VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Värnhem, Malmö

Höstgatan 43

Stolt presenterar vi denna förtjusande och sofistikerade sekelskifteslägenhet i en fastighet anno 1926 på optimalt cityläge i omåttligt populära bostadsföreningen Frey u p a. Här erbjuds en renoverad drömvåning med enastående takhöjd, eleganta takrosetter, såväl badrum som gästtoalett, vackra golv, genomgående planlösning, otroligt ljusinsläpp och massa vackra originaldetaljer. Med bara en kort promenad till stan, centralen och grönområden är detta ett oslagbart läge. Söker du en bostad med elegans och komfort i en stabil förening på en stark adress så är detta lägenheten för dig. Får inte missas!
Skicka in en intresseanmälan via annonsen för löpande uppdatering!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 105 kvm
Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Avgift 5038 kr/mån
Rum 4
Våning 1.5
Hiss Nej
Byggnadsår 1926
Pris 3 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Strender
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 18
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Malin Strender

Malin Strender

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Höstgatan 43

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 105 kvm. Enligt säljarens information är lägenheten 105 kvm och enligt lägenhetsförteckningen 98,4 kvm.
Hiss Nej
Våning 1.5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 105 kvm
Byggnadsår 1926

Rum

Hall

Från den prunkande innergården når vi denna enastående våning. Inne i den ljusa hallen välkomnas du av vita, välvda väggar och stilrena vitlaserade brädgolv som enhetligt löper vidare genom bostaden. Redan här ges ett smakprov på bostadens smakfulla känsla och unika charm. Här finns avhängningsmöjligheter för såväl jackor som skor samt två klädkammare för ytterligare förvaring..

Badrum

I nära anslutning till hallen når vi det spatiösa, välplanerade och exklusiva badrummet som är något utöver det vanliga. Dubbelhandfat, vattenfallsdusch, bra förvaring och tvättmaskin är bara några av attributen. I det vackra badkaret kan man koppla av och blicka ut genom det gårdsvända fönstret.

Matsal

Den magnifika, ljusa matsalen innehar även det vitlaserade brädgolv och ljusa väggar. Från flertalet stora fönster får vi ett fantastiskt ljusinsläpp till detta vackra rum. Här finns gott om utrymme för en rejäl matplats men kan också göras om till ytterligare ett sovrum om behovet finns.

Vardagsrum

Vidare från matsalen öppnar det rymliga vardagsrummet upp sig och utgör verkligen bostadens hjärta. Även det med stora fönster, sobra kulörer samt vitlaserade brädgolv. Flera vackra originaldetaljer skvallrar om husets ålder.

Sovrum

Intill köket finner du ett av de stora sovrummen, som med sina stora fönster mot gården blir en lugn och ombonad plats, perfekt för vila och återhämtning. Tidsenliga brädgolv och ljusa väggar. Den inbyggda förvaringshyllan är en charmig detalj som sätter pricken över i:et.

Kök

Vidare från hallen öppnar det rymliga och sociala köket upp sig och går i fullständig harmoni med resten av bostaden. Fullt utrustat med grå skåpinredning samt matchande mörk bänkskiva och kromade beslag. Integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, keramikhäll med ugn, fläkt samt integrerad kyl/frys. Här erbjuds goda arbetsytor och förvaring vilket gör detta till drömplatsen för alla som gillar matlagning. I köket finns utrymme för en matplats, optimalt vid middagar med nära och kära. Eller varför inte äta middag ute på den fantastiska gården i nära anslutning?

Sovrum

I det andra stilfulla och ombonade sovrummet, upplevs en "hotellkänsla" utöver det vanliga. Sofistikerade, dämpade kulörval och gott om utrymme för sovrumsmöblemang och förvaring.

Gäst-wc

I direkt anslutning till hallen finner vi en charmig gästtoalett med klassiskt grått klinker och ljusa väggar. Perfekt för den lite större familjen.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-08-27
Primärenergital 171

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1004
Pris 3 595 000 kr utgångspris
Avgift 5038 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, vatten, avlopp, kabel-tv, bredband
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 7,3768%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 335 775 kr

Förening

Föreningsnamn BF Frey u.p.a.
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-1220
Gatuadress Höstgatan 43
Postnummer 21217
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsföreningen Frey Upa bildades 1926 och innehar 16 lägenheter och 1 lokal byggda 1926. Föreningen äger även marken. För den ekonomiska förvaltningen svarar SBC.

Byggnadens skick
Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns.
1992 - Balkongerna sågs över.
1997 - Fönster renoverades.
2001 - Vatten-och avloppsstammar renoverades.
2011 - Gård, tak och fasad renoverades.
2013 - Mindre el-arbeten har utförts.
2015- Elbyte med ny dragning från huvudnätet till elmätaren i lägenheten.
2018 - Ny tvättutrusting i tvättstugan.
2019 - Innergården.
2022 - Portar.

Gemensamma utrymmen
Gemensam och välutrustad tvättstuga finns på vinden även gym finns på vinden. Mysig innergård med grillmöjligheter och gemensamt utemöblemang, även hobbyrum och bastu finns. Föreningen hjälps gemensamt åt med trädgårdsskötsel.

Förråd
Till lägenheten hör både vindsförråd och källarförråd.

Kabel-tv och internet
Kabel-TV samt bredband levereras av Bredbandsbolaget och ingår båda i avgiften.

Om bostadsföreningar
Bostadsföreningar är äldre föreningar bildade innan 1930 då bostadsrättslagen introducerades. De lyder därmed under föreningslagen och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar. Det är därför mycket viktigt att du som spekulant läser igenom stadgarna noga. I skatterättsligt hänseende behandlas en bostadsförening på samma sätt som en bostadsrättsförening.

Viktigt
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten samt läsa den juridiska köparinfon.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Värnhem är ett delområde i Malmö. Bostadshus på Värnhem är till största del byggda på 1920- och 1930-talet. Byggnaderna från 1920 bär en stil inspirerad av klassicismen och byggnaderna från 1930-talet har stil från funkiseran.

Närområde

På Värnhem har man alltid bekvämt avstånd till vad man än ska behöva. Vi finner flertalet matbutiker, kaféer och restauranger i området som erbjuder stor variation av maträtter av olika kulinariska smaker. Vi erbjuds ett större utbud av butiker, nöjen och restauranger på köpcentret Entré som vi har i norra delen av området. Runt Värnhem hittar vi även vårdcentral, gymanläggningar, frisörer, barbershops m.m.

Kommunikation

Värnhem är en av Malmös knutpunkter där vi finner stort urval av stadsbussar som tar oss runt och genom Malmö. Vi har även flertalet regionsbussar som stannar och möjliggör smidig transport till grannstäderna. Vi har Östervärns station endast ett stenkast bort där vi hoppar på tåget och når Malmö C på några få minuter.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi flertalet läroverk i form av förskolor och grundskolor som Rörsjöskolan, Rönnenskolan och Östra skolan som tillsammans huserar ca 1200 elever fördelat över årskurserna F-9. De kommande åren planerar Malmö stad att bygga ihop Värnhem med intilliggande Kirseberg och Östervärn. Här kommer Östervärns station utgöras till centrum av den nya bebyggelsen. I dagsläget finns det planer att bygga ut området med över 4000 nya bostäder samt för- och grundskolor.

Räkna på ditt nya boende