VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Almhög, Malmö

Ärenprisgatan 22B

I en välskött förening på populära Almhög presenteras nu denna hemtrevliga bostad på tredje våningen! Här finner du en välplanerad planlösning där den ursprungliga charmen har bevarats. Ett gemytligt boende med härliga sociala ytor, fin ekparkett, fransk balkong och mer därtill är detta en perfekt lägenhet för dig som gillar närheten till både shopping och service. Här bor du i ett trevligt område med en härlig innergård och med goda kommunikationsförbindelser. Varmt välkommen hem!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 62 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3027 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1960
Pris 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Charmig tvåa, högst upp i huset!

Fotas-snart

Fotas-snart
Fotas-snart

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ärenprisgatan 22B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 62 kvm.
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 62 kvm
Byggnadsår 1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX, FT, Självdrag

Rum

Hall

Vi tar trappan upp till högsta våningen och tar oss in genom ytterdörren där vi möts av en ljus och öppen hall med en plastmatta i en naturnära kulör på golvet som samspelar bra med dem vitmålade väggarna.

Vardagsrum

Till höger om hallen tar vi oss till vardagsrummet där vi möts av ett ursprungligt parkettgolv, vita väggar samt en fondvägg i en mörk kulör och en stor social yta. Här möblerar vi med enkelhet med en större soffgrupp, soffbord, tv-möblemang samt matgrupp.

Kök

Vi tar oss vidare till det uppfräschade köket som har behållt sin charm från 1960-talet med diskbänk i rostfritt stål och vita luckor på under- och överskåp. Köket är utrustat med ugn, spis, fläkt samt kyl/frys.

Badrum

Vidare tar vi oss till badrummet som även här behållt sin charm från 1960. Badrummet är halvkaklat i vitt och utrustat med vask, kommod, spegel samt badkar.

Sovrum

Via hallen når vi även ut till det rymliga sovrummet som även här har original parkettgolv och vita väggar. Här får vi enkelt plats med en större dubbelsäng, ytterligare förvaring samt skrivbord om så önskas.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-02-05
Energikonsumtion 3125 kWh/m2 år.
Primärenergital 113

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2153-1-11
Pris 995 000 kr
Avgift 3027 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, bredband, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Andel i förening 1,81884%
Andel av årsavgift 1,81884%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Rödvenen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5502
Gatuadress Ärenprisgatan 22
Postnummer 21457
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Rödvenen är en äkta förening belägen i Almhög. Fastigheten byggdes år 1960 och föreningen äger marken sedan 2021. Brf Rödvenen har 26 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt, 7 lokaler som upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal som upplåts med hyresrätt. Bostäderna är uppförda i fyra enheter med adresserna Ärenprisgatan 22A, 22B, 22C och 22D.
Ekonomisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 4% 2022-04-30 och har i dagsläget inte planerat någon höjning för 2023.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 26
Antal lokaler 8
Renoveringar PÅGÅENDE RENOVERINGAR:
2022 - Reling av avloppsstammar

PLANERADE RENOVERINGAR:
2022 - Reling av avloppsstammar
2023 - Porttelefoner ska bytas ut

Planering att byta ut tak samt installera solceller har börjat men inte bestämt när det ska börja.

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2017-2018 En av föreningens lokaler byggdes om till två separata lägenheter.
2016 OVK-besiktning i lägenheter och lokaler.
2007 Gårdarna renoverade.
2007 Fasaderna är omfogade.
2007 Balkongerna kontrollerade.
2007 Fönster bytta.
Parkering Föreningen tillhandahåller 21 parkeringsplatser och kösystem gäller mot en kostnad om ca 100 kr/mån. Kommer inom kort höjas till 200kr/månad. Finns gott om parkeringsmöjligheter på området där p-skiva tillämpas mellan vissa tider.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till bredband via Bredband2 där grund utbud ingår i avgiften samt Kabel-TV via Tele2 där även det grund utbudet ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har tvättstugan placerad i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Dem disponerar även ett cykelförråd samt matförråd i källaren.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening.
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almhög är ett delområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området består av villabebyggelse från 1920-talet och flerfamiljshus från slutet av 1950-talet. I området finner man mycket grönska från dem mysiga innegårdarna och ett blomstrande villaområde.

Närområde

På Almtorget som ligger centralt i området finns viss samhällsservice med närlivs, frisör, café samt en lokal pizzeria. På området finns även en vårdcentral och förskola. Längst Västra hindbyvägen som ligger i norra delen av området finns även en biljardhall, restaurang och bilverkstad.

Kommunikation

Från hållplats Almtorget går Linje 32 som tar dig från Norra Hamnen till Käglinge. I norra delen av Almhög har vi hållplatsen Musikhögskolan som tar dig ut till Västra Hamnen eller till Kastanjegården. På 5 minuters bilavstånd når man både inre och yttre ringlinjerna vilket gör att man enkelt och snabbt tar sig till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

5 min cykelavstånd till ICA Maxi Stormarknad. På andra sidan Munkhättegatan finns idrottsplats och badmintoncenter. På denna sidan finns även förskola, grundskola, gymnasium samt högskola. Här ute finner ni även sydsveriges största inomhus skatepark Bryggeriet.

Räkna på ditt nya boende