Budgivning pågår

Senaste bud:
1 300 000 kr

Visningar

Söndag 21 Augusti KL: 14:00 - 14:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Katrinelund, MALMÖ

Eriksdalsgatan 3B

Välkommen till denna väldisponerade tvårummare på hela 59 kvadratmeter på våning 6 av 8. Bostaden erbjuder ett stilfullt helkaklat badrum från 2016 samt ett modernt ljust kök från 2016 med utgång till balkong. Här finner du ett rymligt sovrum med goda förvaringsmöjlighet samt ett socialt tilltaget vardagsrum.

Katrinelund är ett lugnt och grönskande område med goda kommunikationer och kort cykelavstånd till Malmö city. I området finner vi bekvämligheter så som matbutik, gymanläggning, vårdcentral samt mindre utbud av restauranger. Ett stenkast bort hittar vi en av Malmös knutpunkter Värnhem där vi finner utmärkt kommunikation av kommunal transport samt brett sortiment av shopping, restauranger och nöje.
Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 59 kvm
Avgift 3426 kr/mån
Rum 2
Våning 6 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1961
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jerry Nyhlén
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Välkommen till denna väldisponerade tvårummare på hela 59 kvadratmeter på våning 6 av 8

Planrinting

Planrinting
Planrinting
Jerry Nyhlén

Jerry Nyhlén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Eriksdalsgatan 3B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Ljus och luftig entré som leder oss vidare in i lägenheten. Mörkt klinkergolv och ljusa väggar, stilrent! Här finns en stor garderob med plats för dina ytterkläder

Kök

Modernt kök ljust med matplats. Det stora fönstret vid matplatsen ger ett härligt ljusinsläpp. Köket är fullutrustat med kombinerad kyl och frys, spishäll, ugn, kolfilterfläkt (filter saknas) och diskmaskin. De vita luckorna bryter snyggt av mot den mörka bänkskivan i laminat och det mörka kaklet ovan arbetsytorna. Köket har ett vackert, mörkt klinkergolv samt ljusa väggar och matplats för 4 personer, socialt och praktiskt! Från Köket har man utgång till lägenhetens trevliga balkong, där man gärna vistas med en god kopp kaffe under årets varma dagar.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum med trevlig utsikt över den välskötta och lugna gården mellan husen. Här finns gott om utrymme för en stor soffa samt kompletterande möbler. Vardagsrummet har ljusa väggar och på golvet ligger vacker ekparkett.

Badrum

Det stilrena badrummet är renoverat år 2016 med vitt och svart kakel på väggar som snyggt bryter av mot golvets mörka klinkers. Badrummet är utrustat med duschhörna, WC, handfat med svart kommod samt handdukstork och tvättmaskin. Ovanför handfatet finns ett badrumsskåp med spegel, belysning och har plats för dina hygienartiklar.

Sovrum

Ett lugnt och harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och kompletterande möbler om man så vill. På golvet ligger vacker vacker stavparkett och väggarna är behagligt ljusa.

En lägenhet att trivas i!

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-01-22
Primärenergital 141

Ekonomi

Lägenhetsnummer 70
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 3426 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv.
Driftkostnad 3 510 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 830 kr
  • Hushållsström: 1 680 kr

Driftskostnad enligt säljarens uppgifter.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,37876%
Andel av årsavgift 0,37876%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Eriksdal
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5874
Gatuadress Eriksdalsgatan 5b
Postnummer 21216
Ort Malmö
Epostadress Styrelse@hsberiksdal.se
Hemsida www.hsb.se/malmo/brf/eriksdal/om-brf-eriksdal
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Eriksdal är en äkta bostadsrättsförening beläggen i Katrinelund, Malmö. Föreningen bildades i samband med byggnationen av fastigheten 1961 som består av tre bostadshus fördelade på adresserna eriksdalsgatan 3,5 och 7. Det finns totalt 240 lägenheter i föreningen där samtliga innehas med bostadsrätt samt tre lokaler som innehas med hyresrätt.
Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2030-12-31. För att bli godkänd av föreningen krävs medlemskap i HSB.
Ekonomisk förvaltare: HSB.
Teknisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Avgiftsförändringar: Föreningen planerar att höja avgiften lite varje år för att följa kostnadsutvecklingen och undvika stora höjningar enskilda år. (Ingen avgiftshöjning ansågs vara nödvändig under år 2022)
Äger föreningen marken Nej - Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2030-12-31.
Antal lägenheter 240
Antal lokaler 3
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2022 - Relining avloppsstammar.
2020 - Gemensam el, varje lägenhetsinnehavare betalar för sin förbrukning.
2020 - Gemensamt bredband installerat.
2019 - Byte av tak på Eriksdalsgatan 5 och 7.
2019 - OVK-besiktning
2019 - Radonmätning (inga anmärkningar på nivåerna)
2019 - Spolning av avloppsstammar.
2017 - Dörröppnare till inre portdörrar i trapphus.
2017 - Belysning vid portarna och gräsplanen utbytta.
2016 - Belysning till grillplatserna utbytta.
2014 - Utbyte av belysning i trapphus
2013 - Spolning av avloppsstammar.
2013 - Fasader och balkong, utökning av p-platser, avfallshantering.
2011 - Renovering av tvättstugor.
2009 - Målning av socklarna.
2008 - Bytt tappvattenstammarna och radiatorerna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR:
2022 - OVK: åtgärder på anmärkningar (sedan ska ombesiktning göras)
2022 - Hissrenovering. Arbetet beräknas vara klart under 2022.
2022 - Nya cykelskjul
2022-2023 - Uppfräschning av utemiljö.
2022-2023 - Renovering av exteriör på kakelideas lokal.
2022-2023 - Putsning av socklarna på de tre husen.
Parkering Parkering: Föreningen disponerar över totalt 162st parkeringsplatser som går att hyra, samt 3 MC-platser. Separat kö tillämpas och kostnaden är ca 300 kr/mån. I övrigt är det boendeparkering i området.
Tv och bredband Kabel-TV: Föreningen har kabel-TV via Tele2. Basutbudet ingår i avgiften. Internet: Föreningen har bredband via Banhof, 1000/1000, ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har två stortvättstugor (med två tvättmaskiner och en torktumlare) och en veckotvättstuga (med tre tvättmaskiner och tre torkskåp) i källaren i respektive hus. Det finns även två torkrum i respektive hus.

Gemensamt cykelrum att tillgå. Fritidslokal finns i källaren i 7 B. Föreningen har gott om sällskapsytor på sina om sommaren gröna och välskötta gårdar. Om våren plockas gemensamma utemöbler och grillar fram och det finns även lekplatser för de små.

Varje lägenhet har ett tillhörande vindsförråd samt ett matförråd i matkällaren. Föreningen har även ytterligare förråd för uthyrning, för mer information kontakta föreningen.

Övriga avgifter: 500 kr/person i medlemsavgift till HSB (fås tillbaka när man flyttar). 300 kr i årsavgift (betalas endast för innevarande år, fr o m året efter betalas årsavgiften av bostadsrättsföreningen)

För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/eriksdal

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-06-30. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Föreningen har ett gemensamt elavtal där medlemmarna debiteras månadsvis utefter faktisk förbrukning med 5 månaders eftersläpning. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo. Säljaren upplyser köparen om att kolfilterfläkt i kök saknar filter. TV - Möbelset (hylla/bänk/skåp) ingår ej i försäljningen.

Dokument

Området

Katrinelund är ett delområde i stadsdelen Centrum, Malmö. Tidigare har området bestått av sjukhus byggnader där vissa har återanvänts till bland annat gymnasium. Området ligger mellan Nobelvägen och kontinentalbanan (järnvägen) och söder om Sallerupsvägen.

Närområde

Centralt placerat hittar vi Katrinelunds Center där vi har matbutiken Willys, ÖoB, frisör, gymanläggning, apotek samt mindre matställen. Endast ett stenkast bort hittar vi Värnhem som erbjuder större shoppingmöjligheter, flertalet restauranger med olika kulinariska smaker och nöjen.

Kommunikation

Längst Nobelvägen passerar stadsbusslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Värnhem, Södervärn och Malmö C. På Sallerupsvägen hittar vi linje 6 som går mellan handelsområdet Toftanäs och Klagshamns badstränder. Inre ringvägen ligger endast några minuter bort med bilen där man enkelt kan ta sig vidare till Yttre ringvägen eller runt Malmö på några få minuter.

Parkering

Till största delen råder betalparkering enligt Malmö taxa. Parkeringsmöjligheter finns att hyra från bostadsföreningar i området.

Övrigt

I området finner vi utöver Rönnens förskola även Rönnenskolan som huserar ca 420 elever fördelat över årskurserna 7-9. Vi finner även Östra Skolan som har ca 150 elever fördelat över årskurserna 7-9.

Räkna på ditt nya boende