VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Sorgenfri, MALMÖ

Branteviksgatan 5A

Välkommen upp till våning sju där denna etta är belägen. Här möts ni av välplanerade kvadratmeter och en stor inglasad balkong som bjuder på en fantastiskt utsikt. Dessutom erbjuds det helkaklat badrum, stor klädkammare till förvaring och en bra planerad kokvrå. En perfekt lägenhet för dig som vill sätta din egen prägel.

Här bor ni på bra läge med närhet till Möllevångstorget, Folkets Park, S:t Knut och Triangeln som har ett stort utbud av restauranger, caféer och shopping. Det är goda kommunikationer och bara ett par minuter bort har ni både tågstation och Malmö express stadsbuss. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 24.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2321 kr/mån
Rum 1
Våning 7 av 10
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1959
Pris 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Varo Dalawy
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
William Dam
Reg. Fastighetsmäklare
0766-455727
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad etta på sjunde våningen med stor inglasad balkong

Planritning

Varo Dalawy

Varo Dalawy

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Branteviksgatan 5A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 24.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 24.5 kvm
Byggnadsår 1959
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. På golvet vilar laminat och väggar i vitt.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel och svart klinker. Det finns här wc, dusch med duschväggar, handfat med kommod och spegelskåp.

Kokvrå

Renoverad kokvrå med köksluckor i vit färg. Kokvrån är utrustat med bl.a. spis, ugn, och kylskåp. Här finns dessutom god arbetsyta.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett väldigt rymligt rum med olika möbleringsalternativ. Här finns även tillgång till en stor klädkammare för förvaring. Från vardagsrummet tar vi oss även vidare till balkongen. På golvet vilar laminat och väggarna i vitt

Balkong

Vidare tar vi oss till den stora inglasade balkongen som har en fantastisk utsikt över stora delar av Malmö. Utmärkt för den som vill avnjuta sitt morgonkaffe till soluppgången.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-10-08
Energikonsumtion 7634 kWh/m2 år.
Primärenergital 152

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0075
Pris 695 000 kr
Avgift 2321 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten & kabel-TV
Andel i förening 0,33145%
Andel av årsavgift 0,45481%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 48 438 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Torbjörn
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5387
Gatuadress Branteviksgatan 5A
Postnummer 21441
Ort MALMÖ
Epostadress brftorbjorn@ownit.nu
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Torbjörn är en äkta förening och förfogar över tre hus från 1957 med sammanlagt 140 lägenheter, 4 st lokaler med bostadsrätt och 5 st med hyresrätt. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Marken innehas med tomträtt och nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2025-12-31. För den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.
Föreningens ekonomi Föreningens syn på dess ekonomi är att den är god och dem har en mycket låg belåning per kvm. Det finns i nuläget inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med bostadsrättsföreningen den 2021-04-26). Styrelsens grundtanke är att avgifterna ska höjas med 2% årligen för att undvika stora höjningar enskilda år. Samt amortera ner skulderna för att ha bättre utrymme att finansiera framtida underhållsbehov.
Antal lägenheter 140
Antal lokaler 9
Renoveringar Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen.

Utförda renoveringar
- Byte av vattenpumpar 2019
- Detektorbelysning i tvättstugan 2019
- Tak renoverades 2018
- Relining avloppsstammar 2017
- Byte av hiss på Branteviksgatan 5B 2016
- Garagetak 2015
- Byte av vattenstammar 2010
- Fönsterbyte och balkonger glasades in 2000

Planerade renoveringar
Femårsplan: Fogning fasader, renovering av torget och i samband med det tätning av garagetaket, renovering stuprör/ skärmtak, fönsterbyte lokaler, ventilbyte element, elstolpar garage och gemensam el. Det som ligger främst är renovering av torget och tätning av garagetaket.
Parkering Föreningen tillhandahåller 40 utomhusplatser för uthyrning för 95 kr/mån. Till dessa är det separat kö. Föreningen tillhandahåller även 230 garageplatser till en kostnad ca 250 kr/månad. Separat kö där medlemmar i föreningen ges företräde. Utöver det råder det boendeparkering i området.
Tv och bredband TV Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och basutbudet ingår i månadsavgiften. BREDBAND Föreningen har avtal med bredband via Ownit. Medlemmarna tecknar och bekostar själva sina avtal.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt I hus 9 finns samtliga gemensamma lokaler, bastu, gym, samt en mindre festlokal.
Föreningen innehar fyra stycken gemensamma tvättstugor. Föreningen innehar även barnvagnsrum och cykelrum.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Sorgenfri är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden. Området består till största delen av bostadsrätter med byggnation från 50- och 60-talet. Här har vi närhet till Möllevångstorget, Folkets Park, S:t Knut och Triangeln med stort utbud av restauranger, caféer och shopping. Det tar ca 5 min att komma till den nya tågstationen som tar dig vidare till både Hyllie och centralen.

Närområde

På Sorgenfri finner vi mindre bekvämligheter så som matbutiker, frisör, kaféer samt flertalet restauranger som erbjuder olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På ett bekvämt gångavstånd når vi busshållplats där Malmö express stadsbusslinje 5 går som tar oss genom centrala Malmö från Stenkällan i östra Malmö till Västra Hamnen. Härifrån avgår även flertalet andra stadsbussar som t.ex. linje 32 som tar oss mellan Käglinge till Norra Hamnen med stopp i centrala Malmö. Malmö City har vi mindre än 2 km bort som vi når på ca 5 minuter med cykel.

Parkering

I området finns parkerings- och garageplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi förskolor för dem minsta och för dem äldre barnen har vi grundskolan Stenkulaskolan som huserar ca 560 elever som är fördelade över årskurserna F-9. På bekvämt promenadavstånd finner vi Folkets park som erbjuder lekplatser, matställen och utomhusevenemang som marknader och konserter.

Räkna på ditt nya boende