Visningar

Söndag 14 Augusti KL: 12:00 - 12:30 Bokad visning! Bokning sker via hemsidan! Boka
Tisdag 16 Augusti KL: 17:30 - 18:00 Bokad visning! Bokning sker via hemsidan! Boka
Husie, Malmö

Husie Kyrkoväg 54 D

Välkommen till lummiga Toftängen, ett lugnt och barnvänligt område med mysig villakänsla. Här finns nu denna välplanerade trea till salu. Bostaden på markplan är genomgående och bjuder på fint ljusinsläpp samt stilrena ytskikt. Dessutom nyligen renoverat kök och ommålning av majoriteten av väggar & tak skedde vintern 2021/2022. Utöver det finner vi en väl tilltagen uteplats och grönskande trädgård. Bo i en välskött förening med närhet till förskolor/skolor, golfbana samt vackra naturområden. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 77 kvm
Avgift 4867 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1976
Pris 2 595 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ljus och rymliga 3:a med villakänsla på Toftängen!

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Husie Kyrkoväg 54 D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 77 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 77 kvm
Byggnadsår 1976
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

För att nå bostadens entré går vi förbi den tillhörande trevliga uteplats på framsidan och kliver sedan in i lägenheten via en charmig mörkgrön ytterdörr. Vi välkomnas in av en rymlig hall med praktiskt grått klinkergolv samt ljusa väggar. Direkt på höger hand finns en naturlig plats för avhängning av ytterkläderna. I anslutning till hallen finns även en stor klädkammare.

Badrum

Till vänster om entrén ligger bostadens stilrena helkaklade badrum (2013) belägen. Tidlöst vitt kakel på väggarna och mörkgrå klinker på golvet. Badrummet är inrett med WC och tvättställ med kommod (2016), badrumsskåp, spegel, handdukstork samt badkar. Dessutom finns tvättmaskin (2020) för att underlätta i vardagen.

Sovrum

Vidare in finner vi de två sovrummen som båda är bra till storleken och positionerade med fönster som vätter mot trädgården. Rummen har vitmålade väggar och på golvet ligger vackert skeppsgolv, slipat 2013.

Kök

Går vi förbi sovrummen når vi det fantastiska köket i öppen planlösning med vardagsrummet. De två ytorna avskiljs läckert med en bardisk som har dekorativ tegel ut mot det sociala allrummet. Köket är från IKEA och renoverat 2013 samt 2021. 2021 byttes bänkskiva, diskho, kran samt överskåpen ut. Även en del av den maskinella utrustningen byttes 2021, nämligen induktionshäll och varmluftsugn (Samsung) samt spisfläkt (IKEA). Kyl och frys med vatten- och ismaskin (Samsung, 2013) och diskmaskin från 2020 finns installerad. Ej att förglömma finns dessutom utrymme för en större matplats för minst 4 personer. Denna yta är möjlig att konvertera till ytterligare ett sovrum om behovet för det finns.

Vardagsrum

Väl tilltaget allrum med stora fönsterpartier som medför härligt ljusflöde. Ytan rymmer en gedigen soffgrupp och vi når härifrån uteplatsen och den mysiga trädgården. Väggarna är i vit kulör och på golvet ligger, precis som i köksdelen, ljust och elegant skeppsgolv.

Trädgård

Vi kliver ut på uteplatsen under tak och ställer fötterna på ett fint trädäck. Utanför trädäcket finns gräsmatta samt växtlighet som ger ett lummigt intryck och verkar som insynsskydd. Vi finner bland annat klättervildvin som ger trädgården underbar färg under hösten och hortensia som blommar vackert. I anslutning till uteplatsen finns ett praktiskt förråd.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-12-11

Ekonomi

Lägenhetsnummer 66
Pris 2 595 000 kr
Avgift 4867 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband, garageplats samt bostadsrättstillägg
Inre reparationsfond 86 kr
Andel i förening 0,54836%
Andel av årsavgift 0,54934%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens Brf Toftängen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0957
Gatuadress Box 8057/sv Riksbyggen/
Postnummer 20041
Ort Malmö
Äkta/oäkta förening Äkta
Telefon Kontaktperson 0705-585053
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Toftängen är en äkta förening som innehar 176 lägenheter som är fördelade på 16 bostadshus där samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen registrerades 1972.
Föreningen innehar 16 tvåvånings bostadshus, 2 servicehus, 11 garagebyggnader, 4 cykelförråd, miljöhus och tvättstugor.
Ekonomisk förvaltning: Riksbyggen.
Teknisk förvaltning: Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Föreningen utförde en avgiftshöjning på 1,5% fr o m 2022-01-01. Avgiftshöjningar sker normalt den 1:e januari varje år.
Äger föreningen marken Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t o m 2025-12-31.
Antal lägenheter 176
Renoveringar UTFÖRT UNDERHÅLL
2021 - Byte av undercentraler.
2021 - Installation av elstolpar till elbil.
2020 - Postboxar.
2020 - Gemensam fiberanslutning.
2019 - Målning miljöhus, markytor samt målning p-platser.
2019 - Gemensam el.
2018 - Markytor, tvättutrustning.
2018 - Staket garage och p-platser.
2016 - Väderskydd kasunlock.
2016 - Underhåll fönster & dörrar.
2016 - Installation vattenfilter & byte av ventiler.
2016 - Panel byte tvättstuga & uppfräschning styrelserum.
2015 - Installation av EB-metoden.
2015 - Reparation och putsning grundgavlar.
2015 - Byte av tvättutrustning.
2014 - Kanalrensning och OVK.
2013 - Uppfräschning lekplatser.
2013 - Målning av garageportar

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE UNDERHÅLL
2022 - Renovering av lekplatser.
2022 - Byte av fönster och dörrar.
2023 - Målning av fasad.
Parkering Föreningen har 42 P-platser och 176 garage platser. 1 plats för varje lägenhet vars kostnad ingår i månadsavgiften. Gratis parkering finns i närområdet och gästparkering finns att nyttja för besökare. Det finns dessutom flertalet laddstolpar installerade vid föreningens parkeringsplatser.
Tv och bredband Föreningen får kabel-tv och fiber levererad av Sydantenn. Internet ingår i avgiften, Sydantenn levererar internet 1000/1000 via fiberuttaget i lägenheten.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen tillhandahåller en rad utrymmen som får disponeras av föreningens medlemmar. I de båda servicehusen finns totalt 6 tvättstugor, styrelserum och vaktmästeri. Möjlighet att själv hyra en odlingslott finns.
Övrigt Föreningen har gemensam el. Vid överlåtelse måste köpare och säljare komma överens om ersättning då den förbrukade elen debiteras på lägenheten.

För mer info, se föreningens hemsida: https://www.brf-toftangen.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Husie är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Stadsdelen är ett av Malmös största utvecklingsområden där man dem senaste åren har sett stor tillväxt av nya områden som bland annat Gyllins trädgård och Bulltofta Friluftsstad.

Närområde

I Husie finner vi shoppingcenter så som Jägersro center samt mindre matbutiker och livs. Vi har stort utbud av både mindre affärer samt stora kedjor.

Kommunikation

I Husie finner vi flertalet stadsbusslinjer som man kan ta samt finns några hållplatser som erbjuder regionsbussar som snabbt tar oss in till centrum alternativt ut till våra grannstäder. Vi finner flertalet påfarter till både Inre och Yttre ringvägen vilket möjliggör snabb förbindelse till bland annat Lund och Helsingborg.

Parkering

Beroende på vilket området i Husie man befinner sig så finns det olika parkeringsmöjligheter. Till stor del råder fortfarande fri parkering.

Övrigt

Husie består utav flertalet områden som alla erbjuder stort utbud av förskolor, grundskolor samt gymnasieskolor.

Räkna på ditt nya boende