Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Visningar

Söndag 2 Oktober KL: 12:00 - 12:30 Bokad visning. Bokas via hemsidan eller mäklaren. Varmt välkomna! Boka
Boka visning
Almvik, MALMÖ

Axel danielssons väg 13

Varmt välkomna till Axel danielssons väg 13 och denna trea med bra potential!
Vi tar oss upp till våning två där vi möter en avlång hall som binder samman bostadens samtliga rum. Det allra mesta i bostaden är i äldre skick men möjligheterna stora då vi har ett stort badrum, gäst wc, generösa sovrum, bra utrymme i kök och vardagsrum som även kan öppnas upp för en öppen planlösning. Sist men inte minst så har vi utgång till bostadens balkong i perfekt västerläge för att avnjuta eftermiddagssolen.

Här bor du i ett hemtrevligt område bland låghus med grillplatser, lekplatser och grönytor mellan husen. Det är nära till inre och yttre ringvägen, ca 10 minuter cykelavstånd till Hyllie samt bara ett stenkast från två olika busslinjer.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4703 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1973
Pris 1 150 000 kr

Ansvarig mäklare
David Kilman
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trea med potential på våning 2 med balkong i västerläge!

Planritning

David Kilman

David Kilman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Axel danielssons väg 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Rum

Hall

Väl inne i lägenheten så möter vi en avlång hall som binder samman bostadens samtliga rum. I början av hallen finns plats för både sko- och hatthylla, medans vi längst ner i hallen har en klädkammare för ytterligare förvaring.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst till storleken och har plats för rejäl soffgrupp och matplats. Rummet har ett bra ljusinsläpp tack vare de stora fönsterna. Vardagsrummet ligger intill köket och kan integreras med en öppen planlösning om man skulle vilja ha en än mer social planlösning. Det är även från vardagsrummet som vi når ut till balkongen som ligger i västerläge för sol under eftermiddag och kväll.

Kök

Invid vardagsrummet så har vi köket som bjuder på god förvaring, bra ytor för ett dubbelsidigt kök och matplats för ca fyra personer eller för att öppnas upp till vardagsrummet med till exempel en köks-ö som avgränsning. Utrustning i form av; ugn/spis, köksfläkt och kyl/frys.

Sovrum

Första sovrummet är idag inrett som ett extra vardagsrum och har god plats för dubbelsäng, sängbord och garderober. På golvet har vi ett laminatgolv och väggarna är tapetserade.

Sovrum

Nästa sovrum är också av god storlek och ger plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring. Även här har vi tapetserade väggar och laminatgolv som pryder golvet.

Badrum

Badrummet är avlångt och ger god plats för dagens utrustning som kommer i följande; badkar, kommod med förvaring, spegelskåp och wc. Väggar och golv är inklädda i en våtrumsmatta. Badrummet har även ett stort fönster för trevligt dagsljus.

Gäst wc

Mitt emot badrummet har vi även en gäst wc som är av generös storlek och har våtrumsmatta på golv och väggar med mönstrad tapet.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2020-02-20
Primärenergital 222

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208023003-0348
Pris 1 150 000 kr
Avgift 4703 kr/mån
Kommentar Inkl VA och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg om ca 946kr tillkommer för; värme, internet (1000/1000) och kabel-tv.
Andel i förening 0,17589%
Andel av årsavgift 0,17661%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 23
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0437
Gatuadress Box 8057/sv Riksbyggen/
Postnummer 20041
Ort Malmö
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta förening som bildades år 1976, strax efter husbygget 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och två lokaler som upplåts med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö Kommun där det nya tomträttsavtalet började gälla 2013-01-01 och löper fram till 2023. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltning och Bredablick sköter den tekniska.
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 2
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
Pågående: Fasadrenovering och renovering av balkonger i höghusen, målning av samtliga entréer och trappuppgångar. Beräknas klart 2023

2021 Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet.
2021 Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark har relinats.
2020 Relining av tappvattenstammar i låghusen och installation av porttelefoner.
2019 Förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt flertal tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg. Balkongbesiktning samt underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 Dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 Renoverades/byttes fönstren ut samt relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2015/2016 Utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes ut, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 Spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 Installerades gemensam el.
2009 Utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 Byttes taket.
1986 Byttes fönstren.
Parkering I föreningen finns 337 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I föreningen finns även 311 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. Garageboxar finns vid utkanten av Axel Danielssons väg som kostar ca 300 kr/månad att hyra. Cykelboxar finns att hyra för ca 30 kr/månad/cykel. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området. Kostnad 3-5 kr/timme/dygnet runt.
Tv och bredband Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har motionsrum och dartrum. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och basketplan. Föreningen har även en festlokal för 25 pers. och en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster.

Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

Tvättstuga finns på markplan med nyare maskiner; tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel. I föreningen finns motionsrum och dartrum som kan hyras för respektive ca 50 kr/månad.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.mhus23.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-11-10 . Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Säljaren disponerar i dagsläget över ett förråd på samma våning som bostaden.

Dokument

Området

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende