Visningar

Söndag 5 Februari KL: 12:00 - 12:30 Föranmälan krävs, bokas via hemsidan! Boka
Boka visning
Söderkulla, MALMÖ

Björkhagegatan 7

Vi välkomnas till en trivsam villa med härliga attribut från byggåret, vilket var 1930. Generöst tilltagen takhöjd, stora rum och en fantastiskt lummig och insynsskyddad trädgård är bara några saker som vi älskar med detta huset. Varm och trivsam atmosfär med en härlig utomhusmiljö. Vi har gångavstånd till såväl förskola och grundskola. Bra kommunikationsmöjligheter i form av stadsbussar och för den bilburne är det enkelt att ta sig ut till både yttre- och inre ringvägen.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 110 kvm + 64 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 2 sovrum
Tomt 697 kvm
Byggnadsår 1930
Pris 3 895 000 kr som utgångsbud

Ansvarig mäklare
Åsa Öjes
Reg. Fastighetsmäklare
0735-02 33 96
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Trevlig 30-talsvilla belägen på populära Söderkulla!

Åsa Öjes

Åsa Öjes

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björkhagegatan 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 2 sovrum
Boarea 110 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Fastighet Lindansaren 5
Boarea 110 kvm
Biarea 64 kvm
Byggnadsår 1930
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Tegel
Fasad Puts/tegel/trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Grundmur Betongsten
Tak Tegel
Grundläggning Betongplatta/källare
Uppvärmning Värmepump luft/vatten samt direktverkande el
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2005 renoverades köket.
2007 renoverades badrummet på våning 2.
2008 värmepump.
2016 renoverades tvättstugan.

Rum

Entréplan

Hall

Ljus hall där vi har avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor avskilt i ett utrymme in mot matsalen. I hallen har vi en WC och här når vi även trappan upp till ovanvåningen.

WC

Under trappan har vi ett utrymme som gjorts till en gäst WC. Här har vi ett mörkt klinkergolv och ljus mosaik på väggarna. Inredning såsom wc och handfat med spegel ovan.

Matsal

Ljust rum tack vare det stora fönstret som ger oss ett härligt ljusinsläpp. Här har vi ljusa väggar tillsammans med ett brädgolv. Gott om plats för stort matbord för ca 6-8 sittplatser.

Kök

Vidare in från matsalen kommer vi till köket. Här har vi plats för matbord för ca 4-6 personer. Mörkt golv tillsammans med ljusa väggar som går i en blå ton. Vi har gott om förvaring i form av skåp och lådor där alla fronter går i vitt. Inredning såsom spishäll (2005), fläkt (2005), kyl/frys (2014) samt mikrovågsugn (2006). Fönstren blickar ut mot trädäcket och trädgården.

Trädgård

Fantastisk trädgård där vi har en stor gräsmatta samt ett stort trädäck som ger oss plats för både soffgrupp och matplats. Baksidan är väldigt privat med hjälp av både växtlighet men också plank mot grannen. På framsidan har vi en stenlagd infart med plats för två bilar.

Vardagsrum

Likt matsalen har vi även här ett ljust och stort rum med brädgolv och ljusa väggar. Vi har ett stort fönster som vetter mot trädgårdens östra sida. Gott om plats för soffgrupp och tv möbeln.

Ovanvåning

Arbetsrum

Mindre rum som passar utmärkt till ett arbetsrum där vi har plats för skrivbord och bokhyllor. Vill man kan man såklart använda detta till ett barnrum eller gästrum för den som önskar det.

Sovrum

Rummet vi når rakt fram från trappan sett är stort med gott om plats för dubbelsäng och övriga förvaringsmöbler om så önskas. Vi har en klädkammare som vi når från rummet som ger ytterligare förvaring. Stort fönster som ger oss ett härligt ljusinsläpp.

Sovrum 2

Rummet som är vägg i vägg med rummet ovan beskrivet är även det stort i sin storlek med plats för dubbelsäng. Här har vi ett mörkt golv tillsammans med vita väggar.

Badrum

Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Idag är en duschkabin installerad, kommod med spegel ovan samt en wc. Badrummet renoverades 2007.

Källare

Källaren når vi från trädgårdens östra sida. Här nere har vi bra rum för förvaring och vi finner även tvättstugan och pannrummet här. I tvättstugan har vi ett grått klinkergolv tillsammans med delvis kaklade vita väggar. Tvättmaskinen är från Miele (2014) och torktumlaren är från Cylinda (2010).

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2021-11-08
Energikonsumtion 100 kWh/m2 år.
Primärenergital 220

Ekonomi

Pris 3 895 000 kr som utgångsbud
Taxeringsvärde 2 475 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 352 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 123 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 123 000 kr
Värdeår 1930
Summa inteckningar 1 163 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 15 000 kWh/år
Driftkostnad 41 176 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 4 676 kr
  • Försäkring: 7 400 kr
  • Renhållning: 2 100 kr
  • Hushållsström: 27 000 kr

I elkostnaden ingår även uppvärmningen. Driftskostnaderna är individuella och kan komma att variera till nästkommande ägare. Detta beroende på val av försäkringsbolag, elleverantör samt förbrukning gällande el och värme.

Tomt

Tomtarea 697 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Parkering Stenlagd uppfart med två bilplatser.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Stadsplan Tomtindelning

Övrigt

Allmänt om bostaden Nuvarande ägare har kabel-tv samt fiber (hastighet 1000 mb) via Sydantenn. Detta till en kostnad om 365 kr/månad.
Övrigt Nuvarande ägare har kabel-tv samt fiber (hastighet 1000 mb) via Sydantenn. Detta till en kostnad om 365 kr/månad.

Dokument

Området

Söderkulla är ett omtyckt bostadsområde i Malmö. Området börjades bygga under 60-talet och är verkligen en klassisk bild över Malmös enorma utveckling under den tidsperioden. I området finns allt från höghus till villor och området är populärt bland såväl unga som gamla. På Söderkulla finns ett stort utbud av förskolor och högstadieskolor. Söderkulla ger dig även ett brett utbud av mindre restauranger, pizzerior och matbutiker.

Kommunikation

På ca 30 minuter tar du dig till Malmö C via stadsbusslinje nummer 2.

Räkna på ditt nya boende