Budgivning pågår

Senaste bud:
1 895 000 kr

Visningar

Tisdag 28 Juni KL: 12:00 - 12:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Almvik, Malmö

Axel Danielssons Väg 53

Med stolthet kan vi nu presentera denna unika marklägenhet med öppen planlösning som bjuder på både stenlagd uteplats i västerläge och inglasad balkong!

Hemmet erbjuder ett renoverat kök från år 2021 som går i en tilltalande grå nyans med bänkskiva i granit, rymligt vardagsrum, stort master bedroom som tidigare varit två sovrum, ytterligare ett sovrum som disponeras utmärkt till barnrum samt ett badrum med bubbelbadkar och en gäst-wc. Ett boende med bekvämligheter såsom diskmaskin i köket samt tvättstuga i föreningen på samma våningsplan.

Bostaden är belägen i ett barnvänligt område med gott om grönska och lekplatser. Optimalt läge för barnfamiljen för en enkel vardag då vi har både skolor och förskolor, sjukvård, tandvård, gym samt matbutiker i närheten. Boendes här kan vi njuta av goda kommunikationer som tar oss vidare till bland annat Emporia, Hyllie och Mobilia samtidigt som vi har en mycket smidig tillgång till både yttre och inre ringvägen.

Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 97 kvm
Avgift 5510 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1973
Pris 1 895 000 kr eller högstbjudande

Ansvarig mäklare
Mikaela Romner
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Marklägenhet med uteplats och inglasad balkong!

Planritning

Mikaela Romner

Mikaela Romner

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Axel Danielssons Väg 53

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 97 kvm. föreningens information. I dagsläget disponeras bostaden som 3 rum och kök.
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Övriga byggnader Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett förråd.

Rum

Hall

Stig in till en inbjudande hall vars väggar går i en smakfull beige kulör med vackra lister. Golvet pryds av stilren svart laminat. Längre ner i hallen finner vi en walk in closet med utrymme för en hel del förvaring.

Kök

Till vänster om hallen når vi in till hemmets knutpunkt, nämligen det renoverade köket (från Kvick, år 2021) som går i en tilltalande grå nyans med hög standard på materialvalen. Köket är utrustat med induktionshäll med kolfilterfläkt, bänkskiva i granit, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, stor kyl- och frys samt kran med touch-funktion. Här finner vi flertal sittplatser med utrymme för matbord samt en stilren köksö med plats för barstolar. Väggarna är vitmålade och golvet pryds av svart laminat.

Vardagsrum

Öppet och luftigt vardagsrum med plats för stort soffmöblemang. Ett rum som får ett rikt ljusflöde tack vare stora fönsterpartier mot uteplatsen. Ljus tapet pryder väggarna och på golvet vilar parkett.

Sovrum 1

Rymligt sovrum som tidigare varit uppdelat i två rum. I dagsläget används rummet som ett master bedroom med gott om plats för dubbelsäng samt förvaring om så önskas. Golvet är av ljus parkett i en kall ton och väggarna går i en vit kulör.

Sovrum 2

Ett sovrum som disponeras utmärkt till barnrum alternativt kontor. Väggarna är vita med en ljusrosa fondvägg och golvet pryds av ljus parkett.

Badrum

Till höger om hallen når vi ett helkaklat badrum i en härlig ljusgrön ton. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, bubbelbadkar samt spegelskåp.

Gäst-WC

Till vänster om hallen kommer vi in till en helkaklad gäst-toalett i svart-och vita nyanser. Utrustningen är WC samt tvättställ.

Uteplats

Stenlagt uteplats i västerläge som ger oss en härlig eftermiddag- och kvällssol. En uteplats med gott om utrymme för såväl loungegrupp som grill. Härifrån når vi in till den inglasade balkongen samt ingång till lägenheten.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2020-02-20
Energikonsumtion 1773 kWh/m2 år.
Primärenergital 223

Ekonomi

Lägenhetsnummer 519
Pris 1 895 000 kr eller högstbjudande
Avgift 5510 kr/mån
Kommentar Inkl vatten. Obligatoriska tilläg på 1 243 kr tillkommer vilket avser värme, bredband samt avgift för uteplats. Föreningen har gemensam el som beräknas på förbrukningen och läggs på månadsavin.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 119 kr
Andel i förening 0,20488%
Andel av årsavgift 0,20691%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 23
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0437
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningens adresser är Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Marken innehas
med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde årsavgifterna med 2% from 2020-01-01. Föreningen höjde årsavgifterna med 2% from 2022-01-01.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 2
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
2021 Renovering av hissar
2019/2020 Byte av tappvattenstammar i låghusen.
2019 förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt flertal tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg. Balkongbesiktning samt underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 renoverades/byttes fönstren ut samt relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2015/2016 utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt
utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes ut, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler
samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet
införskaffades.
2011 installerades gemensam el.
2009 utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 byttes taket.
1986 byttes
fönstren.

Kommande renoveringar:
Relining av avloppsstammar pågår.
Se vidare på föreningens hemsida för mer information.
Parkering Föreningen har ca 400 p-platser med hyra á 100 kr/månad, och 2 garage under jord med 287 platser á 250 kr/månad. Det finns även garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg som kostar 300 kr/månad. Separat kö tillämpas och kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området, kostnad 5 kr/tim/dygnet runt.
Tv och bredband Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

Det finns två stora miljöhus, ett vid höghusen och ett på Axel Danielssons väg 3. Det finns även 3 mindre miljöhus på låghusområdet på Axel Danielssons väg.

Föreningen har kameraövervakning vid alla entréer i höghusen och miljöhusen. Kameror finns även i garagen samt i höghusens
tvättstugor.

Det finns en träningslokal med gymutrustning som medlemmar kan få tillgång till mot betalning av månadsavgift. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och en basketplan.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.mhus23.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga garageplatser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende