VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Almvik, Malmö

Axel Danielssons Väg 85

Välkommen till denna trevliga och genomgående lägenhet om fyra rum och kök i stilrent skick. Ett hem med välplanerade kvadratmetrar som kombineras med generösa sovrum och härliga sociala ytor, samt ett stilrent och rymligt kök. Det finns även en mysig balkong i optimalt västerläge där ni kan njuta av kvällssolen under sommartid, samtidigt som man får en bra utsikt utöver området. Detta i ett fridfullt och barnvänligt område med närhet till såväl skolor, barnomsorg, mataffärer, kommunikationer som grönskande områden. På få minuter med bil nås också Hyllieområdet med både tågstation och Emporia. Detta är ett boende ni inte får missa!

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 97 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5952 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1973
Pris 1 750 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Stilren fyra med balkong i västerläge!

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Axel Danielssons Väg 85

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 97 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Rum

Hall

Genom entrédörren möts vi av en rymlig hall där möjligheterna för både avhängning och förvaring är väl tillgodosedda. Här utmärks atmosfären av ett modernt och stilrent laminatgolv, samt ljusa ytskikt som ger ett ljust och inbjudande intryck.

Kök

Köket utstrålar en modern och stilren atmosfär med vit skåpinredning som smakfullt kompletteras av ett kakel i bruna nyanser. Här finner kocken en inspirerande arbetsyta och gott om generösa förvaringsmöjligheter. Köket är komplett utrustat med spis, fläkt, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, ugn samt kyl och frys.

Vardagsrum

Vardagsrummet har stora fönsterpartier med fri utsikt till den grönskande innergården som ger ett vackert ljusinsläpp. I rummet finns det gott om plats till både stor soffgrupp men också matbord. Rummet pryds av vita väggar och ett laminatgolv. Från vardagsrummet är når vi även balkongen som ligger i optimalt västerläge.

Sovrum 1

Det rymliga sovrummet rymmer en bekväm dubbelsäng med gott om plats för förvaring och sängbord. Väggarna är ljusa och på golvet vilar laminat.

Sovrum 2 & 3

De två andra generösa sovrummen ligger bredvid varandra och erbjuder flexibilitet för att användas som barnrum eller kontor efter behov. Liksom i övriga delar av hemmet är väggarna hållna i en ljus vit färg samt ett laminatgolv.

Badrum

Från entrén tar vi oss vidare till det helkaklade badrummet, där en värmande ton av brunt klinker och vitt kakel skapar en behaglig atmosfär. Badrummet är komplett med alla bekvämligheter, inklusive WC, badkar, kommod och ett praktiskt spegelskåp för extra funktionalitet.

WC

Från hallen når vi även lägenhetens gästtoalett där golvet pryds av beiga nyanser som skapar en varm atmosfär, medan en del av väggen matchar i samma ton. Den återstående delen av väggen är fräsch i vitt färg, vilket ger en harmonisk kontrast. Inuti gästtoaletten återfinns bekvämligheter som WC och en praktisk kommod.

Balkong

Från vardagsrummet når vi lägenhetens stora balkong som vetter mot väst. Här finner vi gott om utrymme för möblemang för att kunna avnjuta solnedgången under sommarkvällarna. Dessutom har man utsikt mot den trevliga 4H gården och lekplatsen.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2020-02-20
Primärenergital 221

Ekonomi

Lägenhetsnummer 498
Pris 1 750 000 kr
Avgift 5952 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. På avgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg på 89kr för bredband och 1039kr för värme. Föreningen har gemensam el där man debiteras för den faktiska förbrukningen.
Andel i förening 0,20698%
Andel av årsavgift 0,20696%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 92 533 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 23
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0437
Gatuadress Serenadgatan 23
Postnummer 21573
Ort MALMÖ
Epostadress info@mhus23.se
Hemsida https://www.mhus23.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Marken innehas med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2032-12-31.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Föreningen beslutade att höja avgiften med 3 procent ifrån 2024-01-01. Föreningen höjde även avgiften med 4% 2023-01-01. Föreningen har en låg belåning, enligt senaste årsredovisning 2022 på 1222kr/kvm.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 2
Renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022: Relining av avloppsstammar.
2021 - Nya porttelefoner
2021 - Renovering av hissar
2020 - Byte av tappvattenstammar i låghusen.
2019 - Förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt
2019 - Tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg.
2019 - Balkongbesiktning
2019 - Underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 - dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2018 - Fönster byttes ut
2018 - Relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2016 - utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen
2016 - fasadtvätt utfördes av alla höghusen
2016 - Tvättmaskiner byttes ut
2016 - Nya utemiljömöbler köptes in
2016 - Festlokalen inreddes.
2014 - spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar
2014 - 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut
2014 - Alla fönster justerades
2014 - 3 miljörum inreddes
2014 - Nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 - Installerades gemensam el.
2009 - Utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 - Byttes taket.
1986 - Byttes fönstren.
Parkering Föreningen har 340 p-platser med hyra á 100 kr/månad, och 2 garage under jord med 169 platser á 250 kr/månad. Det finns även garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg som kostar 300 kr/månad. Separat kö tillämpas och kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av. En lägenhet kan ha max 2 platser.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området, kostnad 5 kr/tim/dygnet runt.
Tv och bredband Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit som ingår i månadsavgiften. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns två stora miljöhus, ett vid höghusen och ett på Axel Danielssons väg 3. Det finns även 3 mindre miljöhus på låghusområdet på Axel Danielssons väg. Föreningen har kameraövervakning vid alla entréer i höghusen och miljöhusen. Kameror finns även i garagen samt i höghusens tvättstugor. Det finns en träningslokal med gymutrustning som medlemmar kan få tillgång till mot betalning av månadsavgift. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och en basketplan.
Övrigt Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.mhus23.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga garageplatser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Ingen karta för tillfället.

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende