VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
S:t Knut, Malmö

Hantverkaregatan 17

Varmt välkomna till en fantastisk fin lägenhet i hjärtat av St Knut! Vi har en genomgående planlösning, fina originaldetaljer och med allt man behöver inom bekvämt avstånd från vår bostad. Varmt välkomna att höra av er till mäklaren vid frågor och visningsbokning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 63 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4036 kr/mån
Rum 2,5 varav 1 sovrum
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1929
Pris 3 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Åsa Öjes
Reg. Fastighetsmäklare
0735-02 33 96
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

ÅÖ rosa
ÅÖ rosa

Planritning

Åsa Öjes

Åsa Öjes

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hantverkaregatan 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2,5 varav 1 sovrum
Boarea 63 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 4

Lägenheten bjuder på en genomgående planlösning och en generös takhöjd. Under 2016 slipades alla golv och behandlades med en hårdvaxolja.
Vi har flera bevarade detaljer från 1920-talet såsom takrosetter, vackra dörrvalv och djupa fönsternischer i sten. Alla innerdörrar speglar även den eran då fastigheten är byggd, med fina glaspartier och ramverk.

Att fastigheten har fina spröjsade fönster visar även det på att man låtit den här fina 1920-tals charmen få leva kvar. I föreningen bjuds man på en grönskande innergård där möjlighet för odling finns. Vi har en lekplats på gården och trädgårdsmöbler. På vinden finns ateljéer man kan hyra och även ett kontor som man kan tidsboka.

Området ligger väldigt centralt där vi har allt vi behöver utanför portarna. Med en kort promenad når vi Triangelns köpcentrum där vi både har shopping men också kommunikationer i form av bussar och tåg. Det finns flera parker inom ett behagligt promenadavstånd, och för den bilburne är det inte långt att ta sig ut mot ringvägarna.

Nuvarande säljare nyttjar idag ett förråd i källaren samt ett vindsförråd.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 63 kvm
Byggnadsår 1929
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Bredband Telenor, ingår i avgiften.

Rum

Hall

Plats för avhängning samt skoförvaring. Tapetserade väggar tillsammans med en fiskbens parkett.

Duschrum

Helkaklat med vita kaklade väggar och ett mörkt klinkergolv. Renoverades 2014 där kvalitetsdokument finns.

WC

Från hallen når vi badrummet som har en vask samt en wc. Helkaklat i vitt/vinrött på väggarna och vitt/blått på golvet.

Kök

Köket är ljust och öppet med köksinredning i vitt tillsammans med vita väggar samt ett brädgolv. Köket är utrustat med följande:
Spis, Bosch, 2019
Spisfläkt, Siemens, 2021
Kombinerad kyl/frys, Bosch
Diskmaskin, Cylinda, 2023

Sovrum

Stort sovrum med gott om plats för den stora sängen tillsammans med sängbord och övriga förvaringsmöbler om så önskas. Mellan sovrummet och vardagsrummet finns även två platsbyggda garderober vilket ger oss bra förvaringsmöjlighet.

Vardagsrum

Även detta rum är generöst till sin storlek. Här har vi vita väggar tillsammans med den fina fiskbens parketten.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-03-20
Energikonsumtion 145 kWh/m2 år.
Primärenergital 175

Ekonomi

Lägenhetsnummer 266-1-0067
Pris 3 195 000 kr utgångspris
Avgift 4036 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, bredband samt kabel-tv
Andel i förening 1,35%
Andel av årsavgift 1,35%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 199 716 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn BF Andréelund u.p.a.
Organisationsform Bostadsförening
Organisationsnummer 746000-1469
Gatuadress Hantverkaregatan 15B
Postnummer 21155
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsföreningen BF Andréelund UPA är en äkta förening som bildades 1927. Föreningen förfogar över två byggnader uppförda 1927-29 med sammanlagt 66 lägenheter varav alla är upplåtna med nyttjanderätt. Vi har en lokal med nyttjanderätt samt åtta vindsrum med hyresrätt. Dessa är fördelade på åtta trappuppgångar; Hantverkaregatan 15A-E, 17, 19. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Bredablick.

Väsentliga avtal:
Kabel-tv: Tele2
Bredband: Telenor
Elavtal avseende volym: Fortum
Fjärrvärme: EON
Jour: Örestads industribevakning
Skadedjursbekämpning: Anticimex
Serviceavtal värme: Climat 80
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 66
Antal lokaler 2
Renoveringar Vattenstammar: Byttes -98/-99
Avloppsstammar: Byttes -98/-99
Tak: Omlagt -07/-08
Fasad: Omfogad -08
Fönster: Ommålade -04/-05
El: All el bytt i lägenheterna under -11/-12
Trapphus: Målning av tak -11
Värmesystem: Renoverat -11/-12

Renovering och underhåll utförs kontinuerligt vid behov.
Parkering Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser som tillhör föreningen. Dock finns det bra möjlighet till boendeparkering i området vilket innehåller många sidogator. För mer info om boendeparkering, besök www.malmo.se/boendeparkering
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-tv via Tele2 där basutbudet ingår i avgiften. Vad gäller bredband så är föreningen ansluten via Telenor och i avgiften ingår 100Mbit bredband.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Gemensamma utrymmen Det finns två stycken tvättstugor på vinden i gårdshuset. De består av två respektive en tvättmaskin samt en torktumlare i vardera plus ett gemensamt torkrum. Cykelparkering finns på innergården.
I gatuhuset finns en tvättstuga på vinden med 2 tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. I föreningen finns en bastu/badavdelning som föreningens medlemmar kan nyttja. Man har även en gemensamhetslokal med pingisbord.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Malmös kulturkvarter S:t Knut är en central stadsdel beläggen i Västra Sorgenfri. Området består till största delen av flerbostadshus som är uppförda i nordisk klassicistisk arkitektur. Förutom en stor variation av restauranger och caféer så finner vi även skolor för alla åldrar. Vi finner flertalet förskolor där vi bland annat har den judiska förskolan Chinuch. Vi har grundskolan Sorgenfriskolan som huserar klasser från förskoleklass till årskurs nio. I området har vi även den nyrenoverade Mellersta Förstadsskolan som har klasser från årskurs sju till nio. På andra sidan Föreningsgatan hittar vi även Pauliskolan som utbildar ca 1100 gymnasieelever.

Närområde

I området finner vi ett stort utbud av caféer med smakrikt kaffe från mikro-rosterier samt restauranger med olika kulinariska bakgrunder där bland annat vår favorit Spoonery finns. På andra sidan Amiralsgatan finner vi en större Coop och runt i området finns mindre matbutiker så som den populära Ekolivs som säljer närproducerat och ekologiska varor. I den södra delen av området hittar vi den lokala vårdcentralen Sorgenfrimottagningen.

Kommunikation

Längst Nobelvägen hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. I den sydvästra delen av området har vi Amiralsgatan där vi finner Linje 5 samt linje 32. Linje 5 går genom Malmö centrum mellan Stenkällan och Västra Hamnen. Linje 32 tar dig mellan Norra Hamnen och Käglinge med bland annat stopp i centrala Malmö. Området avgränsas i nordväst av Föreningsgatan där vi finner linjerna 6 och 34. Linje 6 tar dig mellan Toftanäs och Klagshamn och passerar genom större delen av Malmö. Linje 34 tar dig från Sibbarp och dess härlig badstrand till Värnhem. Den som gillar att ta sig runt på cykel kommer snabbt märka hur nära centrum är och hur enkelt man tar sig runt i Malmö med hjälp av dem uppmärkta cykelbanor. För bilföraren ligger området bra placerat där man enkelt tar sig ut på Inre ringvägen på några få minuter för att snabbt ta sig runt Malmö eller ut till grannstäderna.

Övrigt

I området finner vi Sorgenfri idrottsplats där bland annat Malmö City FC tränar regelbundet. Under sommaren öppnar Folkets Park upp deras aktiviteter där det alltid finns något att göra, både dag som natt. För dem minsta barnen så finns det hoppkuddar, teaterföreställningar eller varför inte besöka Terrariet där vi kan bekanta oss med allt som kryper, krälar, hoppar och klättrar. I parken ligger även restauranger från Folkparksgrillen som serverar saftiga högrevsburgare till Far i Hatten som serverar mat efter säsong och vedeldade pizzor.

Räkna på ditt nya boende