuell bostadsrättsförenings styrelse.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 136
Antal hyresrätter 6
Antal lokaler 19
Renoveringar 2022 Byte av passeringssystem
2019/2020 Stambyte genomfördes av både tappvatten och elstammar. Lokalrenovering på Tessins väg. Renovering av värmesystem. Fiber drogs in i fastigheten med Bahnhof som ny internetleverantör. IMD av både el, kall och varmvatten infördes.
2017 Färdigställning av arbetet med att stänga sopnedkasten.
2014 Installation av eGain, ett styrsystem för att optimera uppvärmningskostnaderna.
2013 Relining av samtliga avloppsstammar.
2012 Större renovering av fastigheten. Fönster och balkongdörrar byttes, renovering av tak, balkongplattor, förhöjda balkongräcken, komplettering av fasad samt renovering av piskbalkongerna.
2010 Målning av trappuppgångar

Pågående renoveringar/projekt:
2022 Relining av bottenstammar (beräknas klart i februari 2023).

Kommande renoveringar/projekt:
2023 Tätskikt i garage samt innergård

För mer detaljerad information om pågående renoveringar samt kommande projekt se vidare på: https://brfhanaholm.se/projekt/
Parkering Föreningen förfogar över 84 garageplatser samt 3 p-platser. Båda med separat kö som hanteras av Nabo. Garage- och p-platserna är tillgängliga för personer utanför föreningen men medlemmar har förtur i kösystemet. Garageplats bil: 500 kr/månad. Garageplats MC (även lådcykel): 260 kr/månad. P-plats utomhus: 350 kr/månad. Under 2023 kommer garaget att genomgå en renovering och då kommer även laddstolpar att placeras ut. I övrigt råder det boendeparkering i området, kontakta eller besök Malmö stads hemsida för mer information.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Tele2 och basutbudet ingår i avgiften. Internet levereras via Bahnhof med hastighet på 1 Gbit/s. Det tillkommer en obligatorisk kostnad till avgiften för bredband om 65 kr/månad.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats De tre byggnaderna omsluter en gemensam gård utrustad med grillplatser och lekplats, placerad mot söder för bästa solutnyttjande och med det höga punkthuset som skydd mot förhärskande nordvästliga vindar från havet. Denna hustyp återkommer längs hela Tessins vägs södra sida, men med stor variation i material och detaljutformning. Husen bildar övergång mellan Slottsstadens traditionella kvartersstad och Ribersborgs storskaliga lamellhus.
Gemensamma utrymmen Tvättstugor finns i källaren på Tessins väg 8, Kilian Zollsgatan 15B och Roslins väg 14. Det finns två tvättstugor i vardera källare som är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum och 1 mangel.

I föreningens hus finns cykelförråd, barnvagnsförråd samt hobbyrum. Trevlig gård med lekplats, sittmöbler och grillmöjligheter.

Föreningen innehar 4 takterrasser/piskbalkonger. 1 på Tessins väg 8, 1 på Roslins väg 14 samt 2 på Kilian Zollsgatan 15.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-12-05 samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.brfhanaholm.se/

Övrigt

Allmänt om bostaden Andelstal enligt föreningen ekonomiska förvaltare:
Bostadsrättsandel: 0,007943
Andelstal: 0,82417%
Andelstal i föreningen: 0,82417%

Säljarna disponerar i dagsläget över ett vindsförråd samt ett källarförråd. Det finns även möjlighet att hyra fler i föreningen, för detta är det separat kötid.

Dokument

Området

Ribersborg är känt för sin lugna puls och härifrån har du nära till det mesta! Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och är, tillsammans med Slottsstaden och Davidshall, ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden! Området ligger innanför Ribersborgsstranden mellan Mariedalsvägen och Ribersborgsvägen och består till största delen av flerfamiljshus. Här bor man nära Ribersborgs strand, eller Ribban som den brukar kallas, men man har även närheten både till parker med fina promenadstråk och till innerstaden!

Närområde

På Ribersborg har man alltid bekväm närhet till vad man än ska behöva. Längsmed Tessins väg hittar vi matbutiker som förenklar veckohandeln. Vi har konditori och fikaställen som Valhall och S:t Jakob som erbjuder på fina bakelser. Och restauranger med olika utbud med allt från burgare på Surf Shack, pasta hos Via Napoli eller husmanskost från Hörnet. I området finner vi även frisörer, skräddare och mindre butiker som möbelbutik och klädesbutiker.

Kommunikation

I norra delen av området längsmed Limhamnsvägen hittar vi stadsbusslinje 7 som tar oss mellan Ön och handelsområdet Svågertorp. Snett igenom Ribersborg har vi Tessins väg där stadbusslinje 3 passerar och är Malmös ringlinje med stopp på Malmö C, Nobeltorget och Erikslust. Längst Regementsgatan i södra delen har vi linje 4 som tar oss mellan Bunkeflostrand och Segevång med stopp genom centrala Malmö. Från Ribersborg har man aldrig långt till något då man på 5 minuter med cykel når pulsen av centrala Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området har vi två stora grundskolor, Fridhemsskolan som huserar ca 450 elever fördelat på årskurserna F-6 samt Ribersborgsskolan som huserar ca 530 elever fördelat på årskurserna F-6. I anslutning till grundskolorna hittar vi även förskolorna Fridhem och Ribersborg. På bekvämt gångavstånd hittar vi rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden som lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar vi varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag.

Räkna på ditt nya boende