Visningar

Söndag 2 Oktober KL: 14:00 - 14:30 Bokad visning. Bokas via hemsidan eller mäklaren. Varmt välkomna! Boka
Boka visning
Lindeborg, MALMÖ

Dansörgatan 8

Varmt välkomna upp till våning två där vi kliver in i en renoverad tvårummare om 62 kvadrat. Här har man lagt nya golv i kök, sovrum och hall, nya ytskikt i samtliga rum, unikt renoverat kök i lyxig tolkning av 70-talet med mässing, rött och grönt. Hall och sovrum har fått nya garderober och vardagsrummet har ett slipat originalgolv. Badrummet är i originalskick förutom en nyare dusch och uppdaterade badrumsmöbler. Bostadens balkong är inglasad och ligger dessutom i perfekt västerläge för eftermiddagssolen. Här är det bara att flytta rakt in!

På Lindeborg bor du dessutom med perfekt gångavstånd till Hyllie för både shopping och täta tåg och bussförbindelser, medans du väl hemma bor med grön omgivning med luftiga ytor mellan husen.

Varmt välkommen hem!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 62 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3590 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1973
Pris 1 550 000 kr

Ansvarig mäklare
David Kilman
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Unikt renoverad tvårummare med inglasad balkong i västerläge på populära Lindeborg!

gård hyllie

gård
gård
hyllie
hyllie

Planritning

David Kilman

David Kilman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Dansörgatan 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 62 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 62 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Väl inne i bostaden så möts vi av slätspacklade vita väggar, ny parkett som flyter vidare till sovrum och kök samt uppdaterade garderober som innehar samma luckor och handtag som bostadens kök. Plats finns även för sko- och hatthylla.

Kök

Vidare till köket så möts vi av en unik renovering med en förkärlek till 70-talets retro känsla i en modern lyxig känsla med grönt, mässing och vinrött. Köket är dubbelsidigt och känns ändå luftigt tack vare ett hyllplan istället för överskåp. Renoveringen genomfördes under 2020 och detsamma gäller inköp av vitvarorna; integrerad diskmaskin, ugn, spishäll och köksfläkt från Ikea och kyl/frys från Gorenje. Här har vi även plats till en matgrupp för 4-6 personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet har en slipad originalparkett som pryder golvet och även här är väggarna slätspacklade och vitmålade. Rummet har god plats för soffgrupp, mediamöblemang och matgrupp eller hemmakontor.

Sovrum

Sovrummet har likt hallen ett snyggt nytt parkettgolv, slätspacklade väggar, men även en garderobsvägg med samma luckor och handtag som garderob i hall för ett enhetligt intryck. Bra utrymme för dubbelsäng samt sängbord. Det är även här ifrån vi når bostadens inglasade balkong i svårslaget västerläge för sol under stora delar av dagen men framförallt eftermiddagssolen. Här ute får man plats med en mindre utegrupp eller annan möblering.

Badrum

Badrummet är i originalskick men har uppdaterade badrumsmöbler samt en nyare duschkabin istället för original badkar.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-04-25
Primärenergital 110

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2217-2-184-5
Pris 1 550 000 kr
Avgift 3590 kr/mån
Kommentar Inkl. VA, värme, kabel-tv, internet (100/1000). IMD för el tillkommer.
Andel i förening 0,14222%
Andel av årsavgift 0,14222%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Sofieholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0734
Gatuadress Orkestergatan 1
Postnummer 21585
Ort MALMÖ
Epostadress hsb.lindeborg@gmail.com
Äkta/oäkta förening Oäkta
Kontaktperson Brf Sofieholm Fastighetskontor
Telefon Kontaktperson 040-13 32 80
Allmänt om föreningen HSB Brf Sofieholm är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 573 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 9 lokaler, varav 3 är upplåtna med bostadsrätt. Föreningens adresser är fördelade på Regissör- Dansör- och Aktrisgatan samt Lindeborgs butikscentrum. Husen färdigställdes 1972- 1973. Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt, senaste omförhandlingen skedde 31/12 2016. Det nya avtalet gäller tom 31/12 2026. HSB Brf Sofieholm har tillsammans med grannföreningarna HSB Brf Lindeborg och HSB Brf Henriksdal gemensam förvaltning med fastighetskontor på Orkestergatan 1. I Lindeborgs butikscentrum finns bl.a. gym, ICA-butik och frisör. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som styrelsen uppdaterar årligen.

2020 Nya hissar installerade.
2018 utfördes ny energideklaration och solceller installerades på taken på låghusen.
2017 infördes gemensam el.
2015-2016 byttes frånluftsfläktar i låghus.
2015 spolades spillvattenledningarna och rensning av ventilationssystem utfördes samt renovering av garage.
2013 tilläggsisolerades vindarna och ledbelysning installerades i höghus och källargångar.
2012 renoverades värmecentralerna och värmepumpar byttes ut. Taken lades om i låghusen. Taket på höghusen är omlagt sedan tidigare.
2004 sågs fasaderna över i samband med att balkongerna renoverades och glasades in.
2021 Installera laddstolpar på en del av parkeringsplatserna.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 Relining av bottenstammledningar kommer att påbörjas under året med start i Butikscentrum.
Föreningen har en dialog om att renovera fönster. Senaste info från föreningen är att de inte kommer göra det än på något år.
Föreningen har en dialog om att renovera vattenstammar i framtiden, men det finns inga planer på det för närvarandet.
Föreningen har en dialog om att renovera avloppsstammar i framtiden, men det finns inga planer på det för närvarandet.
Parkering P-plats: 130 kr/mån. Kösystem tillämpas. Garage: 330 kr/mån. Kösystem tillämpas. MC-plats: 165 kr/mån. Kösystem tillämpas. Cykelbox: Finns att hyra för 57 kr/mån. Kösystem tillämpas. Cykelrum finns också att hyra mot deposition. Höjning av garage-, p-platser och cykelboxar sker varje år med ca 2 % enligt avtal. Det finns 356 st garageplatser samt 154 st p-platser. I dagsläget finns ett fåtal lediga p-platser och en kortare kö till garageplats (Dansörgatan).
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-tv via Sydantenn där basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivt bredbandsavtal med Bahnhof, hastigheten höjdes till 1000/1000 under 2021 och ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt GEMENSAM EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån individuell förbrukning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns 2 tvättstugor i källaren med 2 tvättmaskiner och torktumlare i vardera höghusen och 1 tvättstuga med 2 tvättmaskiner och torktumlare i låghusen. 2 torkrum och 1 mangelrum finns också. Barnvagnsrum finns att tillgå utan avgift. Miljöhus med sopsortering finns.
I föreningen finns en fin och lummig innergård med tillgång till cykelställ, lekplats och sittplats.

Föreningen utför tillsyn.
För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/sofieholm/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-07. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt I dagsläget så disponerar säljaren över ett källarförråd om ca 5-6 kvadratmeter.

Dokument

Området

Lindeborg ligger beläget i södra Malmö precis intill Hyllie och Svågertorp. Området kännetecknas av mycket grönska och luftiga avstånd mellan husen vilket ger en lugn och hemtrevlig miljö. Bostadsområdet består för det mesta av flerfamiljshus från 70-talet med smart planerade och rymliga bostäder.

Närområde

I området finner vi närhet till mindre bekvämligheter så som matbutik, vårdcentral samt den lokala pizzerian. På andra sidan Pildammsvägen har vi Hyllie som erbjuder stort utbud av restauranger, stormarknaden Citygross, frisörer, barberare, tandläkare samt Sydsveriges största shoppingcenter Emporia.

Kommunikation

Från Lindeborg tar man sig dessutom till Hyllie på ca 5 minuter på cykel eller ca 15 minuter för den som vill gå. Väl framme har vi Emporia för shopping, restauranger samt nöjen, och sedan har vi Hyllie tågstation för den som snabbt vill ta sig in till centrum eller för veckopendlaren som med lätthet tar sig till Köpenhamn på ca 35 minuter. Vill man istället ta första bästa buss så går både buss 7 och 35 från Lindeborg.

Övrigt

I området finner vi två olika förskolor i varsin ände och i mitten har man även Lindeborgsskolan som sträcker sig från förskoleklass upp till nionde klass.

Räkna på ditt nya boende